Foccacia med pesto i bradepande - madbrødUhm – i dag skal du høre om et rigtigt lækkert madbrød – det nemmeste foccacia brød i bradepande. Jeg har brugt ost og cocktailtomater i brødet og grøn pesto og det smagte bare super godt.

Dejen er den nemme dej der hverken skal æltes eller rulles ud – dejen skal bare hældes på bagepladen. Nemmere bliver det ikke.

Et nemt og lækkert foccacia madbrød i bradepande lavet med havregryn og peppet op med pesto, ost og tomat.

Brødet er perfekt at servere som madbrød, som tilbehør til mange retter f.eks. tapas, suppe, lasagne eller pastaretter? Brødet er også et hit i madpakken eller hvis I skal have mange sultne gæster på besøg en dag.

Et så lækkert foccacia brød vil uden tvivl peppe buffet-bordet eller middagsbordet op 🙂

Foccacia med pesto i bradepande - madbrød

Det blev det lækreste madbrød, som var superlet og hurtigt at lave og jeg iler med at bringe dig opskriften.

Foccacia med pesto i bradepande – madbrød

Nemt og lækkert madbrød i bradepande - prøv et lækkert foccacia brød med pesto og tomat. Dejen skal ikke æltes. Det er SÅ nemt at lave. Få opskriften her
Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 1 liter lunkent mælk.
  • 6 dl. havregryn
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk. citron
  • 7 dl. hvedemel.
  • 2-3 spsk. olie
  • 250 gram cocktailtomater
  • 150-200 gram grøn pesto rød pesto kan også bruges
  • 150 gram ost i tern eller revet

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft, salt og havregryn. Rør godt. Tilsæt hvedemel. Rør godt.
  • Konsistensen skal ca. være som tykt havregrød.
  • Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne den dybe bageplade.
  • Dryp pesto på dejen.
  • Smør pestoen ud på dejen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.
  • Prop de små tomater ned i dejen.
  • Prop lidt ostetern ned i dejen også. Jeg brugte resten af "familieosten" fra køleskabet.
  • Stil bagepladen lunt en halv times tid, til dejen har hævet til dobbelt størrelse. Stil den gerne i ovnen på 50 grader.
  • Efter en halv time skrues ovntemperaturen op på 200 grader varmluft.
  • Bag brødet ca. 20-30 minutter. Kig til brødet et par gange. Det er færdigt når det er gyldent og sprødt.
  • Lad brødet køle af og klip firkanter eller skær stykker med en pizzaskærer.

Noter

Du kan bruge al slags pesto til brødet. 
Foccacia-brødet er også god i madpakken
Brødet er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Dette foccacia madbrød er verdens nemmeste, hurtigste, lækreste madbrød

Du kan bruge al slags pesto til foccacia pesto brødet men den grønne basilikumpesto er jeg altså særlig stor fan af. Den klæder også dette brød særligt godt.

Al slags pesto kan bruges – brug din favorit eller den du lige har på lager.DSC_4397

Du kan sagtens lave pesto selv, det er ikke svært. Du kan finde en god, nem og billig opskrift lige her:

DSC_4399Så er der serveret!

Knasende sprødt foccacia brød i bradepande, med skøn smag af pesto, ost og tomat

DSC_4443Hvis du ikke har pesto på lager, eller gider lave en pesto selv, kan du bruge hvidløgsdryp på madbrødet i stedet for. Se f.eks. her hvordan man laver hvidløgsdryp – opskriften er på et lækkert pizzabrød med hvidløgsdryp. Også et helt igennem fantastisk madbrød.

Hvidløgsbrød i bradepande - nem grov opskrift
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Se opskriften her

DSC_4439Fidusen ved at lave madbrød på denne måde er jo at dejen hverken skal æltes eller trilles. Det er smart at den bare skal smøres på en bageplade og at den kun skal hæve én gang.

Der var rigeligt med brød til den suppe vi spiste til brødet og der vil også være rigeligt brød til evt. madpakker dagen efter.

Den store mængde havregryn i brødet gør, at det er et meget mættende madbrød. Spis det som tilbehør eller som frokostbrød. Det ville da også smage fantastisk med lidt skinke på tænker jeg?Foccacia med pesto i bradepande - madbrød

Fantastiske madbrød!Du får lige et glimt af den suppe, vi spiste til brødet. En lækker kyllingesuppe med karry.

Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk:
En meget lækker karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk
Se opskriften her
Kylling-karry suppe med nudler

DSC_4450


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.