Kanelsnegle med æbler. I dag får du opskriften på sunde kanelsnegle uden sukker. Fedtfattige men alligevel super lækre.Sundere kanelsnegle, men alligevel de lækreste kanelsnegle skal du høre om i dag. Bløde, sprøde, søde, karamelliserede.
Tænk at kanelsnegle, der smager så godt som disse, kan være både sukker- og fedtfattige.Kanelbollens dag d. 4 oktober satte snegle-tankerne igang. Kunne man mon lave kanelsnegle bare lidt sundere?Jep det kan man godt!
Æbler er en del af tricket i disse sundere kanelsnegle.
Vi har en million æbler i haven og netop i formiddag havde vi gang i det helt store æblepluk, æbleskræl, æblekogeri.
Vi fik litervis æblemos ud af vores æble-projekt.
Rigeligt med æblemos både til kanelsnegledej og kanelsneglefyld. Perfekt.
Der var også rigeligt med æblemos til æblekage med æblekagerasp og flødeskum og der blev også lavet æblechutney.
Få inspiration til opskrifter med æbler lige her
Det blev til et fad sundere kanelsnegle med æble. Næsten uden sukker og fedtstof.
Jeg brugte Stevia-sukker til dejen, men du kan også erstatte det med honning eller helt udelade sødestof.
Indrømmer at jeg kom en lille klat chokoladeglasur på toppen. Jeg kom også en lille bitte smule smeltet smør i som fyld. En lille smule, men det kan sagtens udelade.
Jeg vil derfor ikke kunne kalde kanelsneglene 100% sukker- og mælkefrie, men fedtfattige og næsten sukkerfrie. Det var genialt at tilsætte æblemos til dejen.
Jeg valgte at smøre 3 dl. æblemos i stedet for, mest fordi jeg lige havde 2 liter æblemos lige ved hånden.
Det var bare en rigtig god idé med den æblemos!
Det blev nogle lækre svampede fugtige søde snegle, og absolut ikke vammelsøde og fedtede.
Hvis du bruger meget søde æbler, så kan du helt udelade sukker i æblemosen, men smag den til, til sidst.Det blev nogle lækre kanelsnegle og du får opskriften på dem lige her:
Kanelsnegle med æbler – sunde og fedtfattige. Få opskriften her:
Ingredienser
Kanelsnegle:
- 1½ dl. lun æblemos
- 2 dl. tykmælk eller kærnemælk/mælk/creme fraiche
- ¼ dl. olie
- 25 gram gær
- 200 gram grahamsmel eller speltmel eller fuldkornsmel
- 350 gram hvedemel
- 10 gram smør kan udelades
- 1 tsk. salt
- 1 dl. stevia erstatningssukker eller 3-4 spsk honning ell. sukker. Sødestof kan også helt udelades
Fyld:
- 3 dl. æblemos
- 2-3 spsk. kanel
- 1 spsk kardemomme kan udelades
- Evt. glasur Kan udelades
Sådan gør du
- Kog æblemos. Kog æbler med en vanillestang i ca. en halv time. Hjemmelavet smager bedst, men du kan også købe æblemos på glas. Vil skyde på at du skal bruge 8-10 æbler til 4 dl. mos (3 dl i fyldet og 1 dl i dejen). Bruger du meget søde æbler, behøver du ikke tilsætte sukker. Smag til, til sidst
- Istedet for æblemos, kan du også bare rive 5-6 æbler og bruge som fyld.
- Min æblemos var meget varm, og det passede så fint, at da jeg tilsatte tykmælken, blev blandingen så lunken at den passede fint til gæren. Lun evt. din mælk/tykmælk, hvis du ikke koger æblemos.
- Bland gær og salt i den lunkne blanding af æblemos/tykmælk.Tilsæt olien også.
- Tilsæt mel og evt. Stevia eller honning!. Gem lidt hvedemel til sidst, måske skal du tilsætte lidt ekstra? Dejen skal kun lige akkurat have så meget mel tilsat, at den ikke klistrer til fingrene. Jo mere mel, jo mere hårde og tørre bliver sneglene.
- Dejen æltes færdig og stilles til hævning i en halv time på husets luneste sted, gerne i ovnen på 30 grader varmluft.
- Efter hævning rulles dejen ud på en en meldrysset flade. Rul så tyndt ud som muligt.
- Drys med kardemomme og kanel og evt. lidt smeltet smør
- Læg æblemosen i klatter på dejen og fordel den godt over hele fladen med en dejskraber.
- Rul dejen sammen til en lang pølse og læg den med sammenføjningen nederst.
- Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv og læg dem på en bageplade. Drys evt. med perlesukker.
- Stil bagepladen til hævning et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Kanelsneglene bages i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem. De skal være gyldne men stadig bløde. Ikke mørke og hårde
Noter
Sådan laver du fedtfattige og sundere snegle med kanel og æblemos – se billederne her:
Her ser du den færdige grydefuld æblemos.
Det tager lang tid at skrælle æbler, men mosen smagte himmelsk og det var alle anstrengelser værd.
Fisk vanillestangen op til sidst. Jeg har flækket stangen og blandet vaniljekornene med lidt sukker.
Jeg tilsatte både vaniljekorn og “tomme” stænger til æblemosen.
Drys med kardemomme og evt. lidt smeltet smør. Drys med kanel Læg æblemosen i klatter på dejen og fordel den godt over hele fladen med en dejskraber. Rul dejen sammen til en lang pølse og læg den med sammenføjningen nederst. Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv og læg dem på en bageplade. Drys evt. med perlesukker.Så er der et fad nybagte kalorielette kanelsnegle klar med fyld af æblemos.
Normalt er der er store mængder smør i kanelsnegle, men med denne variant, lykkes det faktisk at lave en rimelig kalorielet version.
Æblemosen gør kanelsneglene svampede, søde og lækre – sunde kanelsnegle.
Man kunne vove den påstand, at kanelsneglene næsten bliver endnu bedre?
I hvertfald kan de roligt spises med god samvittighed. De kan også tages med i madpakken som et rimeligt sundt mellemmåltid også.
Jeg er sikker på at dine børn vil juble og dine kaffegæster også. Sneglene smager let og lækkert og man kan sagtens spise to, uden at få kanelsnegl nok 🙂
Rør gerne lidt chokoladeglasur og smør på toppen, når kanelsneglene er kølet af.
Glasur kan strengt godt undværes, da der jo er drysset med perlesukker, men der er altså noget med kanelsnegle og chokoladeglasur?
Det er noget med et tæt sammenhold?? Ihvertfald kan de svært undvære hinanden! -)
Her får du et sidste foto, af en lækker snegl i eftermiddagssolen.
Kanelsneglene var et hit. Mand og søn (som er mine værste dommere) tog faktisk to hver, og sønnike spurgte “Hvor mange må man tage?” Den ultimative test.
Det spørger han ellers kun om når der serveres frikadeller. Det er virkeligt et kvalitetsstempel, så sneglene kan anbefales. 😉
Jeg har stadigvæk 1000 æbler i haven. Suk hvor er det hårdt med alle de lækkerier man er nødt til at spise sig igennem. 😀
Kære Gitte,
endnu en fristende opskrift fra dig! Jeg er lidt i tvivl om din æblemos – er der ikke sukker/sødestof i? (Ud over vaniljestang mast i lidt sukker)
Bedste hilsner Hanne
Hej Gitte.
Jeg ved godt at dette indslag er flere år gammelt, men jeg fandt det lige.
Jeg skal lave nogle fedtfattige kardemomme-snegle og vil tage udgangspunkt i denne opskrift. Tror du jeg kan bruge skyr istedet for tykmælk? Ikke for st gøre det mere fedtfattigt, men fordi jeg sjældent har andet af yoghurt-typen.
Jeg havde også tænkt at erstatte kanel med kardemomme. Tror du det vil blive for stærkt?
Tak i øvrigt for alle dine gode opskrifter med billeder af alle step. Det er meget brugbart:-)
Mvh Gry
Hvor mange snegle bliver der ca ud af opskriften?
Lækkert med en “sund” opfskrift på kanelsnegle!
Jeg overvejer at bage til min fødselsdag på lørdag – men tror du – eller er der nogen der har erfaring med – at bage dem aftenen før, hvisa de skal spises til brunch dagen efter?
Jeg gider dælme ikke de bliver tørre nemlig 🙂
Og er de mon fryseegnede??
Hej.
Sikke en skøn opskrift, og nogle virkelig gode og inspirerende billeder. De skal helt sikkert prøves at laves. Det lyder helt perfekt at de både er fedt- og sukkerfrie. Så kan man næsten spise dem med helt god samvittighed. Jeg tror dog ikke, at jeg kan undvære bare en smule mere sødme i fyldet, så her ville jeg eventuelt tilføje en halv dl. sirup, for at gøre sneglende mere snaskede. 🙂
Mvh. Malene
Hej Gitte
Du får en like fra mig.
Jeg har selv fået rigtig meget lyst til kanelsnegle, efter at have læst om dine, og efter en tur til Malmø i sidste uge, der lugte jo af kanelsnegle hvergang jeg købte kaffe, at jeg ikke udviklede englevinger af at stå imod er en gåde.
Jenny
Hvor ser de lækre ud. Jeg får helt lyst til at bage mine, eller dine, kanelsnegle. Det vil helt sikkert være et hit hjemme hos manden og børnene 😉
Hej Gitte
Personligt synes jeg det lyder bedre (og mere svampet) med MOS 🙂
Jenny
Hej Gitte
I orginal opskriften står æbleMOST, jeg tænker, at det giver en mere våd dej end med mos. Er det noget, du har korrigeret for?
Hej Gitte
Hvor ser de bare lækre ud og det gør det ikke mindre dårligt at de er uden sukker!
Men jeg tænker “1 dl. stevia erstatningssukker”, jeg troede Stevia var meget, meget sødere end almindelig sukker, som du også skriver man kan bruge 1 dl. af?
Går det ellers godt på dit nye arbejde? 🙂
Vh en af de studerende på VIA som du har hjulpet mange gange 🙂
Ihh så spændende at du allerede har været i køkkenet –
og sikke nogle lækre kanelsnegle!
Dejligt at du ville lege med i Madblogger Udfordringen, håber du evt er frisk på en runde 2?
Mvh La Cucina Nada