Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengs

  • Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengs

Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengs – hvad siger du til en søndags-solskins-sommerkage?

En masse sommersøde abrikoser, en masse smør, en masse marcipan og toppet med den sødeste marengs på toppen?AbrikosDet kan ikke gå galt, og det gik ikke galt. Jeg iler med at bringe opskriften. Du kan bruge al slags frugt i kagen tænker jeg? Det er en luksuskage, en dessertkage der kan/skal serveres for dine allerbedste gæster. En nem kage. En smuk kage. Og marengsen lykkedes denne gang. Den faldt ikke sammen! Den var sprød og LÆKKER! Skøn søndagskage-succes! 🙂Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengsBagenørden serverer:

Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengs
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
Portioner: 8
Det skal du bruge:
  • Kagebund:
  • 4 æggeblommer
  • 100 gram sukker (hvis du bruger meget sød frugt, kan sukker undværes. Abrikos er lidt sure/friske/syrlige, derfor).
  • 300 gram revet marcipan
  • 200 gram smør
  • 150 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4-600 gram abrikos i tern (jeg brugte 600 gram, og den store mængde gjorde kagen lidt klæg. Det kan jeg godt li', men hvis du vil have en helt fast kage, så nøjes med 400 gram.)
  • Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 150 gram sukker.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk æggeblommer med sukker.
  3. Tilsæt revet marcipan.
  4. Pisk til massen er hvid.
  5. Tilsæt smeltet smør
  6. Bland mel og bagepulver og tilsæt.
  7. Tilsæt grofthakket abrikos og vend i dejen.
  8. Der er dej til to tærter (et stort og et lille tærtefad).
  9. Forbag kagerne 25 minutter v. 175 grader varmluft
  10. Marengs:
  11. Pisk hviderne halvt stive.
  12. Tilsæt sukkeret.
  13. Piske nu hviderne helt stive.
  14. Fordél marengsmassen på tærterne.
  15. Bag yderligere 20 minutter, til marengstoppen er sprød og gylden.
  16. Lad kagerne afkøle let inden servering.
  17. Voila!

Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengsEn helt fantastisk lækker sommerkage. Perfekt med den let syrlige abrikosbund til den luftige søde marengs. Marcipanen og den store mængde smør gjorde kagen ekstra lækker.

Kagen minder lidt om en Bedstefars skæg kage men er knap så sød, fordi der er brugt frisk frugt. Marcipanen søder dog også, i ganske fin harmoni. Jeg blev lettet og glad over at marengsen lykkedes denne gang. Marengs har jeg mildest talt noget svingende held med. FEDT at den blev vellykket denne gang, når der var brugt så mange fornemme ingredienser 🙂Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengsHer får du et trick til hvordan man laver vellykket marengs:

Pisk kun æggehviderne til de er lidt stive, hvorefter sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Herefter piskes marengsen helt stiv , men pisk den ikke for længe. Ja det er svært med marengs! Piskes hviden alt for længe i første omgang vil den klaske helt sammen efter bagning. Måske har du aldrig haft marengs-problemer, men det har jeg, og det er bare ØV!

Glædeligt når det lykkes og marengslåget ikke flopper!

Søndags-sommerkage-succes. Har du lyst til at lave din egen variant, måske med æble eller pære? Disse frugter ville gå godt sammen med marcipan tænker jeg?  Åh ja, disse kager skal vi prøve engang, ikke?

GODT det snart er æble/pæresæson! 🙂Lækker sommerlig abrikostærte med marcipan og marengs

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Pia 4. januar 2018 af 14:23- Svar

    Hej Gitte
    Min svigerinde har bedt mig lave en kage til hende, og hun vil gerne have en kage med abrikossmag. Spekulerer på om jeg kan købe tørrede abrikoser og opbløde dem?

    • Gitte Hansen 5. januar 2018 af 22:51- Svar

      Hej Pia
      Tak for fin hilsen. Jeg har godt nok ikke prøvet denne variant med opblødte abrikoser. Måske det vil blive godt? Jeg kan ikke lure om de vil afgive for meget væde? Det er næsten et forsøg værd? Måske du kan vende dem i lidt maizena rørt op med flormelis eller sukker. Det vil tykne lidt.
      Hvad med at bruge abrikossyltetøj til kagen måske?`Du skal så nok lige reducere sukkermængden noget
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Pia 8. januar 2018 af 14:53- Svar

        Hej Gitte
        Det er da en fantastisk opskrift, og den er rigtig lækker. Modtageren af kagen blev rigtig glad.
        Jeg lavede dog en lille smule om i din opskrift. Jeg brugte abrikosmarmelade, som du foreslog og jeg erstattede melet med glutenfri mel. Jeg skulle dog have brugt mindre sukker, da kæresten, en sukkergris, mente at den var alt for sød, han drak dog kaffe til 😉
        Den er gemt, og vil blive brugt igen.
        Tusinde tak for mange dejlige opskrifter. Du er min ynglingsopskriftblogger.

        • Gitte Hansen 9. januar 2018 af 20:32- Svar

          Hejsa Pia
          Tusind tak for din søde hilsen. Det var godt nok nogle søde ord du sender, dem blev jeg bare super glad for.
          Jeg er så glad for at modtageren synes godt om kagen. Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive denne søde tilbagemelding til mig <3
          god fornøjelse med bageriet fortsat og rigtigt hyggeligt, at du er med her 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

  2. Emma 10. marts 2016 af 00:07- Svar

    En spændende opskrift 🙂

    Kan man bruge abrikoser på dåse?

    • Gitte Hansen 10. marts 2016 af 08:14- Svar

      Hej Emma
      Tusind tak 🙂
      Jeg har ikke prøvet at bruge abrikoser fra dåse, men måske? Det tror jeg sagtens du vil kunne. Du har ret – de er ikke nemme at opdrive på alle årstider 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kagen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar