Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat

DSC_4442Det er lørdag og der har været tyst på bloggen et par dage. Jeg har leget med sjove plugins i bloggens maskinrum. Galleriplugins (som jeg desværre ikke kunne få til at virke), og et nyhedsbrev, som jeg lurer lidt på, om jeg skal begynde at producere fast til jer læsere. Mere herom senere.

Jeg har drøntravlt i mit liv. I mit arbejdsliv og i mit fritidsliv. I dag har jeg f.eks. været på lørdagsarbejde og kom sent hjem. Det gjorde jeg også i går. Der er længe siden jeg har været i køkkenet, men i dag skulle det være også selvom energien egentligt var brugt andetsteds.Jeg ilede hjem og lavede den lækreste kyllingesuppe med chili som du kommer til at høre mere om snarest. Hertil spiste vi det lækreste pestomadbrød lavet med havregryn og peppet op med ost og tomat. DSC_4439Det blev det lækreste madbrød, som var superlet og hurtigt at lave og jeg iler med at bringe opskriften.

Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8-10 pers.

Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Det skal du bruge:
  • 50 gram gær
  • 1 liter lunkent mælk.
  • 6 dl. havregryn
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk. citron
  • 7 dl. hvedemel.
  • 2-3 spsk. olie
  • 1 bakke cocktailtomater
  • 1 glas grøn pesto, Løgismoses er rigtig god
  • 150 gram ost i tern
Sådan gør du:
  1. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft, salt og havregryn. Rør godt. Tilsæt hvedemel. Rør godt.
  2. Konsistensen skal ca. være som tykt havregrød.
  3. Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne den dybe bageplade.
  4. Dryp Løgismosepesto på dejen.
  5. Smør pestoen ud på pizzaen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.
  6. Prop de små tomater ned i dejen.
  7. Prop lidt ostetern ned i dejen også. Jeg brugte resten af "familieosten" fra køleskabet.
  8. Stil bagepladen lunt en halv times tid, til dejen har hævet til dobbelt størrelse. Stil den gerne i ovnen på 50 grader.
  9. Efter en halv time skrues ovntemperaturen op på 200 grader varmluft.
  10. Bag brødet ca. 20-30 minutter. Kig til brødet et par gange. Det er færdigt når det er gyldent og sprødt.
  11. Lad brødet køle af og klip firkanter eller skær stykker med en pizzaskærer.
  12. Anret på dit smukkeste fad.

Dette madbrød er verdens nemmeste, hurtigste, lækreste madbrød. Løgismose pestoen er fantastisk. Jeg har sagt det 1000 gange før og siger det gerne igen. Den gør underværker, altid, også for dette brød.
DSC_4397DSC_4399Så er der serveret!DSC_4443Hvis du ikke har Løgismose pesto på lager, eller gider lave en pesto selv, kan du bruge hvidløgsdryp på madbrødet. Se f.eks. her hvordan man laver hvidløgsdryp – opskriften er på et lækkert pizzabrød med hvidløgsdryp. Også et helt igennem fantastisk madbrød.DSC_4439Fidusen ved at lave madbrød på denne måde er jo at dejen hverken skal æltes eller trilles. Det er smart at den bare skal smøres på en bageplade og at den kun skal hæve én gang.

Der var rigeligt med brød til chilisuppen (øj, den var lækker den suppe, jeg vil skrive om den i morgen) og der vil også være rigeligt brød til evt. madpakker dagen efter. Den store mængde havregryn i brødet gør, at det er et meget mættende madbrød. Spis det som tilbehør eller som frokostbrød. Det ville da også smage fantastisk med lidt skinke på tænker jeg?

Fantastiske madbrød!DSC_4441Du får lige et sneakpeak af morgendagens suppe. Det er en suppe med overraskelser, så siger jeg ikke mere…

Du er nødt til at blive hængende på kanalen for at høre mere. Stay tuned 🙂DSC_4450

Mere inspiration

14 tanker om "Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat"

  1. Wow Tina, den suppe må også prøves. På Føtex hjemmeside er der en spændende gulerodssuppe, kold og med appelsin. Den var måske sjov at prøve men egner sig nok som forret, dessert eller mellemmåltid.
    Til Gitte, det bliver en helt Gitte aften hos os;-)

    1. Dejligt med Gitte-aftener, sådan en har vi også haft her i huset. Jeg er da stolt og beæret over at du/I har lyst til at afprøve så mange af mine opskrifter. Så dejligt. Jamen det pibler jo frem med lækre gulerodssupper. Herligt. Appelsin? Spændende og lækkert at eksperimenter med. Det må vi prøve. 🙂
      God weekend til jer, med håb med en masse lækkert mad på tallerkenen. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Min gulerodssuppe fra igår minder meget om Kristines.

    2 porrer svitses i karry
    6 gulerødder
    En god skive selleri
    2 hønseboullionterninger
    Peber
    Chili
    Vand så grøntsagerne er lidt mere end dækkede

    Koge, koge, koge.
    Blende og så tilsætte et bæger pikantost.

    UHM

    1. Uhm Tina, den lyder jo også virkelig lækker. God kombi porre, karry og gulerødder, den må jeg prøve. Nem og billig aftensmad også må man sige. Supergode tips og fiduser
      Tak til jer! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Jamen søde Gitte, den iver du udviser skal da vises en taknemmelighed.
    Tina har ret, selvom jeg ikke går ind for, for meget salt, så skal der mere salt i dejen, til brødet.
    Jeg har en opskrift her på en rigtig god gulerodssuppe:
    2 store løg
    Lidt olie
    1 liter vand, med 2 grøntssagsterninger
    4 store gulerødder
    200 gr. Hvidløgs Philadelphia
    Den er velsmagende og billig

    1. superlækkert og verdens nemmeste suppe da!. Den må prøves. Tak – gode brødkendere der kan supplere med sukker/saltmængder. Tak skal I have 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Kære Gitte
    Surfer meget på dine sider og sender dig mange tanker
    Sidste søndag bagte jeg Den du ved nok, min mand og et par flittige andre mænd var i skoven, for at hente næste vinters brænde. Jeg skulle nå kagen til deres kaffe, så det skulle gå lidt stærkt. Det viste sig at vores dødsbo, af et køleskab kun indeholdt en lille bitte skive smør, så krydsede jeg fingrene og smed neutral Philiapdelphia i og håbede det bedste, glasuren blev lavet af flormelis, kokos og kold kaffe, den blev himmelsk.
    Nu er jeg ved at lave dette brød med pesto, det billede du har med har hele ugen fået tænderne til at løbe i vand. Det skal spises til din blomkålsgratin tilsat skine, så lige lidt salat og en tomatsovs. Gæstemenuen, i morgen bliver mørbradgryde, kraftigt inspireret af din, godt med grønt i, tørret spansk skinke i stedet for bacon og Remas nøglehulsmærkede, fedtreducerede cocktailpølser og ups, der smuttede 4 dl rødvin i, det er så en kæmpe portion jeg har lavet da nogle af mændene er unge og spiser som løver. Desserten bliver din citronmåne, helt efter din opskrift. Jeg har dog ikke mere julemarcipan, så jeg laver noget hjemmelavet, det er super nemt og så brænder jeg ikke inde med en ny portion. Sååååå mange tak for din indsats, med alt den gode mad.
    Jeg stødte på din tynde pizza med grov bund, i går, jamen den skal også prøves og en masse af dine dejlige opskrifter. Hav en dejlig weekend, alle der læser med her.

    1. Hej Kristine
      Fantastisk dejlig hilsen at få fra dig og så dejligt at du tager dig tid til at skrive til mig. Jeg er fuld af benovelse over at du har prøvet så mange af mine opskrifter, det er jo helt vild. Du er så god til at komme ud i alle krogene på bloggen og så dejligt at læse at du forholder dig kreativt til opskrifterne og supplerer/tilføjer/erstatter med det du nu synes evt. lightprodukter eller “det forhåndenværende søm”
      Skønt at læse om alle dine eksperimenter og rigtig god fornøjelse med bloggen fortsat og i køkkenet også.
      Rigtig god ferie til dig eller måske jeg skulle sige god ferie?? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Så blev opskriften afprøvet og det er bestemt ikke sidste gang 🙂
    Tror dog vi næste gang putter lidt mindre dukker i dejen og lidt mere salt.
    Måske chili på toppen også kunne være godt.

    Brødet blev serveret til en rygende varm gulerodssuppe med pikantost. Dejlig aftensmad, der stort set passede sig selv. Heldigvis, har nemlig frygtelig travlt med en videreuddannelse indenfor mediepædagogik.

    1. Hej Tina
      Uhm så lækkert at spise pestobrød til gulerodssuppe. Jeg har vist stadig til gode at lave gulerodssuppe, måske jeg snart skulle have en sådan på menuen snart. Jeg tror oprindeligt at den store mængde sukker i brødet er af hensyn til hævningen (der jo foregår på lidt lynmanér). Det er en opskrift jeg har nedarvet fra min søster og videreudviklet på.
      Prøv det endelig og skriv gerne om resultatet. Dejligt du synes om brødet. Måske du har en lækker gulerodssuppeopskrift jeg kunne prøve af?? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. MUMS hvor lyder det lækkert. Det er straks kommet på masplanen til på torsdag, hvor manden har bestilt suppe.
    Hilsen Tina

    1. Hej Tina
      Ja det var et vildt lækkert og meget nemt madbrød. Perfekt til en suppedag! Håber I vil synes om brødet.
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *