Kartoffelpizza med bacon. Uhm her får du opskriften på en meget nem og lækker pizza med kartofler, bacon og skinke.

Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift Øj manner, sikke lækre pizzaer!

Jeg tror jeg skynder mig at tage patent! Pizzaerne har jeg helt selv fundet på og de er SÅ nemme at lave. Dejen skal ikke æltes, men bare smøres på bagepladen.Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift

Lette og lækre kartoffelpizzaer bagt med rugmel og sigtemel, så de mætter godt. Jeg puttede bacon, skinke, løg, peberfrugt og ost på. Uhm

Pizzaerne var et rigtigt “tøm køleskabet” påhit. Et stop madspildsprojekt, der endte mere end lykkeligt.

Svigermor havde foræret mig 2 kg rugmel der skulle bruges. Jeg havde en pose kartofler, noget skinkepålæg, bacon og revet ost. Smart at kunne varer, tæt på at overskride sidste holdbarhedsdato.Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift

Jeg havde også en bakke tomater, som trængte til at blive spist. De blev til en lækker tomatsalat med feta, lækkert pizzatilbehør.

At tømme køleskabet kunne altså igen i dag føre til en rigtig lækker aftensmad og nem også.

Det bedste er at der er rigeligt med rester til mandag og også rigeligt til madpakkerne. SÅ skønt!Tomatsalat

Her kommer opskriften på dagens nemme kartoffelpizza.

Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel – få en god nem opskrift her

Lækker sprød kartoffelpizza med rugmel, bacon, løg og skinke
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 3 store pizzaer
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Pizzadej:

  • 1 liter mælk eller vand eller tykmælk
  • 3 dl. kogende vand
  • 50 gram gær
  • 3 tsk. sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 8 dl sigtemel eller hvedemel
  • 3 dl. rugmel
  • 5 dl hvedemel

Pizzafyld

  • kg kartofler i tynde skiver
  • 1 dl. olie
  • 3 løg i skiver
  • 3 rødløg i skiver
  • 1 peberfrugt
  • 1 spsk. tørret hvidløg eller 3-5 fed friske kan udelades
  • Oregano
  • Salt og peber gerne hvidløgspeber
  • 2-400 gram skinke strimler/tern eller pålæg. Cocktailpølser kan også bruges
  • 125 gram bacon i skiver eller tern
  • 200 gram revet ost

Sådan gør du

  • Tilsæt kogende vand til mælken så den blandingen bliver lunken. Tilsæt gær, salt, sukker og citronsaft. Tilsæt mel. Rør godt. Dejen bliver som tynd havregrød, det skal den blive.
    Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel
  • Fordel dejen på 3 bageplader beklædt med bagepapir. Træk dejen godt ud med en dejspatel.
    Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel
  • Bagepladerne stilles til hævning i minimum 30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader varmluft.
  • Når dejen er færdighævet, tager du pizzaerne ud af ovnen og lader den varme op ved 250 grader varmluft.
  • Imens pizzadejen hæver og ovnen varmer, skræller og ordner du kartoflerne. Jeg har en smart Kenwood Major med en skæredims der kan skære kartoflerne i tynde skiver. Helt tynde. Brug også gerne et Juliennejern.
    Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel
  • Skær også løg og peberfrugt i skiver, brug gerne igen skæredimsen på køkkenmaskinen, hvis du har én.
    Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel
  • Fordel nu kartoffelskiverne på pizzabundene. Pens med olie ovenpå og drys med salt, hvidløgsflager og hvidløgspeber.
    Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel
  • Læg en blanding af løg og peberfrugt ovenpå kartoflerne. Måske der er andre ting i dit køleskab der trænger til at blive brugt? Vær gerne kreativ med ingredienslisten hér 🙂
  • Nu skal skinken på. Jeg klippede bacon og skinken i strimler og fordelte det på pizzaerne.
  • Fordel ost på toppen til sidst. Sæt pizzaerne i den rygende varme ovn.
  • Bagetid: ca. 20-25 minutter ved 250 grader varmluft (hold øje med dem til sidst)
    Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel

Noter

Fyldet kan kan du sagtens udskifte og erstatte efter eget valg
Rugmel kan udskiftes med anden meltype.
Pizzaerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme og lækre pizzaer med kartofler, hvor dejen bare skal smøres på bagepladen. Fyldet kan du sagtens variere

Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift

Hvor er det altså bare nemt med en pizzadej, der hverken skal æltes eller rulles ud. Dejen skal bare smøres på bagepladen med den dejskraber. Nemmere bliver det vist ikke 🙂

DSC_4097Brug gerne din køkkenmaskine, til at skære kartoffelskiverne tyndt ud, hvis du har sådan én. Du kan sagtens også bare skære dem ud med kniv.

Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift Køkkenmaskinen brugte jeg også til at skære rødløg og peberfrugt ud. Du kan sagtens bruge andet fyld.Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift

Jeg brugte skinkepålæg, jeg skar ud. Du kan bruge andre pålægsrester, men også skinketern eller skinkestrimler?

Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift Imens pizzaerne bager kan du lave en lækker tomatsalat.

Tomatsalat med rødløg, feta og basilikum
Nem opskrift på tomatsalat med rødløg, feta og basilikum
Se opskriften her
Tomatsalat med rødløg, feta og basilikum
Tomatsalat med rødløg, feta og basilikum

Altså den bedste feta er jo fetablokken. Puck-osten. Er det også din yndlingsfetaost? 🙂 Tomatsalat med rødløg, feta og basilikum

Så er pizzaerne færdige. Knasende sprøde mættende pizzaer med kartofler og rugmel.

Uhm sikke nogle nemme og lækre. Du kan jo variere fyldet i det uendelige, som altid med mine pizzaopskrifter.

Rugmel i fyldet gav pizzaerne mere “bid”. Kartofler på pizzabunden gjorde bestemt pizzaerne mere mættende.

Vi spiste og spiste men familien på 4 kunne ikke engang spise en bageplade pizza på en aften. (kyllinger!!) 🙂Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift

God idé at lave denne pizza hvis du skal have mange gæster eller måske børnefødselsdag? Der bliver 3 pizzaplader. Nok til 15-18 sultne gæster vil jeg tro?

God idé også hvis du bare gerne vil have nemme og lækre madrester til dagen efter.Prøv lige at se et lækkert hapse-pizza-stykke! Uhm. Du kan sagtens bruge en ekstra pakke bacon. Cocktailpølser på kartoffelpizzaen vil også smage godt.

Spring du bare på denne lækre kartoffelpizza – de smager bare SÅ godt og f yldet bestemmer du selv. Kartoffelpizza med bacon og skinke - opskrift

Få inspiration til flere lækre opskrifter på pizzaer her:

1.

Deep pan pizza i bradepande - nem opskrift
Nem og lækker bradepandepizza med bacon og mozzarella
Se opskriften her
Deep pan pizza i bradepande - nem opskrift

2.

Pizza med rugmel - nem opskrift med bacon
Pizza - nem, sprød og lækker. Med rugmel, løg og bacon
Se opskriften her
Pizza - nem, sprød og lækker med rugmel, løg og bacon

3.

Pizza med havregryn - nem grov pizzadej
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer
Se opskriften her
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer

4.

Kartoffel pizza med havregryn - nem opskrift
Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker
Se opskriften her

5.

Pizza af koldhævet dej - nem pizzadej opskrift
Pizza af koldhævet dej - nem og hurtig pizza
Se opskriften her

6.

Pizza med oksekød, bacon & løg nem opskrift
Nemme hurtige pizzaer med oksekød, bacon og løg
Se opskriften her
Pizza med oksekød, bacon & løg nem opskrift

7.

Kartoffelpizza med mozzarella, løg & rosmarin
Sprød pizza med kartoffel, rosmarin, mozzarella og løg. De to andre pizzaer var med løg, bacon og peberfrugt.
Se opskriften her

8.

Pizza i bradepande med oksekød nem opskrift
Nem pizza i bradepande med oksekød, hvidløg, jalapenos og pesto
Se opskriften her

9.

Pizza a la flammkuchen med skinke og løg
Lækre sprøde bradepandepizzaer med skinke og rødløg
Se opskriften her
Pizza a la flammkuchen med skinke og løg