Lækre gratinerede champignon med hvidløgssmør

  • Gratinerede champignon med hvidløgssmør

Gratinerede champignon med hvidløgssmør

Øj manner, der var kæmpe store champignon på tilbud i den lokale biks i dag. Heldigt! Så peppede vi da nemlig lige søndagsmenuen op med en rigtig champignon-lækkerbisken, som jeg hermed straks vil dele med dig.

Gratinerede champignoner med hvidløgssmør.

Champignonerne kan spises som tilbehør, som snack-forret, til et buffetbord eller bare når du er lækkersulten? Måske kan de også grilles? Jeg har ikke forsøgt, men jeg tror det da? Champignonerne vil være forrygende som grilltilbehør, lavet på grill eller i ovn. Gratinerede champignon med hvidløgssmørTippet er ganske enkelt. En champignon fyldt med lækkerier, her hvidløgssmør og persille og til sidst gratineret i ovn. Uhm. Skal der kræses lidt ekstra, kan der rives lidt ost over, men det behøves slet ikke.

Champignonerne er rigtigt nemme at lave og jeg iler fluks med at viderebringe dig opskriften  🙂

Lækre gratinerede champignon med hvidløgssmør
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre gratinerede champignon med hvidløgssmør
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 400 gram champignon (så store som muligt)
  • 25-50 gram blødt smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk eller tørret persille
  • ½ tsk groft salt
Sådan gør du:
  1. Skyl og rens champignonerne
  2. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  3. Befri stokken fra champignonerne og hak stokkene fint.
  4. Bland friskpressede hvidløgsfed, persille, salt og champignonstokke i smørret.
  5. Læg 1 tsk fyld i hver champignon (eller dét der er plads til) - i stokkens hulrum
  6. Gratiner champignonerne ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og gratinerede.
  7. Når champignonerne er færdige, flyttes de straks over på et andet fad/tallerken. Tilberedningen efterlader nemlig temmelig meget væde, som helst ikke skal trække op i champignonerne.
  8. Nyd 🙂

Gratinerede champignon med hvidløgssmørJeg har altid frysetørret persille på lager, så jeg hurtigt kan lave en portion hvidløgssmør, hvis der nu skulle opstå et akut behov. Det gør der hvis vi f.eks. får lyst til at lave hvidløgsbrød af en brødrest, spise hvidløgssmør på nybagt brød eller i en bagt kartoffel.

Akut behov opstod der i dag, da champignonerne blev hjembragt. Ideen opstod fluks. Kæmpestore champignoner var der i butikken. Gå altid efter de allerstørste champignon, for der er nemlig plads til en ekstra god klat hvidløgssmør.

Voila – her ser du en lækker gratineret champignon. De skal have ca. 20 minutter +/-. Tag dem ud, når du synes de ser lækre gratinerede ud. Åh jeg kunne spise gratinerede champignon til forret, hovedret og dessert!

Lav så mange champignon som muligt. I vil kunne spise rigtigt mange, så lav rigeligt. Prøv en version med ost på også. Uhm. Kunne man ikke stikke en pind i, og servere dem som “pinde-madder” måske?

En rigtig lækkerbisken fra mig til dig 🙂
Gratinerede champignon med hvidløgssmør

Det har været en helt igennem forrygende weekend, som, hvis man spurgte mig, kunne fortsætte og fortsætte ja lige til sommerferien. begynder.2016-06-01 20.35.37Sommervejret er indstillet på uendeligt og inde i min krop er ferietilstanden blevet aktiveret. Strand, hav, have, terrasse, aftennydning, lækkert mad og spontane aktiviteter. Ej jamen den opskrift rimer jo på op sommerferie?

Det er dybt problematisk – igen – at skulle omstille krop og sind til en endnu arbejdsuge, når man er i den tilstand. Jeg elsker mit job, men altså den sommer dér. Den har slået benene væk under mig.
2016-06-03 20.30.42Sommerferie kom hid, jeg er klar! Jeg står lige her på trappen og spejder efter dig. Til sommer skal vi nemlig trylle endnu mere lækkert mad, desserter, kager og lækkerier. Er du også klar? 🙂

2016-06-03 20.31.26

Mere inspiration

Læg en kommentar