Kartoffelpizza med bacon. Uhm her får du opskriften på en meget nem og lækker pizza med kartofler, bacon og skinke.
Øj manner, sikke lækre pizzaer!
Jeg tror jeg skynder mig at tage patent! Pizzaerne har jeg helt selv fundet på og de er SÅ nemme at lave. Dejen skal ikke æltes, men bare smøres på bagepladen.
Lette og lækre kartoffelpizzaer bagt med rugmel og sigtemel, så de mætter godt. Jeg puttede bacon, skinke, løg, peberfrugt og ost på. Uhm
Pizzaerne var et rigtigt “tøm køleskabet” påhit. Et stop madspildsprojekt, der endte mere end lykkeligt.
Svigermor havde foræret mig 2 kg rugmel der skulle bruges. Jeg havde en pose kartofler, noget skinkepålæg, bacon og revet ost. Smart at kunne varer, tæt på at overskride sidste holdbarhedsdato.
Jeg havde også en bakke tomater, som trængte til at blive spist. De blev til en lækker tomatsalat med feta, lækkert pizzatilbehør.
At tømme køleskabet kunne altså igen i dag føre til en rigtig lækker aftensmad og nem også.
Det bedste er at der er rigeligt med rester til mandag og også rigeligt til madpakkerne. SÅ skønt!
Her kommer opskriften på dagens nemme kartoffelpizza.
Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Pizzadej:
- 1 liter mælk eller vand eller tykmælk
- 3 dl. kogende vand
- 50 gram gær
- 3 tsk. sukker
- 3 spsk. citronsaft
- 8 dl sigtemel eller hvedemel
- 3 dl. rugmel
- 5 dl hvedemel
Pizzafyld
- 1½ kg kartofler i tynde skiver
- 1 dl. olie
- 3 løg i skiver
- 3 rødløg i skiver
- 1 peberfrugt
- 1 spsk. tørret hvidløg eller 3-5 fed friske kan udelades
- Oregano
- Salt og peber gerne hvidløgspeber
- 2-400 gram skinke strimler/tern eller pålæg. Cocktailpølser kan også bruges
- 125 gram bacon i skiver eller tern
- 200 gram revet ost
Sådan gør du
- Tilsæt kogende vand til mælken så den blandingen bliver lunken. Tilsæt gær, salt, sukker og citronsaft. Tilsæt mel. Rør godt. Dejen bliver som tynd havregrød, det skal den blive.
- Fordel dejen på 3 bageplader beklædt med bagepapir. Træk dejen godt ud med en dejspatel.
- Bagepladerne stilles til hævning i minimum 30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader varmluft.
- Når dejen er færdighævet, tager du pizzaerne ud af ovnen og lader den varme op ved 250 grader varmluft.
- Imens pizzadejen hæver og ovnen varmer, skræller og ordner du kartoflerne. Jeg har en smart Kenwood Major med en skæredims der kan skære kartoflerne i tynde skiver. Helt tynde. Brug også gerne et Juliennejern.
- Skær også løg og peberfrugt i skiver, brug gerne igen skæredimsen på køkkenmaskinen, hvis du har én.
- Fordel nu kartoffelskiverne på pizzabundene. Pens med olie ovenpå og drys med salt, hvidløgsflager og hvidløgspeber.
- Læg en blanding af løg og peberfrugt ovenpå kartoflerne. Måske der er andre ting i dit køleskab der trænger til at blive brugt? Vær gerne kreativ med ingredienslisten hér 🙂
- Nu skal skinken på. Jeg klippede bacon og skinken i strimler og fordelte det på pizzaerne.
- Fordel ost på toppen til sidst. Sæt pizzaerne i den rygende varme ovn.
- Bagetid: ca. 20-25 minutter ved 250 grader varmluft (hold øje med dem til sidst)
Noter
Nemme og lækre pizzaer med kartofler, hvor dejen bare skal smøres på bagepladen. Fyldet kan du sagtens variere
Hvor er det altså bare nemt med en pizzadej, der hverken skal æltes eller rulles ud. Dejen skal bare smøres på bagepladen med den dejskraber. Nemmere bliver det vist ikke 🙂
Brug gerne din køkkenmaskine, til at skære kartoffelskiverne tyndt ud, hvis du har sådan én. Du kan sagtens også bare skære dem ud med kniv.
Køkkenmaskinen brugte jeg også til at skære rødløg og peberfrugt ud. Du kan sagtens bruge andet fyld.
Jeg brugte skinkepålæg, jeg skar ud. Du kan bruge andre pålægsrester, men også skinketern eller skinkestrimler?
Imens pizzaerne bager kan du lave en lækker tomatsalat.
Altså den bedste feta er jo fetablokken. Puck-osten. Er det også din yndlingsfetaost? 🙂
Så er pizzaerne færdige. Knasende sprøde mættende pizzaer med kartofler og rugmel.
Uhm sikke nogle nemme og lækre. Du kan jo variere fyldet i det uendelige, som altid med mine pizzaopskrifter.
Rugmel i fyldet gav pizzaerne mere “bid”. Kartofler på pizzabunden gjorde bestemt pizzaerne mere mættende.
Vi spiste og spiste men familien på 4 kunne ikke engang spise en bageplade pizza på en aften. (kyllinger!!) 🙂
God idé at lave denne pizza hvis du skal have mange gæster eller måske børnefødselsdag? Der bliver 3 pizzaplader. Nok til 15-18 sultne gæster vil jeg tro?
God idé også hvis du bare gerne vil have nemme og lækre madrester til dagen efter.Prøv lige at se et lækkert hapse-pizza-stykke! Uhm. Du kan sagtens bruge en ekstra pakke bacon. Cocktailpølser på kartoffelpizzaen vil også smage godt.
Spring du bare på denne lækre kartoffelpizza – de smager bare SÅ godt og f yldet bestemmer du selv.
Få inspiration til flere lækre opskrifter på pizzaer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hej Gitte. Opskriften på pizzabund ser rigtig nem ud! Tror du man kan lave bunden i forvejen? Jeg skal nemlig mætte en masse munde uden så meget forberedelsestid. Ville du bage bunden næsten færdig (inden fyld kommer på) og gemme dem i køleskabet til dagen efter?
dbh, Malene