Smørcreme med æg og vanilje. Her får du en god nem opskrift på gammeldags smørcreme med æggeblommer.
Smørcremen er så lækker at bruge i f.eks. en brun lagkage, en chokoladeroulade eller prøv også at lægge lækre cookies sammen med smørcreme.
Det kunne f.eks. være disse lækre sprøde hasselnøddecookies, som du ser på billedet?
Den vil også være rigtig god til havregrynskager eller Oreo-cookies?
Smørcremen er overdådig og lækker og sådan en lækkerbisken, at den fortjener sit helt eget indlæg.
Flere har skrevet til mig, om jeg dog ikke kunne anbefale en god smørcreme at putte indeni en chokoladekage.
Jep sådan en opskrift får du lige her. Nederst i dette indlæg, får du mere inspiration til kager du kan bruge smørcremen til.
Man kan lave smørcreme uden æg også. Få opskrifter på flere slags smørcreme og frosting nederst i dette indlæg.
Smørcreme med vanilje og æggeblommer – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 50 gram blødt smør
- 100 gram flormelis 2 dl
- ½-1 vaniljestang kan erstattes med 1 spsk vaniljesukker (og lidt mindre flormelis)
- 2 æggeblommer evt. pasteuriserede
Sådan gør du
- Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør flormelis og vanilje i. Hvis du bruger vaniljestang, så skrab vaniljemarven ud med en skarp kniv og bland med lidt sukker, før du blander den i.
- Rør til sidst æggeblommerne i. Brug evt. pasteuriserede æggeblommer
- Stil smørcremen koldt, hvis den skal bruges som topping på cupcakes. Skal den bruges som smørcreme i kage, er den nemmest at røre ud, hvis den har stuetemperatur.
Noter
Få flere opskrifter på smørcreme her:
Frosting med vanilje - uden æg Smørcreme med citron Smørcreme med flødeostSmørcremen med æggeblommer og vanilje er fløjlsblød og cremet – lækker at bruge i kager og desserter
Smørcremen bliver ekstra lækker, hvis du bruger vaniljestang. Du kan sagtens også lave den med vaniljesukker, hvis du synes en vaniljestang er for dyr at bruge.
Denne mængde smørcreme, rækker ca. til én chokoladeroulade eller en sirupslagkage. Du skal bruge lidt ekstra, hvis du f.eks. skal bruge den til større chokoladekage som denne.
Tror også at det ville være lækkert at lægge chokoladecookies sammen med smørcreme, tror du ikke? Disse vil være oplagte til formålet tænker jeg?
Der skulle ikke være salmonella i danske æg længere, men hvis du vil være helt sikker, så kan du sagtens bruge pasteuriserede æg, til smørcremen.
Så er der smørcreme til folket. En helt perfekt smørcreme. Den må du prøve, f.eks. i denne chokoladeroulade. Min yndlingsroulade!
Få flere opskrifter på smørcreme her:
1.
2.
3.
4.
Få tips til kager du kan bruge smørcreme i her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej noget i ovnen 🙂
Ved du hvor længe en smørcreme med past.æggeblommer kan holde sig? Ved opbevaring i køleskabet? (Har en rest til overs) + kan det fryses?
Tak for en fantastisk side – finder meget inspiration, flere af opskrifterne er blevet afprøvet og endnu flere venter på at blive det 😉
Fortsat god søndag 🙂