Fudge med peanuts og chokolade. Her får du opskriften på en dejlig blød fudge karamel med peanuts, lavet af kondenseret mælk.
Det er jul. Det er lige nu der storspises godter i de små hjem. Den dejlige skønne juletid.
Godter kunne f.eks. være disse lækre fudge flødekarameller.
Faktisk har de ikke nødvendigvis noget med julen at gøre, men de kan laves og storspises i juledagene, under påskud af at de er “julegodter”.
I julens hellige navn, glider mange søde sager ned i disse dage. Fudge karamellerne smager nu godt hele året. Bare spring på.
Hvad siger du til lækre nemme fudge karameller tilsat saltede peanuts og chokoladeovertræk?:
Gæsterne til vores julefrokost i går nød og skamroste karamellerne.
Min søde guddatter Maria havde set billeder på Instagram af peanut karamellerne, og havde sådan glædet sig til at smage.
Hun var vild med dem og fik en lille pose med hjem. Jeg iler med opskriften, da flere gæster ville hjem og have gang i karamelkogeriet.
Fudge er bløde karameller, der smager næsten som toffee – uhm et hit. Hvis du er vild med Snickers, vil du elske disse bløde karameller med peanuts.
Til de lækre flødekarameller med peanuts skal du bruge:
Fudge med kondenseret mælk & salte peanuts – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk 400 gram
- 100 gram smør
- 1 tsk. vanillesukker
- 2 spsk. sirup
- 120 gram sukker
- 200 gram saltede peanuts kan udelades
- 300 gram chokolade til chokoladeovertræk
Sådan gør du
- Hæld kondenseret mælk og tilst sirup, sukker, vanilje og smør
- Karamelblandingen koges langsomt op. Jeg lod min karamel få rigtig lang tid under svag varme, minimum 20 minutter. Brug en røreske af træ eller anden varmestærk slags
- Karamelblandingen er lys i farven i starten, og jo længere tid den simrer, jo mørkere bliver den.
- Lav karamelprøven for at tjekke om karamellen har fået nok. Lav prøven, når karamellen begynder at slippe gryden. Dryp lidt karamel på en tallerken eller i et glas vand og når du kan trille en blød kugle, har karamellen fået nok.
- Har du et karameltermometer, skal temperaturen være på 120-124 grader, hvis du er til blød fudge og 130 grader, hvis du er til hårde karameller.
- Når karamelmassen er færdig, røres peanuts i. Karamellen vil nu hurtigt tykne, for peanutsene afkøler karamelmassen
- Beklæd et ildfastfad med bagepapir og hæld hurtigt karamelmassen heri. Karamellen skal være ca. ½ cm. tyk. Stil karamellen til afkøling minimum nogle timer
- Når karamellen er kølet af, skal den betrækkes med chokoladeovetræk. Chokoladen kan smelte i mikrovn eller over vandbad. Smelt den kun få sekunder i mikroovnen af gangen
- Smør den smeltede chokolade på den afkølede karamel. Brug en siliconepensel eller en smørekniv. Træk chokoladen helt ud til kanterne.
- Stil den chokoladeovertrukkede karamel til afkøling igen i ca. 1 time. Dæk evt. karamellen til med lidt bagepapir.
- Skær nu karamellen ud i tern, med en skarp kniv. Opbevares på køl
Noter
Lækre bløde karameller med peanuts og chokoladeovertræk, nemme at lave med kondenseret mælk
Det er meganemt at lave disse karameller, for alle ingredienser, skal bare blandes sammen.
Det er lutter gode sager karamellerne består af, kondenseret mælk, sirup, sukker, smør og vanilje. Uhm. Det kan næsten kun blive godt. <3
Sådan laver du fudge karameller med peanuts – se billederne her:
Jeg fik et karameltermometer i fødselsdagsgave i går, så nu kan jeg begynde at gå prof. til værks, når jeg laver flødekarameller!
Bløde karameller skal have en temperatur på 125 grader og hårde karameller 130-135 grader. Øj hvor skal jeg eksperimentere.
Tak til svigermor og svigerfar for den gode gaveidé.
Har du ikke et karameltermometer, så kan du bare prøve at trille lidt kugler. Når de bliver faste, men stadig så bløde, at de kan tygges, er din fudge færdig.
Jeg havde en rest peanuts. Salte nødder og karameller går op i en højere enhed sammen, så et eksperiment krævede ikke stor betænkningstid. Peanuts-karameller skulle det være!
Jeg har før, med succes, eksperimenteret med peanutskarameller. Læs f.eks. om disse karamelkugler med peanuts. Uhm de var også lækre!
Smør den smeltede chokolade på den afkølede karamel. Træk chokoladen helt ud til kanterne.Jeg er altid spændt på, om karamellen er blevet for hård. Nogle gange bliver karamellen jo så hård at den må kaldes karamelbrud ?
Men godt smager karamellerne altid, så fortvivl ej.
Denne karamel var hård, men ikke så hård at den ikke kunne skæres. Den var nærmest toffee-agtig? Perfekt fudge agtig.
Lækker lækker karamel. Vanilje fudge med peanuts og karamel af kondenseret mælk.
Så er det nu der kan prøvesmages!
Find din smukkeste godtedåse klar til alle karamellerne. Af denne portion blev der karameller nok til to karameldåser. Rigeligt til den store familie og gæsterne.
Uhm lækre toffee-flødekarameller med peanuts og et tykt chokoladeovertræk.
Fudge-agtige flødekarameller. Haps! Karamellerne kan snildt gøre det ud for julegodter, synes du ikke?
Jo da. Det siger vi da bare! 🙂
Få flere lækre opskrifter på karameller her:
1.
2.
3.
4,
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Hold da op det var nemt og de er mega lækre!!! Tak for god opskrift!
Min blanding kogte/simrede dog ialt ca 50 minutter, uden at blive knas hårde. Jeg vil høre hvor længe du tænker de er holdbare, og om de mon kan fryses?
Mvh Joan
Hej Gitte Prøvede dine peanut karameller i går :). De faldt i god smag hos den øvrige familie, jeg var dog ikke helt tilfreds. Har induktionskomfur, det hele stod og simrede på 2 i rigtig længe…… Efter en times tid, uden at have opnået en temp. på 125, satte jeg lidt mere fut under (5) med omrøring hele tiden. Men pludselig syntes jeg det gik stærkt og fik en fornemmelse af det blev mere og mere branket, temp. fik jeg kun op omkring 100. Jeg tog det simpelthen af, af frygt for det brændte på. (Har et spydtermometer fra cook… Læs mere »
Hej 🙂
Uh, hvor ser de bare lækre ud! 🙂 Bare for at være helt sikker, skal 1 dåse kondenseret mælk, smør, vanlilje sukker, sirup og sukker røres sammen i en gryde og simre?
Vær så god: http://piskeriset.dk/karamelknas/
🙂
I min omgangskreds er der tradition for, at alle medbringer noget til menuen, så jeg skal kun tænke på én ret – nemlig forretten. Den ligger endnu ikke 100% fast 🙂
Karamelknas er ret hurtige at lave. Jeg droppede det dog, da jeg ikke havde fløde på lager, og så bagte jeg småkager i stedet 🙂
Jeg sager jatak! Tror dog jeg laver karamelknas i morgen, da det er lidt hurtigere.
Rigtig glædelig jul – må jeres julebord bugne af gode sager 😉