Lækker spinatsalat med sennepsdressing og pinjekerner

DSC_3893

Hvem skulle have troet det? En Bagenørd der pludselig, efter at have levet et halvlangt liv, pludselig finder ud af at hun er helt vild med spinat-salat? Vild med, som i balstyrisk vild med?

Her får du en opskrift på den enkleste spinatsalat med sennepsdressing og pinjekerner.

Salaten smagte så godt, at jeg næsten ikke havde brug for hovedret til, eller brød, for den sags skyld. Her får du dog alligevel et glimt af dagens middagstallerken. Hvidløgsbrød (som du kommer til at høre mere til) og rester af weekendens lækre Boeuf Bourguignon

Sikke en fornem menu, og så på en ganske almindelig råkold og grumsetgrå tirsdag!

DSC_3914

Her kommer opskriften på spinatsalat med sennepsdressing, pinjekerner og cocktailtomater:

Du skal bruge:

En stor pose spinat

½ bakke cocktailtomater

1 pose pinjekerner

Sennepsdressing: 4 spsk olie, 1 tsk. dijonsennep, 1 tsk honning, et knivspids groft salt, et drys hvidløgspeber (eller alm. peber).

DSC_3879

Sådan laver du spinatsalat:

Skyl spinatenDSC_3868 Jeg tømte spinatposen ud i en skål vand og vendte rundt en del gange. Evt. jord vil samle sig i bunden. Fisk spinaten op og kram vandet fra.DSC_3869 Nu skal pinjekernerne ristes. Varm en pande op og tørrist kernerne nogle minutter ved middel varme.DSC_3871 Hold øje og pas på temperaturen ikke bliver for høj. Lad pinjekernerne afkøle efter 3-5 minutters ristning.DSC_3873Rør nu en hurtig sennepsdressing. Bland alle ingredienserne sammen. Olie, sennep, honning og krydderier.
DSC_3875 DSC_3881

Kram det sidste vand af spinaten og hæld den i din smukkeste skål. Dryp med sennepsdressingen.  DSC_3884Skyl og halvér cocktailtomaterne.  DSC_3880Bland i salaten og vend.
DSC_3886 Drys nu de afkølede pinjekerner over salaten. DSC_3892Servér.

Så enkelt, let og lækkert!

DSC_3907Det var dog den mest FANTASTISKE spinatsalat! En sød og trofast læser på bloggen motiverede mig til at driste mig ud i spinatsalaterne, og det har jeg ikke fortrudt et øjeblik. I fredags lavede jeg f.eks. sauteret spinat til kyllingen. Uhm hvor det smagte!

Jeg forstiller mig at dagens sprøde salat med pinjekerner ville smage fantastisk med kold kylling på toppen. Så ville jeg ikke kræve hverken hovedret eller tilbehør til. En god, fyldig, sund og nærende salat ville det være. Må vist hellere få skrevet lidt mere spinatsalat på huskesedlen. 😉

Mere inspiration

5 Kommentarer

  1. Grethe Dehn Nørgaard 23. juni 2016 af 02:30- Svar

    Is there no vinegar in this dressing? I made it but I felt something was missing when I realized that there is nothing acidic to balance the oil. Maybe it was just an oversight and you forgot the vinegar?

    I live in Canada and I enjoy your blog. I’ve used many of your recipes and I especially enjoy reading about your overwhelming joy for your new summerhouse.

    • Gitte Hansen 24. juni 2016 af 20:47- Svar

      Hello Grethe
      No, I do not always put vinegar in dressing, and everything is fine anyway. 🙂
      I appreciate your greeting. I’m glad you follow the blog and I wish you very welcome on board 🙂
      Have a nice sommer over there 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. […] have passet bedre. Jeg dryssede med lidt ristede pinjekerner, som var tilovers fra sidste aftens spinatsalat-eksperiment. Det smager SÅ godt med f.eks. saltede peanuts eller pinjekerner ovenpå karryretter. Bare lige […]

  3. Tina 20. marts 2014 af 22:09- Svar

    UHM den salat skal prøves.
    Den anden dag lå noget slattent spinat og lurede i køleskabet. Jeg ristede løg og champignon på panden. Tilsatte spinat og lod det falde sammen og bagefter ægge / mælkeblanding over. MUMS blev til en lækker æggekage serveret med ristet rugbrød og bacontern.

    • Gitte Hansen 21. marts 2014 af 07:03- Svar

      uhm jamen Tina, det lyder da også rigtigt lækkert! 🙂 Alt det man kan lave med den skønne spinat! Spinat-æggekage, sådan en vil jeg da også prøve at lave. Tak for det tip. Dejligt med alle de gode ideer vi kan udveksle 🙂
      Mange hilser
      Gitte

Læg en kommentar