Lækker Shephards pie med hakket oksekød

“Mor, må jeg godt tage noget mere? Er der mere i ovnen, skal der også være til i morgen?”

Sådan kom ordene ivrigt ud af min søns mund, da denne ret blev serveret. Den strøg lige ind på listen som sønnikes livret nummer 1. SÅ skønt at mine børn nu har en alder hvor de tør og vil smage på nye retter og stadigvæk kan begejstres. Jeg skal love for at humøret var højt omkring middagsbordet,  da disse fade blev serveret!

Der blev vogtet over madresterne og selv dag to var der jubel. Hvad blev der så serveret på middagstallerkenerne?

DSC_4310

Tja, kært barn har mange navne:

Cottage – shephards eller kød pie?

Jeg spurgte på Facebook om gode råd til navn, for ja, indrømmet, en rigtig shephards pie var det ikke, for der var ikke lammekød i (du har vist opdaget, at jeg ikke er storfan af lam?).

NÅ men efter at være blevet drillet lidt med at have skrevet “en Shephards pie uden shephard i”….dejligt med en kød pie uden fårehyrde i?!… 😀

DSC_4313

Ja ja, grin I bare, men hvad skal vi så kalde den, når der er oksekød i, istedet for lammekød?

Der kom mange gode bud – cottage pie og kød pie er fine forslag, men shephards pie kunne vi jo også kalde den, for opskriften kan bestemt også bruges, hvis blot du tilsætter lammekød i stedet for oksekød?

Jeg ved ikke om jeg har fulgt den helt originale Shephards pie opskrift, hvis der altså findes en sådan, men jeg har fundet min egen tilpassede version. Har du en yndlings-shephard-pie-opskrift du vil dele, så tip os gerne i kommentarsporet her nedenfor.

Cottage Shephards - kød pie

Her følger opskriften på Bagenørdens tilpassede Shephards pie

Lækker Shephards pie med hakket oksekød
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
En lækker Shephards Pie lavet på oksefars og med bagt kartoffelmos på toppen
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Mad til to dage
Portioner: 8
Det skal du bruge:
  • 1 kilo hakket oksekød (eller lammekød)
  • 2 oksebouillonterninger
  • 2 store løg i tern
  • 5 fed pressede hvidløg
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 1 dåse majs
  • 1 glas champignon (eller 1 bakke friske)
  • 3 gulerødder i tern
  • 15 spsk. engelsk sauce
  • 1 spsk. paprika, 1 tsk salt og 1 tsk friskkværnet peber.
  • 3 breve kartoffelmospulver (eller hvis du har tid og energi, hjemmelavet kartoffelmos selvfølgelig)
Sådan gør du:
  1. Svits oksekød og bouillonterninger. Du behøver ikke fedtstof, der er nok i kødet, selvom du bruger fedtfattigt oksekød. Brug gerne en slip-let-gryde
  2. Tilsæt løg i tern og friskpressede hvidløgsfed
  3. Tilsæt gulerødder i tern, majs og champignon. Tilsæt gerne vandet fra glas og dåser
  4. Tilsæt tomatkoncentrat og fyld dåsen med vand, så de sidste rester vil slippe fra dåsen. Tilsæt vandet.
  5. Tilsæt krydderier og engelsk sauce.
  6. Lad kødsaucen simre imens du laver kartoffelmos (følg anvisningerne på pakken). Laver du hjemmelavet kartoffelmos, skal du selvfølgelig starte med at skrælle kartoflerne som pkt. 1. 🙂 NB Lav ikke kartoffelmosen for tyk, så er den nemlig svær at fordele over kødsaucen.
  7. Hæld kødsaucen i et ildfast fad eller to - alt efter hvor stort dit fad er. Denne portion rakte til to pænt store fade.
  8. Fordel kartoffelmosen i klatter på toppen af kødsaucen og træk den ud over med en dejskraber.
  9. Læg smørklatter på toppen af fadene og sæt dem i en 175 grader varm ovn (varmluft). Steges i ovn i ca. 30 minutter, eller til "pie'n" ser sprød, lækker og appetitlig ud.
  10. Sådan cirka som vist her 🙂

Cottage Shephards - kød pie Der er rimeligt med løg og hvidløg i retten, men skær endelig ikke ned på den mængde, da det går ud over smagen. Den store mængde engelsk sauce, der er brugt, er også en af hemmelighederne bag den gode smag, så reducér heller ikke her.

