Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

Lækker pavlova med nektariner og yoghurt flødeskum

Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

Hvad siger du til en lækker og nem sommer pavlova med frisk frugt, marcipan og yoghurt flødeskum? Nej vel? Det kan vi da ikke sige nej til? 😉

En pavlova er en virkelig nem kage at lave,  og den kan fint også gå an som dessert. Der kræves få ingredienser og den kan spises med alskens frugt.

Kort fortalt er det bare en marengsbund toppet med flødeskum og frugt. Så let og en oplagt kage at servere på sommerens kagebord i haven, drysset med jordbær, blåbær, hindbær eller måske nektariner, som jeg fandt på til dagens kage?

En lækker sommerkage!

Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

Jeg rev lidt marcipan i marengsen, hvilket gør den mere fast, smagfuld og “sej”. Det kan jeg godt lide, men marcipan kan sagtens undværes.DSC_5569

Kagen er lavet på ingen tid og den vil også være god som gæstedessert. Jeg tænker at du sagtens kan bage bunden dagen i forvejen, hvis du altså ikke lige kan overskue at røre den sammen, imens du snakker med gæsterne? 😉

Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

Lækker pavlova med nektariner og yoghurt flødeskum

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8-10 pers.

Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Det skal du bruge:
  • 2 æggehvider
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram groftrevet marcipan
  • 1 tsk. eddike
  • Yoghurt flødeskum:
  • 2½ dl. piskefløde
  • 1 dl. græsk yoghurt eller yoghurt naturel
  • 2 tsk vanilje
  • Et let chokoladedrys
  • Frisk frugt: 8-10 nektariner eller anden frisk frugt
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive
  2. Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk lidt igen
  3. Tilsæt resten og pisk lidt igen.
  4. Tilsæt eddike
  5. Tilsæt revet marcipan
  6. Hæld marengsdejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Form den som en cirkel (marengsen løber selv ud i en fin rund cirkel)
  8. Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 125 grader varmluft
  9. Lad bunden afkøle
  10. Yoghurt flødeskum:
  11. Pisk fløden til skum og bland yoghurt og vanilje i.
  12. Skær nektarinerne i tynde både.
  13. Hæld yoghurt cremen på marengsen og drys med lidt revet chokolade. Pynt med nektariner eller anden frisk frugt.
  14. Servér og stornyd!

DSC_5568En nem kage, kun marengsen kan drille lidt. Pas på med ikke at piske æggehviderne for længe og tilsæt ikke hele flormelis-mængden på én gang. Lidt eddike i marengsen gør, at marengsen nemmere holder formen (har jeg læst mig til), så husk endelig eddiken. Jeg tær da ikke lade være! 😉DSC_5597

Jeg foretrækker nok pavlova med jordbær og hindbær, men nu var det altså lige nektariner der var i mit køleskab. Det er som om nektariner ikke rigtigt bliver spist i min frugtskål? Det er der råd for! Jeg skal love dig for at de forsvandt, da de først blev puttet på denne pavlova!

Overskydende nektariner kan du jo også bruge til at lave en lækker nektarinmarmelade. Find opskriften lige her. Det er også mega-let at lave marmelade. Det skal du da også prøve! 🙂Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

Prøv gerne pavlova-frugttippet, hvis du har problemer med at få dine børn til at spise frugt. Frugten glider hurtigt ned, serveret på denne måde (hvor sundt det er, kan jo så diskuteres? ;-).

Frugt+marengs+´flødeskum ER altså verdens bedste påhit hit, især hvis der så også lige kommer lidt marcipani dejen, som prikken over i’et?  🙂

Du behøver ikke drysse chokolade på, ej og så alligevel gør du. Det både smager godt jo og ser flot ud også. Bare et lille drys.

Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

Nektarinpavlovaen smager godt, men lige nu ville jeg nok foretrække hindbær og/eller jordbær, når det ligefrem er sæson?

DSC_7521Du kan finde en opskrift på en sommerpavlova med jordbær og hindbær her, dog serveret med vaniljecreme. Det bliver kagen altså ikke ringere af! 🙂

Dagens opskrift var friskere da det var yoghurt naturel der var iblandet flødeskummet. Syrlig og fed og med et strejf af vanilje. Marengsen gør kagen sød, men ikke for sød. Fantastisk kombination! 🙂Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

Skal du have mange gæster, kan du lave dobbeltportion og fordele marengsen på en hel bageplade. ½ liter flødseskum og vildt meget frugt. Det kan da kun gå godt, tænker jeg, tænker du ikke også det?

Prøv den. Kagen. Den er ustoppeligt god!

Hvad ville du mon fordele på på marengsbunden? Har du et yndlingsbær eller en yndlingsfrugt måske? En busk i haven? Prøv løs og eksperimentér! Jeg er frisk på det hele! 🙂Pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum

P.S.: Står du nu, efter pavlova-bageriet, tilbage med 2 overskydende æggeblommer? Heldige dig så, for så kan du nemlig bruge dem til at bage verdens bedste cookies. Find inspiration til cookieopskrifter lige her

Rigtig god fornøjelse med kagebageriet 🙂

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *