Æblecrumble med marcipan. Uhm her får du en god nem opskrift på en dejlig æblekage med kardemomme, kanel og marcipan.
Kan vi blive ved med at høre om, skrive om og spise æblekager?
Jo da, så længe der er æbler i haven (og i frugtskålen) går det da strygende! 🙂
Dagens æblecrumble er med marcipan og gode krydderier og den er bare skøn.
Til denne æblecrumble kan du få brugt MANGE æbler, så har du overflod i haven er denne kage helt perfekt.
Jeg brugte 12 æbler, så der bliver en kæmpe crumble, med rigeligt til mange gæster, naboer, kolleger, eller hvem du nu ellers vil forkæle.
Æblekagen med smuldredej kan laves klar på forhånd, den nemmeste kage at servere som dessert til mange.
Hvad er en crumble?
En crumble er en rigtig nem kage at bage, for dejen skal bare smuldres på toppen af kagen.
Den nemmeste dej, du kan lave på få minutter. Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til en crumble, så det er en genial kage at bage på alle tider af året.
Om foråret kan du lave rabarbercrumble, om sommeren jordbærcrumble, om sensommeren blommecrumble og om efteråret pærecrumble og æblecrumble
Her kommer opskriften. Glæd dig. Den er rigtig nem og kagen smager SÅ godt 🙂
Æblecrumble med marcipan og kardemomme
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 100 gram havregryn 2½ dl kan erstattes med kokos/ekstra hvedemel
- 200 gram mel
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kardemomme kan udelades eller erstattes med 1 tsk ingefær
- ¼ tsk salt
- 1 tsk kanel
- 12 æbler kan erstattes med pærer eller anden frugt
- 100-150 gram marcipan i tern. Kan udelades eller erstattes med knuste makroner
- evt. grofthakkede mandler
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser i en skål og smuldr smørret i tilsidst. Riv marcipanen i. Dejen bliver tør og smuldrende.
- Skræl æblerne, hvis de har mange pletter/skurv eller stødmærker. Hvis skrællen er fin, behøver du ikke skrælle dem
- Fordel æblerne i et ildfast fad/bradepande på ca. 27x39 cm eller to tærteforme på ca. 24 cm i diameter. Æblerne skal helst ikke ligge i lag. Jeg brugte 2 tærtefade
- Fordel smuldredejen på æblerne og tryk dejen lidt ned med fingrene. Drys gerne grofthakkede mandler på toppen
- Bag crumblen ca. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 alm. ovn), eller til crumblen er sprød og gylden.
- Servér med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
Noter
En nem sprød og lækker æblekage med kardemomme, kanel og havregryn
Uhm sikke en dejlig æblekage med sprød og lækker crumble knas på toppen.
Jeg har brugt revet marcipan i denne dej, men kagen kan sagtens laves uden marcipan også.
Det er nemt at bage crumble, tidsrøveren kan være at få skrællet æblerne.
Er dine æbler fine, vinder du meget tid (og smag, farver og vitaminer) ved at bruge æbler med skræl.
Det giver også en rigtig smuk og farverig crumble synes jeg, så gør gerne det, hvis dine æbler er fine.
Det er rigtigt nemt at lave æblecrumble – se billederne her:
Æblecrumble er den lækreste kage!
Denne crumble bliver særligt sprød p.g.a. den store mængde havregryn der er i dejen.
Det kan jeg rigtigt godt lide. Fibre i crumblen gør den også mere mættende og knap så “sød” som ellers.
Drys gerne grofthakkede mandler på toppen, det smager også så skønt.
Kan crumblen laves med anden frugt?
Jeps crumblekagen kan laves med æbler, pærer, blommer, jordbær, blåbær og ja hvad kunne vi ellers finde på?
Kardemomme og kanel går bedst i spænd med æbler og blommer, synes jeg. Ingefær passer rigtigt godt til pærer.
Hvis du skal lave crumble med bær, så kan du fint nøjes bare med vaniljesukker.
Kan crumblen laves i forvejen?
Jeps. Får du gæster, kan crumblen laves klar i forvejen og opbevares i køleskab, tildækket med film, til den kan sættes i ovnen. Sørg for at alle æblestykkerne er godt tildækket med crumbledej.
Spring du bare på den nemme kage.
Rigtig god fornøjelse med din æblecrumble. Der er jo 1000 æblecrumbler på bloggen, og ja, nu er der endnu en. 😉
Få flere gode æblecrumble opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte Tusind, tusind tak for din dejlige blog! Er faldet over den et par gange når jeg har søgt på opskrifter og har brugt dem med supergodt resultat.. Langtidsstegt okseculotre og kartofler/rødløg mm. sennep/honningbagt! Uuuhmm… Jeg elsker at det hele bare kan kommes i ovnen og vupti så er der mad og har brugt det både til gæster og hverdag! Nu følger jeg dig så på fb, men det har altså medført at vi går amok i opskrifter i dag: æblekagen her glæder jeg mig til – elsker havregryn i kager! Så skal vi prøve 2 slags karameller –… Læs mere »
Dejligt, at du er på vej i topform igen:-)!