Uhm – i dag skal du høre om et rigtigt lækkert madbrød – det nemmeste foccacia brød i bradepande. Jeg har brugt ost og cocktailtomater i brødet og grøn pesto og det smagte bare super godt.
Dejen er den nemme dej der hverken skal æltes eller rulles ud – dejen skal bare hældes på bagepladen. Nemmere bliver det ikke.
Et nemt og lækkert foccacia madbrød i bradepande lavet med havregryn og peppet op med pesto, ost og tomat.
Brødet er perfekt at servere som madbrød, som tilbehør til mange retter f.eks. tapas, suppe, lasagne eller pastaretter? Brødet er også et hit i madpakken eller hvis I skal have mange sultne gæster på besøg en dag.
Et så lækkert foccacia brød vil uden tvivl peppe buffet-bordet eller middagsbordet op 🙂
Det blev det lækreste madbrød, som var superlet og hurtigt at lave og jeg iler med at bringe dig opskriften.
Foccacia med pesto i bradepande – madbrød
Ingredienser
- 50 gram gær
- 1 liter lunkent mælk.
- 6 dl. havregryn
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk salt
- 2 spsk. citron
- 7 dl. hvedemel.
- 2-3 spsk. olie
- 250 gram cocktailtomater
- 150-200 gram grøn pesto rød pesto kan også bruges
- 150 gram ost i tern eller revet
Sådan gør du
- Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft, salt og havregryn. Rør godt. Tilsæt hvedemel. Rør godt.
- Konsistensen skal ca. være som tykt havregrød.
- Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne den dybe bageplade.
- Dryp pesto på dejen.
- Smør pestoen ud på dejen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.
- Prop de små tomater ned i dejen.
- Prop lidt ostetern ned i dejen også. Jeg brugte resten af "familieosten" fra køleskabet.
- Stil bagepladen lunt en halv times tid, til dejen har hævet til dobbelt størrelse. Stil den gerne i ovnen på 50 grader.
- Efter en halv time skrues ovntemperaturen op på 200 grader varmluft.
- Bag brødet ca. 20-30 minutter. Kig til brødet et par gange. Det er færdigt når det er gyldent og sprødt.
- Lad brødet køle af og klip firkanter eller skær stykker med en pizzaskærer.
Noter
Dette foccacia madbrød er verdens nemmeste, hurtigste, lækreste madbrød
Du kan bruge al slags pesto til foccacia pesto brødet men den grønne basilikumpesto er jeg altså særlig stor fan af. Den klæder også dette brød særligt godt.
Al slags pesto kan bruges – brug din favorit eller den du lige har på lager.
Du kan sagtens lave pesto selv, det er ikke svært. Du kan finde en god, nem og billig opskrift lige her:
Knasende sprødt foccacia brød i bradepande, med skøn smag af pesto, ost og tomat
Hvis du ikke har pesto på lager, eller gider lave en pesto selv, kan du bruge hvidløgsdryp på madbrødet i stedet for. Se f.eks. her hvordan man laver hvidløgsdryp – opskriften er på et lækkert pizzabrød med hvidløgsdryp. Også et helt igennem fantastisk madbrød.
Fidusen ved at lave madbrød på denne måde er jo at dejen hverken skal æltes eller trilles. Det er smart at den bare skal smøres på en bageplade og at den kun skal hæve én gang.
Der var rigeligt med brød til den suppe vi spiste til brødet og der vil også være rigeligt brød til evt. madpakker dagen efter.
Den store mængde havregryn i brødet gør, at det er et meget mættende madbrød. Spis det som tilbehør eller som frokostbrød. Det ville da også smage fantastisk med lidt skinke på tænker jeg?
Fantastiske madbrød!Du får lige et glimt af den suppe, vi spiste til brødet. En lækker kyllingesuppe med karry.
Wow Tina, den suppe må også prøves. På Føtex hjemmeside er der en spændende gulerodssuppe, kold og med appelsin. Den var måske sjov at prøve men egner sig nok som forret, dessert eller mellemmåltid.
Til Gitte, det bliver en helt Gitte aften hos os;-)
Min gulerodssuppe fra igår minder meget om Kristines.
2 porrer svitses i karry
6 gulerødder
En god skive selleri
2 hønseboullionterninger
Peber
Chili
Vand så grøntsagerne er lidt mere end dækkede
Koge, koge, koge.
Blende og så tilsætte et bæger pikantost.
UHM
Jamen søde Gitte, den iver du udviser skal da vises en taknemmelighed.
Tina har ret, selvom jeg ikke går ind for, for meget salt, så skal der mere salt i dejen, til brødet.
Jeg har en opskrift her på en rigtig god gulerodssuppe:
2 store løg
Lidt olie
1 liter vand, med 2 grøntssagsterninger
4 store gulerødder
200 gr. Hvidløgs Philadelphia
Den er velsmagende og billig
Kære Gitte Surfer meget på dine sider og sender dig mange tanker Sidste søndag bagte jeg Den du ved nok, min mand og et par flittige andre mænd var i skoven, for at hente næste vinters brænde. Jeg skulle nå kagen til deres kaffe, så det skulle gå lidt stærkt. Det viste sig at vores dødsbo, af et køleskab kun indeholdt en lille bitte skive smør, så krydsede jeg fingrene og smed neutral Philiapdelphia i og håbede det bedste, glasuren blev lavet af flormelis, kokos og kold kaffe, den blev himmelsk. Nu er jeg ved at lave dette brød med… Læs mere »
Så blev opskriften afprøvet og det er bestemt ikke sidste gang 🙂
Tror dog vi næste gang putter lidt mindre dukker i dejen og lidt mere salt.
Måske chili på toppen også kunne være godt.
Brødet blev serveret til en rygende varm gulerodssuppe med pikantost. Dejlig aftensmad, der stort set passede sig selv. Heldigvis, har nemlig frygtelig travlt med en videreuddannelse indenfor mediepædagogik.
MUMS hvor lyder det lækkert. Det er straks kommet på masplanen til på torsdag, hvor manden har bestilt suppe.
Hilsen Tina