Bedstefars skæg kage. Uhm i dag får du opkriften på den lækre populære kage med friske rabarber og marengs.
Lækre rabarber! Smagen af sol og sommer! Sikke mange lækre rabarberstængler jeg kunne trylle med i dagens kage.
Jeg elsker bare rabarberkager og her får du endnu en god opskrift på en lækker rabarberkage.
I dag prøvede jeg nemlig at lave den lækre Bedstefars skæg kage med marengs og friske rabarber.
Sikke en skøn kage! Kombinationen af friske syrlige rabarber og sukkersød marengs var helt perfekt. Den skønneste kage 🙂
Bedstefars skæg kage – eller bedstefar med skæg, som den også kaldes, er nok mest kendt som syltetøjskagen med marengs.
Denne kage kan derfor også sagtens bages med f.eks. rabarberkompot eller rabarbersyltetøj.
Friske rabarber giver en dejlig syrlighed, som klæder kagen synes jeg. Den må du prøve.
Har du ikke rabarber i haven, så kan al anden frugt og andre bær sagtens bruges: æbler, pærer, ferskner, jordbær, brombær, hindbær?
Bedstefars skæg kagen blev skøn og den smagte så godt til en god kop eftermiddagskaffe. Marengsen blev helt perfekt – cremet blød indeni og sprød på toppen. Uhm. Helt perfekt.
Følg opskriften nedenfor, så er der også basis for en marengs succes hjemme hos dig.
Prøv den lækre rabarberkage med marengs serveret som bedstefars skæg kage.
Bedstefars skæg kage med rabarber – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Dej:
- 125 gram blødt smør
- 125 gram sukker + 2 ekstra spsk til at vende rabarberne i
- 1 tsk. vaniljesukker eller vaniljepulver
- 4 æggeblommer
- 250 gram mel
- 2 tsk bagepulver
- 1½ dl. mælk ell. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
- 350 gram rabarber kan erstattes med anden frugt eller rabarberkompot
Marengs:
- 4 æggehvider
- 200 gram sukker
Sådan gør du
- Snit rabarberne i små skiver og vend med 2 spsk sukker. Lad dem trække lidt, imens du laver dejen.
Rabarberkagedej
- Pisk smør og sukker med vaniljesukker. Brug en elpisker. Pisk æggeblommerne i, én af gangen
- Bland mel og bagepulver og vend det i dejen, skiftesvis med mælken. Vend dejen med dejskraber
- Vend rabarberstykkerne i dejen
- Pensl en bradepande med smør (min målte 22x30 cm) Du kan også bruge en springform på minimum 25 cm i diameter. Vær obs på at marengsen vil fylde godt op i højden og at bunden. I springform skal kagen måske bage lidt længere tid
- Bag kagen 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til kagen er fast på overfladen. Den skal ikke være helt gennembagt.
Marengs:
- Pisk hviderne stive. Pisk nu sukkeret langsomt i, 1 spsk af gangen, imens du pisker godt. Pisk marengsen til en tyk, sej og blank marengs som du kan trække toppe i, der står selv.
- Fordel marengsen på den forbagte kagebund og bag kagen yderligere 20-25 minutter v. 150 grader grader varmluft (175 grader alm. ovn)
- Kagen er færdig når marengsen er gylden og sprød på toppen.
- Lad kagen afkøle lidt før du skærer den ud
Noter
Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagen og kompot og syltetøj også.
Prøv f.eks. også denne bedstefars skæg med friske æbler eller denne med brombærBruger du frosne rabarber?
Lad dem dryppe godt af eller vend dem i lidt kartoffelmel iblandet sukkeret. Det vil opsuge noget af væden.Kagen kan fint holde sig på køkkenbordet minimum 1-2 dage.
Rabarberkage med marengs – Bedstefar med skæg kagen med friske rabarber – en lækker sommerkage
En lækker lækker kage, som du godt kan glæde dig til at smage. Dine gæster vil juble, hvis du serverer den til kaffen.
Her i familien elskede vi alle kagen!
Denne kage er en af familiens absolutte favoritkager! Vi giver den 5 stjerner eller mere 🙂
Kagen er meget nem at lave og marengsen skal du nok få styr på at lave. Bare følg anvisningerne i opskriften ovenfor og disse enkle råd
Sådan pisker du en marengs, der ikke falder sammen:
Et godt trick, når du pisker marengs, er at piske hviderne næsten stive uden sukker og så tilsætte sukkeret lidt efter lidt.
Hvis du tilsætter lidt eddike, bliver marengsen sejere og det er også et godt marengs-fif.
Husk at skålen du pisker hviderne i og med skal være helt ren og helt tør, før du pisker, ellers vil hviderne ikke kunne piskes stive. Der må heller ikke være antydning af æggeblomme i.
Spring du bare på. Øvelse gør mester 🙂
Her kan du se kagebageprocessen fra start til slut:
Sådan laver du bedstefars skæg kage med rabarber – se billederne her:
Har du en masse rabarber i haven, er dette en rigtig god måde at få brugt rabarber på. Dine kaffegæster vi juble!
På bloggen har jeg samlet en god lang liste med ideer og opskrifter til lækre kager og desserter med rabarber. Klik her, for at komme til listen
Har du ikke rabarber selv, så prøv at spørge kolleger, din familie, din naboer.
Sig at du MEGET gerne aftager rabarber, hvis de har overflod.
De fleste vil hjertens gerne forære bundter væk, da de fleste rabarberbede er meget frodige og gavmilde. Tilbyd evt. selv at plukke.
Rabarber kan trylles om til uendeligt mange lækre kager f.eks. denne rabarbercrumble med marcipan som er bloggens absolutte topscorer.
Rabarber kan også skæres i små stykker og fryses som de er, til senere brug. En pose tryllet frem fra fryseren om vinteren vækker jubel og bringer sommerminderne frem.
Rigtig god fornøjelse med din rabarberkage – jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Har du andre gode marengstricks i ærmet hører jeg meget gerne om dem 🙂
Få opskrifter på flere lækre rabarberkager med marengs her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Nogle af dine rabarber ligner vinrabarber. De har spinkle stænger, er røde og de fineste af slagsen, og bliver aldrig særligt høje, kraftige eller mangfoldige. Jeg har lært, at man aldrig må tage den sidste fra en plante, så skulle de vist sætte flere.
Hej Gitte
Kan man lave marengsen uden at putte eddike i? Hvad gør eddiken ?
Hilsen Birthe
(Jeg er forholdsvis ny på din blog, men jeg skal nok blive hængende. Der er vidst mange lækre ting der skal prøves. Tak ??