Lækre havregrynsmuffins med appelsin, nougat og marcipan

  • Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougat

Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougatI dag skal du høre om nogle nemme og lækre havregrynsmuffins, der kan trylles på ingen tid. Svampede, lækre, velsmagende og med lækre marcipantern og nougatkerne. Jeg fandt inspiration på bagsiden af en havregrynspakke men peppede muffins’ene gevaldigt op, med krydderi, appelsinsaft og rester af julemarcipan og nougat.Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougatDu kan fint lave muffins’ene uden de ekstra søde lækkerier, så bliver de bare endnu sundere, men alligevel lækre. Jeg dryssede et fint drys på toppen bestående af perlesukker og mandelflager.

Jeg iler med at bringe dig opskriften her:

Lækre havregrynsmuffins med appelsin, nougat og marcipan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre havregrynsmuffins med appelsin, nougat og marcipan
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 25 stk
Det skal du bruge:
  • 4½ dl. mælk/tykmælk eller kærnemælk
  • 250 gram havregryn
  • Saften af 1 appelsin (kan udelades)
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram marcipan i tern
  • 100 gram nougat i tern.
  • Marcipan og nougat kan f.eks. erstattes med fyld efter egen smag f.eks. rosiner og æblestykker? (Tilsæt så gerne 1 tsk kanel også)
  • Drys: Perlesukker og mandelflager
Sådan gør du:
  1. Blød havregrynene ud med mælken i 5-10 minutter
  2. Tilsæt appelsinsaft
  3. Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og smeltet smør
  4. Rør godt. Dejen kan fint røres med ske.
  5. Bland kardemomme, natron og bagepulver med melet og rør det i lidt af gangen.
  6. Tilsæt marcipantern (eller æblestykker og rosiner)
  7. Fyld siliconeforme halvt op med dej. Læg et stykke nougat på hver muffins. Læg 1 spsk dej på toppen, så nougat'en bliver dækket.
  8. Drys med perlesukker og mandelflager
  9. Bag muffins'ene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  10. Lad kagerne køle lidt, før du lirker dem ud af formene.

Verdens nemmeste muffins og lækre blev de også! Svampede, luftige, porøse, fiberholdige. Ja tak 🙂

Spis en muffin som en et lidt sundere mellemmåltid. Jo det er da en kage, men en lidt sundere en af slagsen? Put gerne frisk frugt i, istedet for marcipan og nougat. Jeg flottede mig vist bare lidt ekstra i dag? Skal der være fest, så lad der være fest.

En æblevariant skal bestemt også laves en dag. Den ville også smage lækkert tænker jeg? Erstat gerne kardemomme med kanel, det vil klæde æblestykkerne bedst. Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougatPå havregrynspakken blev der foreslået kærnemælk, men jeg havde kun mælk i dag og muffinsene blev rigtigt fine. Tror dog også de vil være rigtigt lækre med tykmælk eller yoghurt? Brug gerne surmælksprodukt hvis du har, ellers kan du fint nøjes med mælk.

Det tager under et kvarter at røre muffinsdejen sammen og et kvartér at bage dem. Verdens nemmeste muffins! 🙂

Her ser du fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:

Et stykke nougat leger gemmeleg.
DSC_0611og halløj da for nogle lækre muffins der lige blev tryllet her! Genialt, så hurtigt de kunne laves og dejligt med bare en lille bitte smule sundere kager på kagetallerkenen, for en gangs skyld? Appelsinsaften gav et diskret appelsinpift – brug gerne 2 appelsiner hvis du har. Appelsinerne kan også fint udelades. Jeg fik brugt en runken én fra frugtskålen og skønt at kunne give en død appelsin nyt liv.

Jeg konvertede en fridag til læse/bagedag. Hov det er vist aldrig sket før? 😉  Jeg skal arbejde hele weekenden, så jeg måtte jo bage og holde fri på forskud. Tror der er nogle kolleger der bliver kageforkælet på jobbet – igen? Hov, det er vist aldrig sket før? 🙂

Håber du får den skønneste weekend og vil gå i køkkenet på mine vegne? Trylle bagværk, simreretter og måske et lækkert brød? Det gad jeg da godt! Min sidste søndagsvagt i dette vinterhalvår venter denne weekend. Sommeren er på vej. Skønt. 🙂

1 stk muffin byder jeg dig hermed – sætter du kaffen over? 🙂
Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougat

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Mie 18. maj 2016 af 10:59- Svar

    Hej igen
    Sidder også her med en del appelsiner, de er endda økologiske. Så tror du ikke det ville være lækkert at tilsætte revet skal fra en appelsin også? Og saft fra to appelsiner som du siger, men skal der så udelades noget andet væske? Jeg har hverken marcipan el nougat, men overvejer at tilsætte lidt revet gulerod til dejen….
    Jeg vil gerne undgå at bage dem som muffins, da de altid bliver tørre. Måske jeg giver dem for meget? Jeg har ikke varmluft..
    Ha en dejlig dag og som altid tak for en super god og nemt tilgængelig blog/side 😉

    • Gitte Hansen 18. maj 2016 af 20:53- Svar

      Hejsa Mie
      Jo jeg tror da at det ville være lækkert med appelsinskal i. Hvis du bare følger opskriften mht. væske og saft, så går det ikke helt galt. Du har ret i at muffins hurtigere bliver tørre. Jeg har fundet ud af at det er godt at pakke dem i plastpose imens de endnu er lune, det holder gevaldigt meget på fugten.
      Spændende med gulerod i disse muffins og helt klart bedre for figuren end marcipan og nougat. Tror du får bagt nogle lækkerbiskener 🙂
      Mange hilsner
      Gitte
      P.S. og tak for din søde hilsen. Dejligt du hænger på, her på bloggen og bruger løs af opskrifterne 🙂

Læg en kommentar