Æblekage med marcipan, makroner og appelsin. Uhm her får du opskriften på en saftig, svampet og lækker bagt æblekage.
Altså kan hun da snart finde på flere æblekager!
Den sidste måned har jo budt på æblekager i stribevis.
Der er blevet bagt bla. gulerodskager med æble, bagte æblekager med makroner, æblekage med kanelsukker og æbletærte og æblemuffins und so weiter, und so weiter.
Den æblekage du skal høre om i dag er HELT anderledes, så læs bare videre!
Æblekagen har et interessant syrligt twist af appelsin, sødme fra marcipan og knas fra makroner. Verdens bedste kombination i en æblekage!
Dejlig afveksling fra æble/kanel-versionerne. Der er noget med appelsin og marcipan.
Det passer godt sammen i forvejen, men at tilsætte appelsin til en æblekage, var da verdens bedste idé! 🙂
Endnu mere genialt er det at der man i denne kage får brugt intet mindre en 12-15 æbler. Måske du også har mange æbler i haven?
Mine kolleger har godkendt kagen i dag.
Min søde kollega Louise skrev disse tak-ord til mig efter kaffetid: “Man kommer jo næsten i den 7. himmel, når man spiser denne kage!”.
Her kommer opskriften på lækker syrlig saftig æblekage med marcipan, makroner og appelsin. Der bliver kage nok til 2 tærtefade eller 1 bradepande på ca. 24×30 cm:
Æblekage med marcipan, makroner og appelsin – saftig og lækker kage
Ingredienser
- 10 æbler skåret i små tern. Er skrællen fin, så behøver du ikke skrælle dem
- 4 æg
- 100 gram smeltet smør
- 200 gram sukker
- 400 gram mel
- 4 tsk. bagepulver
- 1 appelsin (øko - vasket) Saft og skal
- 200 gram knuste makroner kan udelades
- 200 gram groftrevet marcipan kan udelades
- Evt. tilbehør: creme fraiche eller flødeskum
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær i både. Er skrællen fin, så lad skrællen blive på. Læg æblerne i vand til de skal bruges.
- Pisk æg hvidt og luftigt med sukker. Tilsæt smeltet smør
- Tilsæt revet marcipan og knuste makroner.
- Skyl appelsinen og riv skallen i dejen. Pres appelsinsaften i.
- Vend melet i, iblandet bagepulver.
- Skær æblebådene i små stykker og vend dem i dejen sammen med knuste makroner
- Smør 2 tærtefade og fordel dejen heri eller fordel den i en smurt bradepande (25x30 cm). Det er tæt på, at ovnens store bradepande kan bruges
- Bag æblekagerne i 40-45 minutter nederst i ovnen v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagerne er færdige når de er gyldensprøde og gennembagte. Tjek med en strikkepind. Kagerne er fugtige/svampede indeni efter bagning
- Kagen er frisk, saftig, sød og syrlig. Du kan servere flødeskum eller creme fraiche til men det er ikke nødvendigt
Noter
Æblekagerne er fryseegnede - kan fryses i bageformen.
Kagerne kan også bages som muffins, halvér ca. bagetidenDer er mange æbler i dejen, så den bliver svampet, saftig og lækker
En svampet og lækker bagt æblekage, der er meget frisk og syrlig i smagen
Jamen jamen, sikke dog nogle lækre æblekager med appelsin jeg fik lavet på næsten ingen tid!
Stop madspilds-kager var det jo også, for jeg fik brugt dagens aktuelle nedfaldsfrugt.
Jeg fandt også lige en rest makroner jeg fandt i bunden af køkkenskabet. Makroner er nemlig gode at bruge i kage!
Prøv f.eks. også disse lækre hjemmelavede makronsnitter med makroner. Uhm 🙂
Makroner og marcipan er også godt i kage!
Makroner i kombination med marcipan er jo søde heftige sager, men i kombination med æble og appelsin… oh la la! Så lækkert sammen!
Vi spiste flødeskum til – SÅ lækker en bagt æblekage.
Prøv også denne æblekage med marcipan og se flere lækre opskrifter nederst i dette indlæg.
Der bliver 2 tærtefade eller en stor bradepande og der var nok til både familien og kollegerne.
Kagen vil også passe fint til både kagebord og dessertbord.
Min kære gemal havde for en gangs skyld lyst til at smage kage og OG VED I HVAD? Han tog 2 gange! Han er jo slet ikke kagetypen ellers, men denne kage kunne lokke ham.
Sønnike tog også to store stykker (og han har heller ikke spist kage længe). Der er altså gode anbefalinger fra min familie hér.
Sådan laver du saftig æblekage med marcipan og appelsin – se billederne her
Rigtig god fornøjelse med dine æblekager. Sus en tur ud i haven og saml de æbler op der er raslet ned i dagens blæsevejr. Hvorfor? Du skal lave æblekage i morgen! 🙂
Så er appelsinkagen eller skulle vi sige æblekagen klar. Har du kaffe på kanden? 🙂
Få flere gode opskrifter på nemme æblekager med marcipan her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hallo Gitte,
der Apfelkuchen sieht sehr lecker aus. Ich habe mal eine Frage,
kommt der Saft von der Orange auch mit in den Kuchenteig oder nur die Schale ??
LG
Dagmar
Hvis du kommer med kagen, giver jeg alt den kaffe, som du kan drikke 🙂
Her dufter også dejligt at kage – Hjerteforeningens gulerodskage – dufter HIMMELSK af kanel! Mine kollegaer bliver glade i morgen 🙂
Altså den der fedtfattige gulerodskage er jo helt eminent:-)
Du får 5 point herfra!!
I aften skal den stå sin prøve endnu engang, for vi har jo ‘Tirsdags-herrerne’ i aften og de ved noget om kager……