Lækker sund smuk gulerodstzatziki – perfekt til grill

DSC_4702 Gulerodstzatziki

 Her kommer der lige en lille hurtig opskrift på noget sundt. Ja, livet er ikke lutter lagkage, der er også lækker sund smuk gulerodstzatziki indimellem! 🙂

Forleden skrev jeg om rødbedetzatziki, altså tzatziki som den græske du kender det med agurk, blot med rødbede som ingrediens i stedet for.

Dagens tzatziki er altså med gulerod, og den smagte helt igennem fantastisk og var supernem at lave. Vi spiste den forleden til denne sommerlige menu med grillet marineret nakkefilet og bagte kartofler

DSC_4713 Gulerodstzatziki med grillet nakkefiletJeg iler med opskriften på den sunde smukke gulerodstzatziki.

Den er supernem, du skal kun bruge 3 ingredienser + krydderi.:

1 kilo gulerødder (nok til 4 personer i 2 dage)

3-4 fed hvidløg

2,5 dl. creme

Sådan laver du gulerodstzatziki:

Skræl 1 kilo gulerødder. Riv dem groft på dit rivejern eller hak dem groft i din minihakker/køkkenmaskine.

DSC_4686 DSC_4690 grofthakkede gulerødder Tilsæt creme fraicheDSC_4691 Pres 3-4 fed hvidløg i. 4 er for meget og 3 er faktisk rigeligt. Det kommer jo lidt an på hvor stor en hvidløgselsker du er og om du skal på arbejde dagen efter et stort tzatziki-indtag?DSC_4692 hvidløg

DSC_4694

Tilsæt groft salt og friskkværnet peber. Jeg brugte jo min yndlingspeberbøtte: Hvidløgspeber fra Santamaria
DSC_4693 Tilsæt creme fraiche og rør godt. DSC_4700 Voila. Så er der gulerodstzatziki. Hvis du spørger mig, så smager det bedre end coleslaw. Jeg er faktisk ikke så vild med coleslaw, men denne gulerodstzatziki kunne jeg sagtens finde på at servere til/i pulled pork burgere. Det må jeg prøve engang. Måske man kunne fintsnitte lidt hvidkål i?

Gulerodstzatzikien kan serveres som grilltilbehør, til fjerkræretter, som tilbehør til grøntsagstærter osv.

Det er jo sundt, og hvis du bruger en kalorielet cremefraiche eller skyr, er det jo bestemt et rigtigt sundt kalorielet grønt tilbehør, som mætter godt. Fin i frokostbøtter dagen efter også.DSC_4701

Så er der serveret. En let og lækker sommergrillmenu:

P.S.: Jeg er i live, selvom arbejdslivet har kvast mig efter ferien. Fy føj da hvor er det hårdt at starte op igen efter mange dages dvale. Det går bedre med min mor. Hun sidder oprejst og spiser aftensmad hver aften. Fremskridt at spore, SÅ dejligt! 🙂

Godnat og sov godt – den arbejdskvaste iler til køjs for at sove 7 kvarter i timen.

Håber du er ok og er kommet godt i gang igen. 🙂DSC_4713 Gulerodstzatziki med grillet nakkefilet

Mere inspiration

8 tanker om "Lækker sund smuk gulerodstzatziki – perfekt til grill"

  1. Nu er jeg jo også sådan en der altid liiiige skal gøre noget andet ved en opskrift. Så 3 store rødbeder, 1 kæmpe gulerod og ½ squash + hvidløg og skyr.
    Smagte helt sikkert bedst dagen efter hvor det havde sat sig mere.
    Næste gang vil jeg prøve at rive det fint – jeg rev det groft – tror at det får en helt helt anden smag ud af det!

    1. Hej Mette
      Vi er vist to alen af et stykke, jeg kan heller ikke lade være med lige at ændre, tilføje, supplere, lave lidt om på opskrifter.
      God idé med en blandet tzatziki, jeg kan forestille mig at den har været superflot med alle de farvespil.
      Tak for god inspiration 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Kender godt til jordsmagen i rødbeder men synes ikke den er der når de er revne.
    Her er solen endnu ikke kommet frem – bor jo laaaaangt væk fra dig – nord for Kbh (imellem Vedbæk og Holte, hvis det siger dig noget) – men den kommer vel snart.

    1. Er spændt på om du har nydt en lækker tzatziki – der har ihvertfald været fuld knald på solen til lette sommermenuer, håber solen også nåede til solen. Ingen solbeklagelser fra det midtjyske 🙂
      God weekend og mange hilsner
      Gitte

  3. Må helt klart prøve både gulerods- og rødbedetzatziki. Spiser tit bare revne gulerødder eller rødbeder men lyder lækker med lidt skyr i. Tror der skal handles rødbeder i dag 🙂
    Er også mega bumbet. Næsten 2 ugers ferie dejlig ferie i udlandet og så på job. Det holder sgu hårdt. Heldigvis feriedag i dag. Trængte…
    Tak for input til min aftensmad

    1. Rigtigt dejligt Mette, ja det er hårdt at komme igang igen. Jeg har også en feriedag i dag igen, den er også tiltrængt 🙂
      På bloggen fik jeg et tip om at give rødbederne et kort opkog for at fjerne jordsmag, men hvis du er vant til at spise rå rødbeder kender du jo til smagen. Rigtig god fornøjelse. Lækker let tilbehør til sommermenuer. Solen skinner jo i dag. Herligt 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *