Lækker syrlig/sød rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengs

Selvom vejret er efterårsagtigt viser kalenderen at det er maj, forår og højsæson for f.eks. rabarber.

Jeg har 2 rabarberplanter i haven, og stænglerne derfra er allerede så mere end rigeligt brugt til forrige weekends sprøde rabarbercrumble .

Jeg venter bare på at nye stængler hurtigst muligt vil skyde op, så vi kan få flere rabarberkager.

Lykkeligvis havde supermarkedet et bundt rabarber til 10 kr. Dem købte jeg da selvfølgelig straks!

Siden jeg så den første rabarberstængel har jeg nemlig fantaseret om at lave en lækker smørbagt rabarberkage med marengslåg. Min svigermor lavede én for et par år siden, og den har jeg tænkt på MANGE gange siden!

Et nyt bundt rabarber. Så kunne det jo lade sig gøre! 🙂

Flotte røde rabarberstængler

Først skulle dejen laves. Jeg EEEELSKER min Kenwood Major køkkenmaskine!

Smørdej til rabarberkage.

Jeg fulgte denne opskrift, og for en gang skyld brugte jeg den mængde smør man skulle 😉

175 gr. smør

150 gr. sukker, 2 spsk vanillesukker

3 æggeblommer

250 gr. hvedemel

2,5 tsk bagepulver

5 spsk sødmælk

Marengs :

3 æggehvider

200 gr sukker

600 gr rabarber (eller et bundt)

Evt. mandler

Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (23 x 33) og glattes ud.

Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med de hakkede mandler evt..

Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 minutter. ved 200 grader C alm. ovn.

Rabarberkagedej

Da dejen var rørt kom jeg den i en bageform sprøjtet med sprayfedt. Et rigtigt godt tip med det sprayfedt! Det er meget nemmere end at smøre/pensle dejfadet. Sprayfedtet har vi købt i Mette Blomstergsbutik i Kbh.  Et godt minde for os når vi finder sprayflasken frem. Sikke dog en vidunderlig butik for kage-bage-entusiaster 🙂

Sprayfedt fra Mette Blomstergs butik

Smørdejen kom nederst i formen

Rabarberkage

Bunden skal ikke forbages. Marengsfyldet skal direkte ovenpå.

Fyldet så smukt og lækkert ud. Friske farver!

Rabarber med sukkerdrys og mandler

Rabarber med marengs

Hviderne blev pisket stive og sukkeret tilsattes lidt efter lidt. Til slut blandede jeg marengsmassen og fyldet kom på kagen.

Rabarberkage med marengslåg

Kagen kom i ovnen efter aftenens pizzaer var færdigbagte. Det passede perfekt! Så var der lækker rabarberkage til dessert.

Kagen var smuk, sød/syrlig men måske nok lige en tand for syrlig.`Måske jeg skulle have puttet lidt mere sukker i? Det er svært at vide på forhånd hvor sure rabarberne er, jeg skulle vist have smagt på dem? Det må kunne reddes med et sukkerdrys eller måske lidt flødeskum med flormelis i? På den anden side? En frisk og syrlig rabarberkage bliver ikke vammelsød. Det betyder at man kan spise flere stykker før man har fået nok  😀

Har du rabarber i haven er du bare HELDIG! 🙂 Min svigermor er meget sød og betænksom. Hun har foræret mig to fyldte poser til fryseren. Jeg er evigt taknemmelig! Mon ikke der kan blive til en rabarberkage en dag de kigger forbi? Så kunne vi jo prøve at bage en tredie variant? Hvis du har et godt rabarbar-kage-tip så sig gerne til 🙂

DSC_5418

Ind til da vil jeg stå og nedstirre mine egne stængler i haven til der kommer nye op. Hvis der er noget der gerne må brede sig i min have, så er det rabarberne 🙂

Velbekomme! 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. Ulla Bonnerup 7. juni 2015 af 10:41 - Svar

  Denne kage ser så lækker ud. Tænkte på den til vores studenterfest. Problemet er bare tid. Kan kagen fryses? Vh Ulla

  • Gitte Hansen 7. juni 2015 af 11:22 - Svar

   Hej Ulla
   Det er jo nok ikke den mest oplagte kage, da kagen i så fald skal fryses uden marengs? Det burde også kunne lade sig gøre, men jeg har ikke erfaring med det. Du kan også bage kagen dagen før og så måske vente med marengstoppingen til dagen efter, altså selve dagen? Bare en ide?
   Rigtig god fornøjelse – det er en lækker, lækker kage 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Nanna 25. juni 2012 af 19:40 - Svar

  Den lyder super lækker og jeg ÆLSKER alt med rabarber 😀
  Og sikke en masse andre spændende opskrifter, der ligger her og gemmer sig…

  • Gitte Hansen 25. juni 2012 af 21:17 - Svar

   ej hvor det glæder mig at høre. Jeg er også helt vild med rabarber og er glad for at sæsonen er lang endnu 🙂
   Det glæder mig at du synes om bloggen. Jeg synes vældigt godt om at du kigger forbi 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar