Lækre flødekarameller med peanuts – lavet af kondenseret mælk

DSC_9682

Sikke lækre karameller, man kan lave af kondenseret mælk, og så nemme også ovenikøbet!

I dag blev der – igen – kogt lækre karameller. Jeg er blevet totalt fortrolig med denne nemme karamelopskrift og i dag skulle en ny variant afprøves. DSC_9688Det blev flødekarameller med salte peanuts. Om det var fordi jeg var til julefrokost, og var en lille-bittesmule dagen-derpå-agtig i dag, skal jeg ikke kunne sige, men lækre og salte var de og salt var lige det jeg trængte til i dag 😉 Totalt nemme karameller også.

DSC_9685Måske du allerede har kigget forbi bloggen sidste gang jeg skrev om flødekarameller? Hvis ikke følger den nemme opskrift her:

Lækre flødekarameller med peanuts - lavet af kondenseret mælk
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre flødekarameller med peanuts af kondenseret mælk
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter
: Slik, knas og lækre godter
Portioner: 60 stk
Det skal du bruge:
  • 1 dåse kondenseret mælk á 390 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk sirup
  • 1 tsk vaniljepasta eller vaniljemarv fra 1 vaniljestang
  • 150 gram saltede peanuts
Sådan gør du:
  1. Bland smør, sukker, sirup, vanilje og kondenseret mælk i en gryde
  2. Lad blandingen boble op og rør godt flere gange undervejs.
  3. Når massen begynder at skifte farve og slippe gryden, skal du være ekstra opmærksom, nu er karamelblandingen snart færdig. Koger du karameller ved høj varme, skal du røre hele tiden og så kan blandingen være færdig på 15-20 minutter. Jeg koger ved middelvarme og mine karameller er først færdige efter 30 minutter eller mere. Jeg kan bedre styre den svage varme.
  4. Karamellerne er færdige v. 120 grader, så er de hårde hvis de opbevares i køleskab, men bliver hurtigt blødere, når de kommer i stuetemperatur..
  5. Hvis de kun er 115 grader bliver karamellerne som hård fudge og 110 grader som blød fudge.
  6. Er helt fine hvis de opbevares på køl.
  7. Brug gerne et bolchetermometer.
  8. Når karamellen er færdig tilsættes peanuts. Rør godt.
  9. Beklæd en aluminiumsform med bagepapir og hæld massen heri.
  10. Sæt formen til afkøling, gerne udenfor, hvis du koger karameller i den mørke kolde årstid
  11. Efter ½-1 time kan du skære karamellerne ud i tern.
  12. Flødekaramellerne kan herefter indpakkes i madpakkepapir.
  13. Opbevares på køl.
  14. Kan holde sig til de er spist, mindst i nogle uger

Det er rigtigt nemt at lave flødekarameller af kondenseret mælk og du skulle næsten prøve. Det snilde ved kondenseret mælk er også at du kan købe dåser på stribe, når de er på tilbud, og så koge hurtige karameller når du lyster.

DSC_9653Jeg brugte den gode vanlijepasta fra Heilala – men du kan sagtens bruge marven fra en vaniljestang i stedet. DSC_9655

Det er rigtigt nemt at lave karameller med peanuts og du vil faktisk snildt kunne lave dine egne snickers, hvis du dypper peanuts-karamellerne i chokolade bagefter? Det vil da blive en genial lille lækker karamel? Jeg har før eksperimenteret med hjemmelavet snickers-agtige-karameller, se med her
DSC_9675

Karamellerne smager helt fantastisk alene, men med chokolade vil de sikkert blive endnu lækrere. Måske de kan blive en tand for søde, med chokolade på toppen, men hvis du nu er en slikmund? 🙂

Totalt nemme og lækre karameller og de kan jo varieres i det uendelige tænker jeg? Jeg skal have afprøvet en variant med tranebær og selvfølgelig da også én med lakrids. Jeg har heldigvis mange dåser kondenseret mælk på lager 😉

Rigtig god karamelfornøjelse til dig. Har du mere lyst til at koge karameller af rigtigt fløde, så kan du finde en nem og lækker opskrift her.

Alle veje fører til gode karameller 🙂
DSC_9689

Mere inspiration

9 Kommentarer

  1. Mona Laursen 3. november 2016 af 06:50- Svar

    Hvis man ikke har et bolche termometer – hvordan vurderer man så om de er færdig kogt?
    Mvh. Mona

    • Gitte Hansen 4. november 2016 af 21:18- Svar

      Hej Mona
      Det er faktisk nemt nok. Dryp et par dråber karamel på en underkop f.eks. og lad den stivne. Når du kan trille en kugle af karamellen, er den stivnet nok 🙂
      Hvis der er lidt for lunt i køkkenet, så sæt underkoppen i køleskabet, så går det mere tjept 🙂
      God fornøjelse med karamellerne
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lene 8. december 2015 af 20:40- Svar

    Lækkert

    • Gitte Hansen 9. december 2015 af 21:25- Svar

      Ja du kan tro, at de er lækre de karameller. Dem må du prøve 🙂
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

  3. mormormedstiletter.dk 7. december 2015 af 10:19- Svar

    Uhm! Godt, at jeg ikke skal være i Danmark i julen, for så blev jeg alt for tyk med alle de lækkerier du begår i denne søde juletid:-)

    • Gitte Hansen 9. december 2015 af 21:28- Svar

      Hej Tina
      Ja jeg må vist også hellere emigrere så. Det kræver virkelig mandsmod at sige nej til alle de lækkerier 🙂
      Håber du hygger dig der hvor du er 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Lisbeth Simonsen 7. december 2015 af 00:25- Svar

    Tak for dejlige opskrifter! Kan man lave disse karameller “uden noget”, dvs uden nødder, peanuts, lakrids, osv? 🙂

    • Gitte Hansen 7. december 2015 af 07:55- Svar

      Ork ja og de smager helt fantastiske ☺
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

      • Lisbeth Simonsen 11. december 2015 af 00:31- Svar

        Tak! ??

Læg en kommentar