Lækre bagte rodfrugter med sennep, timian og honning

  • Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugterI dag skal du høre om de lækreste bagte rodfrugter du kan lave helt selv. Du kan bruge lige de rodfrugter du allerbedst kan li’ eller du kan købe en pose færdig rodfrugt-mix der f.eks. består af rødbeder, gulerødder og pastinak/persillerod.

Det er det nemmeste i verden at lave ovnbagte rodfrugter og du får i dag opskriften på en magisk sennepsdressing du kan vende rodfrugterne i, og som giver den LÆKRESTE smag.  Der er brugt en del sennep i opskriften nedenfor, bliv ikke forskrækket! 😉

Når rodfrugterne er bagt i sennepsdressingen vil familien uden problemer kunne spise over et helt kilo rodfrugter som tilbehør til aftenmenuen. Rodfrugterne bliver sprøde, lækre, søde og særlige.Ovnbagte rodfrugter

Her kommer opskriften på bagte rodfrugter med sennep, timian og honning:

Lækre bagte rodfrugter med sennep, timian og honning
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1,5 kilo blandede rodfrugter
  • 1 dl. dijonsennep
  • 4 spsk. olie
  • 4 spsk akaciehonning
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 spsk. tørret timian (eller 2 spsk. frisk)Ovnbagte rodfrugter
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft (bag gerne rodfrugterne imens du alligevel har en hovedret undervejs i ovnen)
  2. Skræl rodfrugterne og skær dem i stave
  3. Bland sennepsdressingen: Rør olie med sennep, honning og krydderier.
  4. Vend rodfrugterne i sennepsdressingen.
  5. Bag rodfrugterne 30-45 minutter i ovnen. Vend dem et par gange undervejs.
  6. Rodfrugterne er færdige når de er sprøde og stadig har "bid".

Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugterVi spiste de sennepsbagte rodfrugter til weekendens lækre simreret: Koteletter i flødesauce i Römertopf Perfekt at tilberede rodfrugter imens Römertopfen alligevel står og simrer i ovnen i timevis.

Ovnbagte rodbrugter kan spises til alt!

De sennepsbagte rodfrugter kan spises som tilbehør til al slags kød. Svinekød og fjerkræ især tænker jeg, men oksekød måske også og vel også fisk? Faktisk kan jeg ikke helt komme i tanke om en ret de ikke vil passe til. Risengrød måske? 😉DSC_9158Nej jeg vrøvler, ja jeg er træt og kvast og iler til køjs. Hverdagen har indhentet mig og smidt en virus-ting i kroppen på mig. Jeg er syg, utilpas, slatten og sløj. Varm og med hedeture. Min familie siger det er overgangsalderen. Det er SLUT med at at lave lækker mad til dem fremover er det! HRMPF! Sådan en smule utilpashed er da ikke mere end en god nattesøvn vil kunne klare, vel?

See you in the morning. I morgen starter vi på en frisk  🙂

Mere inspiration

14 Kommentarer

  1. Helle 2. februar 2017 af 23:50- Svar

    Hej ?

    Jeg har nu lavet dem et par gange og de er supre lækker, vores gæster roser dem også ??

    Mvh Helle ?

    • Gitte Hansen 3. februar 2017 af 22:07- Svar

      Hej Helle
      Ej hvor det glæder mig. Tusind tak for din hilsen Helle – dejligt du og gæsterne synes om rodfrugterne. Her i huset elsker vi dem også 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jens Wulff 12. januar 2017 af 23:14- Svar

    Fuldstændig forrygende smag og konsistens.
    Blandede rodfrugter ( jordskokker, selleri, gulerødder, rødbeder , kartofler) med400 gram rosenkål og 12-15 fed hvidløg , ca 1,4 kg. Lidt rigeligt til to mennesker, men der blev gået til fadet med vellyst. Der er dog stadig til en reprise i morgen. Dressingen fik også koriander og cayennepeber. Mums. Tak for den inspiration,
    Jens

    • Gitte Hansen 13. januar 2017 af 10:48- Svar

      Hej Jens
      Tusind tak for din feedback – det glæder mig da usigeligt at du og din familie synes om retten. Super kreativt at peppe den op med så mange andre grøntsager. Tror da vist lige jeg skal have prøvet den kartoffelvariant, det vil jo være SÅ nemt med både kartofler og grønt i et?
      Tusind tak for dine gode ideer og så dejligt at maden smagte jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Møller Schmidt 29. december 2016 af 23:43- Svar

    Er det en opskrift til 4 personer?

    • Gitte Hansen 30. december 2016 af 14:32- Svar

      Jep ca. 4-6 pers. Alt efter hvor meget tilbehør der ellers er

  4. Kira 7. oktober 2016 af 12:12- Svar

    Hej
    Kan de bages ved lavere temperatur? Ville gerne prøve dem som tilbehør til langtidstegt okseklump, men har kun én ovn…

    • Gitte Hansen 7. oktober 2016 af 21:01- Svar

      Måske Kira? Mener ikke jeg har prøvet grøntsagerne som langtidsbagte, men det skulle da næsten komme an på en prøve?
      God fornøjelse med de lækre retter 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Erik 23. februar 2015 af 18:39- Svar

    Jeg har lige prøvet at lave rodfrugterne, men de blev alle sammen røde af rødbederne, og de lignede ikke dine, hvad har jeg lige gjort forkert

    Erik

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 20:40- Svar

      Hej Erik
      Ja det var da underligt? Jeg husker det ikke som om jeg gjorde noget specielt? Ved nærmere eftertanke, vendte jeg måske ikke rodfrugterne særligt meget rundt? Kan det mon være derfor? Hvordan synes du rodfrugterne smagte ellers? Forhåbentligt godt?
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Erik 22. februar 2015 af 20:51- Svar

    Jeg vender tilbage efter næste weekend

    • Gitte Hansen 22. februar 2015 af 21:57- Svar

      Spændende at høre fra dig. Dine rodfrugter skal nok blive rigtigt lækre. God fornøjelse og god uge til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Erik 22. februar 2015 af 18:29- Svar

    Hej

    De rodfrugter ser rigtig gode ud og jeg vil prøve at lave dem, men hvilken olie bruger du til at røre sammen med sennep og det andet

    Erik

    • Gitte Hansen 22. februar 2015 af 20:20- Svar

      Hej Erik
      De er rigtigt gode de rodfrugter. Jeg bruger bare en ganske almindelig olivenolie, alle typer olie kan bruges tænker jeg.
      Rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar