Lækre grove pølsehorn med frankfurter pølser

  • Lækre grove pølsehordn med frankfurter pølser

Lækre grove pølsehordn med frankfurter pølserEr du også vild med pølsehorn?

Jeg er. Helt vild, især hvis pølsehornene er hjemmelavede og lavet af en lækker, grov dej og bagt med helt sprød skorpe. Uhm!

Selvfølgelig skal pølsehornene serveres med ketchup og en god klat sennep til. Sød fransk sennep smager godt til pølsehorn, Dijonsennep også.Lækre grove pølsehordn med frankfurter pølserEr du mon også vild med pølsehorn? Hvis ikke, så er det ikke for sent at blive det. Jeg er sikker på, at springer du på denne opskrift, vil du være solgt ikke til stanglakrids, men til pølsehorn 🙂

Jeg har brugt store frankfurtere til pølsehornene, og wow hvor lækkert. Især mændene i familien var jublende begejstrede 🙂

Jeg halverede dog pølserne, for at de ikke skulle blive for voldsomme. Brug gerne almindelige pølser, eller de pølser du  nu lige har på lager? Du bestemmer jo helt selv om du vil halvere, eller ej?

Der bliver rigeligt til familiens sultne munde, af denne portion. Der bliver faktisk pølsehorn nok til 2 dage, også selvom familien er på 4 personer. Der blev også et par pølsehorn til madpakken. Alle var glade 🙂Lækre grove pølsehordn med frankfurter pølserDejen nedenfor kan også sagtens bruges som grunddej til franskbrød eller boller måske? Kast dig roligt ud i den. 🙂

Variér gerne melmængden, eller skift noget mel ud med kerner måske. Jeg har brugt en hel del havregryn og rugmel til pølsehornene, og det er genialt hvis du er vild med fibre og hvis du f.eks. har børn, der ikke er vild med store kerner i brød. Havregryn og rugmel er SÅ godt fiberfyld i bagværk. Bare lige et tip til dig 🙂

Pølsehorn er perfekte til madpakkerne, til skovturen, til fødselsdagsbordet, som “skrub-af-mad” eller blot som en lækker hverdagsmenu? Alle vil elske dine pølsehorn. Bare sæt i gang 🙂Lækre grove pølsehordn med frankfurter pølser

Opskriften kommer lige her.

Lækre grove pølsehorn med frankfurter pølser
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre grove pølsehorn med frankfurter pølser
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Brød og kager
Portioner: Ca. 24 stk
Det skal du bruge:
  • 1 liter lunkent mælk
  • 50 gram gær
  • ½ dl olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 7 dl havregryn
  • ca. 14-15 dl. hvedemel
  • 3 dl rugmel
  • 12 frankfurtere, skåret i halve
  • Pensling: Mælk
  • Drys: Sesam, salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Lun mælken i gryde eller mikrobølgeovn
  2. Rør gøren ud i mælken
  3. Tilsæt salt, sukker og olie.
  4. Rør havregrynene i
  5. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og brug kun lige mel nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Brug gerne din røremaskine.
  6. Lad dejen hæve tildækket i 45-60 minutter, gerne til dobbelt størrelse. Stil skålen et lunt sted, så går det hurtigere 🙂
  7. Sno dejen rundt om pølserne, ikke for meget, ikke for lidt. Dejen skal dække hele pølsen synes jeg. Skær evt. pølserne over i halve.
  8. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Er der dej til overs, så form boller eller et lille franskbrød af resten.
  10. Pensl pølsehornene med mælk og drys sesamfrø og evt. salt og hvidløgspeber.
  11. Lad pølsehornene hæve 30 minutter tildækket et lunt sted.
  12. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  13. Bag pølsehornene ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  14. Servér straks, med sennep og ketchup til. Vi spiste også smørristede majs til. Det smagte lækkert

Lækre grove pølsehordn med frankfurter pølserDet lyder jo legende let at lave pølsehorn, ikke? Ved du hvad. Det er det også. Følg bare denne opskrift, så går det ikke helt galt. Regner du tidsforbruget ud, er det faktisk ikke så slemt, når man tænker på der er aftensmad til 2 dage?

Billederne nedenfor viser pølsehorns-arbejdsprocessen fra start til slut.

En lækker pølsehorns-servering er klar til dig. Du blev lovet den sidste weekend, men bedre sent end aldrig, ikke? ;.-)

Lækre grove pølsehordn med frankfurter pølserVi har haft travlt med livet, du ved. Familie, job og sommerhus.

I går så vi ved selvsyn hvor fantastisk det er blevet, efter at der er blevet sat nye vinduer og terrassedøre i, i sommerhuset.

Følger du med på Facebook-siden, vil du vide, at jeg er komplet bjergtaget, glad og vildt imponeret over håndværkernes resultater. Wow et flot resultat – det overstiger langt vores forventninger.

Her nedenfor ser du før og efter fotos. Imponerende ikke?

 

2016-08-14 17.32.29

Stuevæg før, lukket i gavl. Ingen havudsigt

2016-08-14 17.32.34

Stuevæg mod skoven. Før. Ingen udsigt til skov eller morgensol

2016-08-17 17.51.30

Terrassedør mod skoven. Morgensolen titter ind

2016-08-17 17.55.38

Stuevæg – efter – nu med havudsigt 🙂

Måske du godt kan forstå, at jeg er rundt på gulvet og slet ikke kan få armene ned? Det er mindblowing – og overstiger alle mine/vores forventninger.

Glæder mig SÅ meget til at komme i sommerhuset i weekenden. Jeg vil sidde og glo på udsigt vil jeg. Ok, skal male lister hist og pist, men der skal være tid til at falde i staver (og lidt i svime også 😉

Håber du stadigvæk hænger på til at læse om min sommerhuslykke? Tusind tak til jer der skriver søde hilsner – SÅ dejligt du har lyst til at dele min sommerhus-glæde med mig 🙂

Mange glade hilsner fra Gitte

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Hanne Nielsen 29. april 2017 af 13:07- Svar

    Har lige bagt dine pølsehorn – superlækre! Jeg havde ikke pølser nok til al dejen, så jeg fandt på at lave nogle boller, hvor jeg kom skinkestrimler i – det var heller ikke så ringe! Har efterhånden prøvet en del af dine opskrifter – og det har været en succes hver gang.

    Hilsen Hanne

    • Gitte Hansen 30. april 2017 af 09:42- Svar

      Hej Hanne
      Ej sikke da en god ide med skinkestrimler!
      Tak for din søde tilbagemelding. Det glæder mig, at du bruger løs af opskrifterne og at du er tilfreds med dem 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jette Techen 19. august 2016 af 05:52- Svar

    Skønne opskrifter hvoraf flere er afprøvet ?

    • Gitte Hansen 19. august 2016 af 21:25- Svar

      Hej Jette
      Ej hvor lyder det godt. Det glæder mig. Dejligt du har kastet dig ud i opskrifterne 🙂
      Mange hilser
      Gitte

Læg en kommentar