Lækker smørcreme med vanilje og æggeblommer

  • Lækker smørcreme med vanilje

Nemme sprøde cookies med vanilje og hasselnødder

Forleden, da jeg skrev om disse lækre sprøde hasselnøddecookies, fortalte jeg om den smørcreme dejen er rørt op af. Smørcremen er overdådig og lækker og sådan en lækkerbisken, at den fortjener sit helt eget indlæg.

En god opskrift på smørcreme, har også manglet på bloggen i årevis. Flere har skrevet til mig, om jeg dog ikke kunne anbefale en god smørcreme at putte indeni en chokoladekage eller en chokoladeroulade f.eks. ?

Jep – og den smørcreme kommer nemlig lige her. Du vil også kunne bruge cremen som frosting på cupcakes tænker jeg?

Smækker, lækker smørcreme 🙂

Lækker smørcreme med vanilje og æggeblommer
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker smørcreme med vanilje
Forfatter:
: Lækker smørcreme med vanilje
: Brød og kager
Portioner: 1 portion
Det skal du bruge:
  • 50 gram blødt smør
  • 2 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta eller marven fra ½-1 vaniljestang
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
Sådan gør du:
  1. Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Rør flormelis og vanilje i. Hvis du bruger vaniljestang, så blødgør vaniljemarven med lidt sukker, før du blander den i.
  3. Rør til sidst æggeblommerne i.
  4. Stil smørcremen koldt, hvis den skal bruges som topping på cupcakes. Skal den bruges som smørcreme i kage, er den dog langt lettere at røre ud, hvis den har stuetemperatur.
  5. Skålen må gerne slikkes ren, hvis du har små sultne slikmunde i din nærhed

Lækker smørcreme med vaniljeJeg brugte den gode Heilala-vaniljepasta, men en almindelig vaniljestang kan også sagtens bruges. Til en ægte smørcreme, er det bedst at bruge vaniljestang/vaniljepasta. Vaniljesukker giver bare ikke samme gode smag og du går også glip af vaniljeprikkerne. De er vigtige, men smagen ikke mindst 😉Lækker smørcreme med vaniljeDet er lidt svært at sige, hvor langt smørcremen rækker, men jeg vil tro, at denne mængde smørcreme passer til én chokoladeroulade. Skal du lægge en chokoladekage sammen med cremen, skal du nok fordoble mængden (har dog ikke prøvet, så fralægger mig straks ethvert ansvar ;-).

ÅH gad da godt snart bage, servere og spise en chokoladekage med smørcreme i. Den skal vist snart på bagerepertoiret herhjemme. Tænker at denne “Verdens Bedste Chokoladekage” vil være den perfekte kage til formålet?

Tror også at det ville være lækkert at lægge chokoladecookies sammen med smørcreme, tror du ikke? Disse vil være oplagte til formålet tænker jeg?Lækker smørcreme med vaniljeEfter sigende, skulle der ikke være salmonella i danske æg længere, men jeg foretrækker altså stadigvæk at bruge pasteuriserede æg, til kager/desserter der skal serveres med “rå” æg.

Du bestemmer dog. Jeg er en tøsedreng, der sjældent tør løbe nogen risiko, eller måske er jeg bare så gammel, at jeg har/får sværere og sværere ved at ændre indgroede vaner? Det ER blevet en indgroet vane for mig, at rå æg er farlige, sådan er det. Jeg arbejder dog på det 🙂

Brug gerne salmonellafrie æg fra gode, danske, sunde høns 🙂

Så er der smørcreme til folket. Hvem bager lige en kage til os, vi kan smække cremen i? Jeg melder mig under fanerne som testsmager. Hvad siger du til en chokoladeroulade? 🙂

DSC_8304

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Charlotte 7. maj 2017 af 14:34- Svar

    Hej noget i ovnen 🙂
    Ved du hvor længe en smørcreme med past.æggeblommer kan holde sig? Ved opbevaring i køleskabet? (Har en rest til overs) + kan det fryses?
    Tak for en fantastisk side – finder meget inspiration, flere af opskrifterne er blevet afprøvet og endnu flere venter på at blive det 😉
    Fortsat god søndag 🙂

    • Gitte Hansen 8. maj 2017 af 08:29- Svar

      Hej Charlotte
      Jeg vil tro at en smørcreme kan holde sig på køl i 2-3 dage. Det er jo først når smørret bliver harsk, at smagen ændrer sig. Cremen skal dog være pakket godt ind i tætsluttende beholder, for ikke at komme til at tage smag af “køleskab”.
      Jeg har ikke erfaring med at fryse cremen, ved faktisk ikke hvordan den vil arte sig, så der må jeg blive dig svar skyldig 🙂
      Tusind tak for din søde hilsen Charlotte – så dejligt at du finder så stor inspiration i opskrifterne
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar