Lækre fuldkornspizzaer med skinke, rødløg, mozzarella og ylette

DSC_6607I dag skal du høre om den lækreste pizza. En sprød bund lavet af sigtemel og fuldkornshvedemel og på toppen  ylettedressing, skinke, rødløg og mozzarella. En enkel pizza, der var nem at lave og som rækker til to dage.

Jeg prøvede at gøre italienerne kunsten efter, og lave pizzabundende tynde og nøjes med max 3 slags fyld. De danske pizzaer bliver nemlig tit for overfyldte og bunden alt for blød, synes jeg?

Dagens pizza blev udrullet på 3 bageplader, men er du snu, og har du 4 bageplader, så rul dejen endnu tyndere ud, og få 4 pizzaer. Pizzaen hér er jo ikke milimetertynd, men se lige for fin en struktur. Jeg tænker “krummen” blev så fin, fordi dejen blev æltet i 10 minutter? (sæt gerne køkkenmaskinen i gang).DSC_6602Jeg iler med at bringe opskriften her. Eksperimentér gerne med topping. Jeg brugte serranoskinke, rødløg, mozzarella og ost. Du kunne have brugt alt muligt andet: peberfrugt, oksekød, pepperoni, eller kartoffelskiver, så du har en lækker kartoffelpizza . Hvad foretrækker du mon som dit yndlingspizzafyld?:

DSC_6595Opskrift på fuldkornspizzaer med  skinke, rødløg, mozzarella og ylette (til 4 personer i 2 dage):

Du skal bruge: 

Pizzadej:

6 dl. lunkent vand

50 gram gær

1 tsk. salt

2 spsk olie

200 gram fuldkornshvedemel (eller grahamsmel)

600 gram sigtemel

400-600 gram hvedemel

DSC_6556

Fyld:

3 pakker serranoskinke á 100 gram

4 dl. ylette

2 rødløg i tynde skiver

1 bakke champignon (eller et glas)

1 kugle mozzarella

1 pose revet ost

Salt/peber

Rosmarin.

DSC_6604

Sådan gør du: 

  • Rør pizzadejen, og brug gerne din røremaskine. Ælt gerne dejen i 10  minutter. Gem de sidste 200-300 gram hvedemel til sidst og tilsæt kun lige den mængde mel der er brug for, så pizzaerne kan udrulles. Dejen må ikke hænge i skål og fingre. Jo mindre mel, jo bedre pizzaer.
  • Stil dejen til hævning i 1 time (eller i en halv time i ovnen på 30-40 grader)
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Rul pizzaerne ud.
  • Pens ylette på pizzaerne. (Ja det skal du gøre. Tricket virker, pizzaerne bliver lækre giver en særligt lækker bund og de bliver  sprøde alligevel)
  • Læg serranoskinke på pizzaerne og fordel mozzarellatern, rødløgsskiver og champignon på toppen. Drys med revet ost, salt og peber og rosmarinkviste.
  • Pizzaerne bages i ovnen i 15-20 minutter (ca.) ved 250 grader. Hold et vågent øje med pizzaerne. De er færdige når de er sprøde og gyldne. Jeg sætter sjældent minuturet når jeg bager ved så høj temperatur. Jeg kigger i stedet til pizzaerne 1000 gange i bagetiden Ved 250 grader kan det være farligt at sætte sin lid til et minutur, pludselig kan der være røg i køkkenet 😉

DSC_6596

  • Pizzaerne bliver superlækre og kan varieres i det uendelige.  Hvorfor brugte jeg så lige sigtemel? Tja fordi det lige var i køkkenskabet og fordi jeg hverken havde durummel eller tipo00 på lager. Sigtemel og fuldkornshvedemel er faktisk rigtigt fint til pizzaer, og så mætter pizzaerne bedre. Så ved vi det 🙂
  • Lav gerne en grøn salat til og rør lidt krydderier i lidt ylette, så har du en lækker hvid dressing til din pizza og salatbar 🙂

Se fotoanvisninger på pizzaprocessen her nedenfor. Rigtig god fornøjelse med dine pizzaer, er spændt på at høre om dine topping-variationer? 🙂

Og skal vi så ikke sige, at der bliver terrassetid igen i morgen?? Så så man lige mig sidde der i aftensol og spiste pizzarester nemlig 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar