Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, peberfrugt og rødløg

  • Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, rødløg og peberfrugt

Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, rødløg og peberfrugtSikke et lækkert farsbrød man kan trylle, hvis man blot satser og tager chancer. Hvad med et glas hele hvidløg i olie, rødløg i skiver, cheddar og rigeligt sennep? Prøv og sats gerne hele butikken. Hvo intet vover, intet vinder.  🙂

Du kunne have tilsat soltørret tomat, bacon, feta eller alle mulige andre lækkerier, men dagens farsbrød blev lavet med ovennævnte forhåndenværende remedier og sikke en favoritret det blev. Mine teenagere proklamerede højlydt: “Mor du skal altså skrive på bloggen, at det hér er godt! Rigtig godt! Jeg kan bare blive ved og ved med at spise!”Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, rødløg og peberfrugtOk anbefalingen er hermed givet videre og jeg iler med at bringe dig opskriften. Portionen bliver så stor, at der er mad nok til 2-3 dage incl. frokostbøtter. En helt perfekt hverdagsret, og maden tager kun tid at lave på 1. dagen. Genialt indslag for dig der har en travl hverdag 🙂

Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, peberfrugt og rødløg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, peberfrugt og rødløg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kg hakket svinefars (hakket okse kan også bruges, hakket kalv/flæsk er også fint)
  • 4 æg
  • 3 dl mælk
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 3 spsk dijonsennp
  • 1 spsk hvidløgspeber
  • 2 tsk groft salt
  • 200 gram cheddarost i tern (anden også kan sagtens bruges)
  • 1 peberfrugt i små tern
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 glas hele hvidløg i olie (incl. olie). Soltørret tomat i olie kan bruges i stedet for
  • Timiankartofler:
  • Skræl kartofler, halvér, læg i et fad, pensl med olie og drys med salt/peber og tørret timan
  • Timiandressing:
  • Rør ½ liter creme fraiche med 1 tsk akaciehonning, 1 spsk citronsaft, salt, hvidløgspeber og tørret timian. Smag til.
Sådan gør du:
  1. Rør farsen med mælk og æg
  2. Tilsæt havregryn og hvedemel.
  3. Tilsæt sennep og krydderier og rør godt.
  4. Skær peberfrugt i tern og rødløg i skiver og tilsæt
  5. Skær cheddarosten i små tern og tilsæt
  6. Hæld til sidst hvidløg eller soltørret tomat i olie. Olien skal også med (den giver god smag).
  7. Hæld farsen i dit største ildfaste fad
  8. Steg farsbrødet ca. 1 time v. 175 grader varmluft.
  9. Ordn hurtigt kartoflerne og sæt dem i ovnen sammen med farsbrødet i minimum 45 min v. 175 grader varmluft.
  10. Rør timiandressingen og servér til.
  11. Kog evt. blomkål/ broccoli eller servér salat til.
  12. Spis gerne nybagt brød til

DSC_0977Jeg lavede hurtige timiankartofler til. Hvorfor? Fordi de er så meget lækrere end almindelige kartofler der kun er lavet med salt og peber som krydderi. Timiankartoflerne er ovenikøbet SÅ nemme at lave.

Måske du tænker det er ret vildt at bruge et helt glas hvidløg MED olie? Bare rolig. Det er det slet ikke. Du skal heller ikke være forskrækket over at spise hele hvidløg. Når de først er bagt eller marinerede, er de slet ikke så stærke som friske. Jeg bilder mig ind, at man ikke engang hvidløgslugter bagefter??? Hiv mig venligst ikke ud af vildfarelsen 🙂DSC_0968

Brug endelig gerne også soltørrede tomater i dit farsbrød. Se f.eks. en opskrift hvor jeg har eksperimenteret med det her. Jeg har også gode minder om et kartoffelfad med soltørrede tomater og pinjekerner. Her udnyttes olien også til at stege i, og samtidigt giver den rigtig god smag. Rigtig gode fiduser, der hermed også er givet videre til dig 🙂

Prøv endelig. Måske vil du tænke det er usundt? Tjo måske, til gengæld er dét det eneste fedtstof der er tilsat, såeh…. (hvis man altså lige fraregner olien der er brugt på kartoflerne og det fedtstof der findes i cheddar-osten Hm, hm ;-).
DSC_0969

En-to-vupti. Det er vildt nemt at lave farsbrød og der bliver mad til mange sultne munde. Farsbrødet er nemt at varme dagen efter (kan med fordel steges på panden – det giver en lækker og smagfuld sprødhed).

Det er genialt, at man bare kan tilsætte det man nu lige har, til farsbrødet.Indrømmet. Der er nogle ingredienser der er lækrere end andre at bruge:

Cheddar smelter syndigt og smagfuldt ned i kødet. Bacon giver altid god smag. Fetatern vil altid smage skønt i retter både i eller udenfor ovn. Peberfrugt smager også altid så godt i farsretter. Hvidløg/soltørret tomat i olie tilfører smag og det er meganemt lige at åbne et glas og røre i. Lækre farsret-fiduser fra mig il dig:-) 

Hvis du er på jagt efter inspiration til dine farsretter, så er dette farsbrød måske et godt alternativ. Trænger du måske til at videreudvikle din forlorne hare lidt? Brug gerne opskriften ovenfor som grund/-basisopskrift eller som springbræt 🙂Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, rødløg og peberfrugtMine teenagere plager jo ALTID om karbonader, når de ser der ligger hakket svinekød til optøning i køleskabet. Det krævede stor påholdenhed og viljestyrke at modstå karbonadeplageriet i dag, men det lykkedes og det var da bare så fedt, at teenagerne bagefter var ellevilde. Det var LIGE før farsbrødet indhentede karbonaderne, blev der sagt?! (og det siger ikke så lidt 🙂

Hvis du læser med på Bagenørdens side på Facebook, vil du vide at vi i dag spiste bagerfranskbrød til farsbrødet. Der er en hel særlig historie omkring det franskbrød.

En ældre bagermester kiggede i dag forbi biblioteket til en god snak. Han besøger faktisk biblioteket hver dag. Han er stamgæst og en million år gammel, men still going strong. Jeg/vi elsker hans besøg 🙂Lækkert farsbrød med cheddar, hvidløg, rødløg og peberfrugtDen gamle bagermester har tit smagsprøver med fra sit gamle bageri og i dag fik bibliotekaren et helt nybagt franskbrød. Han fortæller altid anekdoter fra sit lange liv og i dag fik jeg historien om dengang han bragte bagerbrød ud med hestevogn….under krigen. Vildt fantastisk og fascinerende!

Jeg fyldes altid af ærefrygt, når jeg møder ældre mennesker der har levet et langt liv. Alle har en historie, man skal bare huske at stoppe op og spørge til den og gerne fordybe sig i den. Man mærker årene rulle sig ud og fornemmer historiens vingesus. Folk vil rigtigt gerne fortælle og jeg elsker det!

Det var en skøn dag på jobbet. Heldige mig. Franskbrødet smagte godt og i morgen venter en ny dag. 🙂

Håber du hænger på til dagen og vejen? Foråret bærer os igennem – du og jeg 🙂

Læg en kommentar