Cottage Shephards - kød pie Her kan du se pie-tilberedningsprocessen i billeder fra start til slut:

Oh hvilken nem og lækker hverdagsret!

Det er altså ikke løgn når jeg fortæller dig at denne  ret blev et STORHIT i familien – og det er bestemt en af de retter vi vender tilbage til. Jeg tør nok ikke eksperimentere alt for meget med opskriften nu, af frygt for at skuffe nogen i familien, men jeg tænker alligevel at jeg tør eksperimentere lidt med krydderierne?

Måske man kunne bruge worchestersauce i stedet for engelsk sauce, og måske kunne peberfrugt også være lækkert i? Måske SKAL der nogle helt specielle ingredienser til, før man kan kalde det en rigtig shephards pie? Gør mig endelig gerne klogere på det 🙂

Retten smager rigtigt fint som den er serveret her – og det er en ret der vil tiltale både unge og ældre smagsløg. Lav endelig gerne hjemmelavet kartoffelmos til, hvis du har tid og energi. Det vil utvivlsomt smage bedst til.

Rigtig god fornøjelse med dagens pie – hvis den kan blive et hit i min familie, kan den også blive det i din 🙂
Cottage Shephards - kød pie

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Lotte 11. februar 2017 af 19:46- Svar

    Hej Gitte?
    Lavede denne skønne ret idag, hold da op hvor smagte den godt, og så er der også til i morgen??Familen var også meget begejstret?Så det er ikke sidste gang.tænkte på ,at næste gang så vil jeg prøve at tilsætte nogle porre skåret i ringe, og ned sammen med løgene…. tænker det ville ikke være dårligt.
    De bedste hilsner fra Lotte ?

    • Gitte Hansen 11. februar 2017 af 20:38- Svar

      Hej Lotte
      Ej hvor lyder det godt, at maden smagte jer. God ide med porrer! Den ide vil jeg da også huske.
      I går lavede jeg en ny variant med peberfrugt og ÆGTE kartoffelmos på toppen – øj det var også lækkert!
      Skøn ret og dejligt I har fået jer en ny livret hjemme hos jer 🙂
      Tusind tak for din tilbagemelding
      Mange hilsner
      Gitte

  2. rita lykkebo 10. oktober 2016 af 10:07- Svar

    Fantastisk. Nu er vi kun os to gamle tilbage så det blev kun en halv portion, men der var alligevel til to dage. Anden dag blev resterne af kartoffelmosen fjernet og noget nyt på, og så revet ost over. Det smagte mindst lige så godt som første dag.

    • Gitte Hansen 10. oktober 2016 af 19:38- Svar

      Hej Rita
      Ej hvor kreativt og hvor lyder det bare godt Rita. Det glæder mig at I synes om retten og dejligt du kunne give retten nyt liv, så I kunne få fornøjelse af den i flere dage. 🙂
      Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. gitte 31. oktober 2015 af 21:03- Svar

    Hejsa Gitte,Jeg har lige spist shephards pie,det smagte så godt 🙂 anden gang jeg prøver en af dine opskrifter,dejligt:-) Knus Gitte.

    • Gitte Hansen 31. oktober 2015 af 22:19- Svar

      Hej navnesøster
      Det var da bare rigtigt godt. Dejligt du synes om retten og dejligt du har fundet vejen forbi bloggen. Velkommen til og jeg håber du har fået lyst til at blive hængende. Fortsat god weekend til dig og god fornøjelse i dit køkken 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Berit 5. oktober 2015 af 21:41- Svar

    Det er da er Muu-pie ????

    • Gitte Hansen 5. oktober 2015 af 22:12- Svar

      Ja der er vist ikke meget shephard over det. Hov men shephard er vel egentlig fårehyrde, ikke? Håber ikke nogen putter fårehyrde i 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Liselotte Jensen 21. maj 2015 af 13:25- Svar

    Det ser lækkert ud. Jeg har tit lavet en stor portion og frosset noget ned til mine udeboende døtre. Nem og gratis mad kan de jo altid bruge 😉

    • Gitte Hansen 21. maj 2015 af 21:21- Svar

      Hej Liselotte

      Supergod ide. Ville du også fryse denne med kartoffelmos på toppen? Det troede jeg ikke man kunne? Spændende!
      Tak for din hilsen – hyggeligt at høre fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar