Lækkert slankemad: Karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælk

  • Fedtfattige karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælk

Fedtfattige karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælkDet er torsdag. Det er en lang, sen og travl hverdagstorsdag og vi var skrupsultne alle mand. Maden skulle være klar på ingen tid og ingen gad rigtigt lave den mad dér. Alle var for trætte.

Nå men hvad kunne køleskabet så byde på? 3 runkne æbler og et hvidkålshovede købt for flere uger siden. En pakke kyllingefars blev gravet frem fra fryserens dyb i går. What to do?

Moren i huset fandt lidt energi helt på bunden af reserve-tanken, og gik i køkkenet 😉DSC_0376Karrykål igen-igen, denne gang med æble og kokosmælk. Det er den NEMMESTE ret og den smager fortryllende lækkert. Skulle jeg på en skrap slankekur engang, ville jeg nøjes med at spise karrykål fra morgen til aften. 🙂

Det er jo nærmest en 0-kalorie-ret, og alligevel så smagfuld og lækker. Jeg kan finde mange flere plus-ord at sige om karrykål: Det er sundt, nærende, billigt og ekstremt hurtigt at lave. Prøv det da 🙂Fedtfattige karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælkHer kommer opskriften på karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælk:

Lækkert slankemad: Karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælk
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækkert slankemad: Karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælk
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 æbler (gerne runkne)
  • 1 hvidkålshoved
  • 4-500 gram hakket kyllingefars
  • 2-3 spsk. smør eller olie (smør smager bedst)
  • 2 hønsekøds-bouillonterninger
  • 2 grofthakkede løg
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • 2 spsk. karry
  • Salt/peber
  • 1 dl. kogende vand
  • Tilsæt evt: gulerodstern, rodfrugter eller hvad du nu ellers kan grave fri af dit køleskab?
Sådan gør du:
  1. De yderste blade fjernes fra hvidkålet
  2. Kyllingefars uden kalorier (næsten)
  3. Fjern kernehuset og riv æblerne groft
  4. Kålen tilsættes.
  5. Riv æblerne i
  6. Tilsæt kokosmælk
  7. Karrykål in the making
  8. Så er der karrykål
  9. Sådan laver du karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælk:
  10. Svits karry og bouillonterninger i smørret.
  11. Tilsæt kyllingekødet.
  12. Hak løgene groft og svits dem med.
  13. Snit hvidkålet og tilsæt.
  14. Riv æblerne groft og tilsæt. Du behøver ikke skrælle dem.
  15. Rør godt rundt. Tilsæt kokosmælk og kogende vand.
  16. Lad karrykålen simre 20-30 minutter under låg. Brug gerne din gode støbejernsgryde.
  17. Rør i karrrykålen et par gange undervejs.
  18. Servér retten som den er, eller spis nybagt brød til (hvis du orker).

Riv bare æblerne med skræl og hele baduljen, også selvom de er lidt runkne. Stop æblespild – stop  madspild, jo 🙂

Hvis dit hvidkål ser lidt sølle ud, så kassér det ikke pr. automatik. Prøv at fjerne de yderste blade, og vupti, indenunder fejler hvidkålet ikke det fjerneste. Stop hvidkåls-spild  🙂

DSC_0644Der blev ikke serveret frisk brød til dagens menu. Jeg kunne også have kogt lidt ris? Men sådan gik det ikke.

Altså nogle gange, når man er hjemme kl. 17.30, så orker man bare ikke det store, kender du det? Jeg gør. Jeg er efterårskvast i den grad for tiden, så dagens menu, der var og hurtig og nem, var da lige den torsdags-redning vi havde brug for. Arbejdslivet og efteråret trækker tænder ud lige nu synes jeg. Har du regnet på hvornår det bliver forår igen?? Der er vist lidt længe til er der onde tunger der siger?

Vi fik næsten spist op. Der er to frokostbøtter til i morgen. Skønt. Den frokost vil jeg glæde mig til. Tror du ikke karrykål vil smage godt til frokost med en sprød koldthævet morgen/frokostbolle til? 🙂

Jeg har lavet andre opskrifter på karrykål, men dagens opskrift har en førerposition. Næste gang putter jeg også æbler i, det giver en RIGTIG god smag. Der er noget med karry og æble er der ikke? Fantastisk makkerpar 🙂Fedtfattige karrykål med kyllingefars, æbler og kokosmælkHåber du har haft den skønneste torsdag. Jeg iler til køjs. Næsten med hønsene 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Dorte Andersen 11. januar 2017 af 16:11- Svar

    Jeg har lige lavet retten med kyllngestrimler istedet for fars….da det var det,jeg havde…og HOLD NU HEL OP, det erLÆKKERT med kokosmælk i…Tak for endnu en skøn opskrift i din blog.
    Mh Dorte,Vejle

    • Gitte Hansen 11. januar 2017 af 20:02- Svar

      Hej Dorte
      Ej hvor lyder det da bare godt! Tusind tak for god inspiration siger jeg da også til dig. Det glæder mig meget at du synes om retten og at du bruger bloggen så flittigt. Skønt at have dig med her. Det nyder jeg! Så dejligt med dine positive tilbagemeldinger 🙂
      God fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lone Platz 9. januar 2017 af 17:08- Svar

    Endnu en fantastisk ret fra dig, Gitte. Jeg er ikke den store kok, men føler mig helt stolt over at kunne lave noget så godt ? men det kommer selvfølgelig af en god opskrift – så tak igen.

    • Gitte Hansen 9. januar 2017 af 21:20- Svar

      Hej Lone
      Ej jamen det lyder da bare rigtigt godt Lone. Det glæder mig og sundt er det jo også. Så dejligt maden smagte dig Lone og der er jo mad til flere dage incl. frokost. SÅ dejligt med nemt mad dagen derpå 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. tina nymann 24. oktober 2014 af 09:57- Svar

    Fedt tip!!
    jeg er jo stadig græsenke og skal spise alene, så det er dejligt med en opskrift som er let at gå til.
    Tak og god weekend:-)

    • Gitte Hansen 24. oktober 2014 af 21:41- Svar

      Hej Tina
      Ja lav en stor gryde karry-kål, så har du mad nok til hele weekenden. Skulle du få luft i maven, behøver du jo ikke sætte klemme på næsen på nogen 😀
      Rigtig god weekend
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar