Shepherds pie. I dag får du en lækker opskrift på den populære ret shepards pie med kødsovs og bagt kartoffelmos. I dag får du en version med hakket oksekød. <3
“Mor, må jeg godt tage noget mere? Er der mere i ovnen? Skal der også være til i morgen?”
Sådan kom ordene ivrigt ud af min søns mund, da denne ret blev serveret.
Den strøg lige ind på listen som sønnikes ubetingede livret nummer 1.
SÅ skønt at mine børn nu har en alder hvor de tør og vil smage på nye retter og stadigvæk kan begejstres.
Jeg skal love for at humøret var højt omkring middagsbordet, da der blev serveret Shepards Pie med hakket oksekød
Der blev vogtet over madresterne og selv dag to var der jubel. Hvad blev der så serveret på middagstallerkenerne?
Tja, kært barn har mange navne:
Hvad er Shepards Pie, Cottage pie – shepherds pie eller kød pie for en ret?
En ægte shepherds pie er med lammekød. Helt oprindeligt er betegnelsen vist mest brugt om retten, når der er lammekød i og Cottage Pie, når der er oksekød i.
Jeg bruger dog helst hakket svinekød eller hakket oksekød til Shepards Pie, for måske du har opdaget, at jeg ikke er storfan af lammekød?
Kært barn har mange navne. Her i huset bruger vi altså også betegnelsen Shepherds Pie for retten, når der er oksekød i.
Brug du gerne lammekød, hvis du foretrækker det 🙂
Stavemåde svinger også, så jeg bruger disse lidt i flæng: Shepards Pie og Shepherds Pie.
Jeg ved ikke om der findes en helt original Shepherds pie opskrift, men jeg har igennem årene fået udviklet min egen tilpassede version.
Den elsker vi bare herhjemme.
Retten er én af familiens helt store livretter,så spring du også bare på.
Her følger opskriften på vores lækre Shepherds pie med hakket oksekød
Shepherds pie med hakket oksekød og bagt kartoffelmos – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Krydret oksekød med grøntsager:
- 1 kg hakket oksekød eller lammekød
- 2 oksebouillonterninger
- 2 store løg i tern
- 5 fed pressede hvidløg
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- 1 dåse majs
- 1 glas champignon eller 1 bakke friske
- 3 gulerødder i tern
- 15 spsk. engelsk sauce
- 1 spsk. paprika
- salt/peber
- 3 breve kartoffelmospulver hvis du har tid og energi, er hjemmelavet selvfølgelig bedst.
Hjemmelavet kartoffelmos
- 1½ kg kartofler
- 2½ dl mælk
- 50-75 gram smør
Sådan gør du
- Svits oksekød og bouillonterninger. Du behøver ikke fedtstof, der er nok i kødet, selvom du bruger fedtfattigt oksekød. Brug gerne en slip-let-gryde
- Tilsæt løg i tern og friskpressede hvidløgsfed
- Tilsæt gulerødder i tern, majs og champignon. Tilsæt gerne vandet fra glas og dåser
- Tilsæt tomatkoncentrat og fyld dåsen med vand, så de sidste rester vil slippe fra dåsen. Tilsæt vandet.
- Tilsæt krydderier og engelsk sauce.
- Lad kødsaucen simre imens du laver kartoffelmos (følg anvisningerne på pakken). Laver du hjemmelavet kartoffelmos, skal du selvfølgelig starte med at skrælle kartoflerne som pkt. 1. 🙂 NB Lav ikke kartoffelmosen for tyk, så er den nemlig svær at fordele over kødsaucen.
- Hæld kødsaucen i et ildfast fad eller to - alt efter hvor stort dit fad er. Denne portion rakte til to pænt store fade.
- Fordel kartoffelmosen i klatter på toppen af kødsaucen og træk den ud over med en dejskraber.
- Læg smørklatter på toppen af fadene og sæt dem i en 175 grader varm ovn (varmluft).
- Steg din Shepherds Pie i ca. 30 minutter, eller til "pie'n" ser sprød, lækker og appetitlig ud.
Noter
En lækker kød pie: kødsovs med låg af bagt kartoffelmos – en nem ret alle kan lide
Der er rimeligt med løg og hvidløg i retten, men skær endelig ikke ned på den mængde, da det går ud over smagen.
Den store mængde engelsk sauce, jeg har brugt, er også en af hemmelighederne bag den gode smag, har jeg erfaret.
Mængden bestemmer du jo selvfølgelig selv.
Det smager skønt med bagt kartoffelmos på toppen af en Shephards Pie. H
Du kan lave din egen kartoffelmos og hjemmelavet er selvfølgelig bedst. Skal det gå super hurtigt, så kan kartoffelmospulver fra brev bruges i en snæver vending.
Få en god opskrift på hjemmelavet kartoffelmos her:
Her kan du se pie-tilberedningsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du Shepherds Pie med hakket oksekød – se billederne her:
Nemt og lækkert aftensmad – en nem ret med hakket oksekød!
Det er altså ikke løgn når jeg fortæller dig at denne ret blev et STORHIT i familien – og det er bestemt en af de retter vi vender tilbage til.
Jeg har prøvet at lave retten med svinekød også og den version faldt også i god jord. Den opskrift kan du se her:
Jeg har også en rigtig lækker version med hakket oksekød og spidskål her:
Måske man kunne bruge worchestersauce i stedet for engelsk sauce, og måske kunne peberfrugt også være lækkert i?
Måske SKAL der nogle helt specielle ingredienser til, før man kan kalde det en rigtig Shepherds pie? Gør mig endelig gerne klogere på det 🙂
Retten smager rigtigt fint, som den er serveret her.
Det er en ret, der vil tiltale både unge og ældre smagsløg. Lav endelig gerne hjemmelavet kartoffelmos til, hvis du har tid og energi.
Det vil utvivlsomt smage bedst til.
Rigtig god fornøjelse med dagens pie. Den er meget populær i min familie og vil helt sikkert også blive det i din. 🙂
Hej Gitte?
Lavede denne skønne ret idag, hold da op hvor smagte den godt, og så er der også til i morgen??Familen var også meget begejstret?Så det er ikke sidste gang.tænkte på ,at næste gang så vil jeg prøve at tilsætte nogle porre skåret i ringe, og ned sammen med løgene…. tænker det ville ikke være dårligt.
De bedste hilsner fra Lotte ?
Fantastisk. Nu er vi kun os to gamle tilbage så det blev kun en halv portion, men der var alligevel til to dage. Anden dag blev resterne af kartoffelmosen fjernet og noget nyt på, og så revet ost over. Det smagte mindst lige så godt som første dag.
Hejsa Gitte,Jeg har lige spist shephards pie,det smagte så godt 🙂 anden gang jeg prøver en af dine opskrifter,dejligt:-) Knus Gitte.
Det er da er Muu-pie ????
Det ser lækkert ud. Jeg har tit lavet en stor portion og frosset noget ned til mine udeboende døtre. Nem og gratis mad kan de jo altid bruge 😉