cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Lækre kakaobiscotti med hasselnødder – sukkerreducerede

Lækre kakaobiscotti med hasselnødder - sukkerreducerde

Altså i sidste uge, ikke? Så havde jeg et “nul-sukker-flip” – et flip jeg havde håbet kunne vare til sommerferien, eller lige indtil jeg havde tabt 5 kilo? ØHHHH Hvad skete der lige for det??

Nå, men det gik egentligt fint nok og jeg tog en “kold tyrker” ved at spise sukkerfrie bolcher når sukkertrangen opstod (faktisk et ganske fint tip). Efter 4 dage var sukkertrangen væk og jeg havde ikke engang lyst til at bage eller spise kage længere! Tricket virker – og ville klart være vejen til et vægttab. Det lyder jo meget godt, men altså øh, det blev ret hurtigt ret kedeligt også? Hvor sjovt er det lige hverken at bage eller spise kage?? Nej vel?? 😉

Lækre kakaobiscotti med hasselnødder - sukkerreducerdeNå, men jeg “faldt i” – simpelthen fordi jeg snuppede en flødekaramel. Uha – livet på kanten….. (af sukkerskålen!) Nu er jeg “addicted” igen og prøver – igen – at tage mig sammen og sige “kun LIDT sødt eller slet intet.

NÅ men i sidste uge, da jeg var “nul-sukker-tapper”, bagte jeg disse lækre kakaobiscotti kun tilsat kunstigt sødemiddel.

Jeg var på jagt efter sundere kagealternativer, for bagetrangen kan jeg jo bare IKKE slukke for! Jeg ved ikke hvor sundt kunstigt sødemiddel er, men altså, søde alternativer der ikke var alt for kalorieholdige.

Biscotti er en fin lille kage uden fedtstof og hvor der fint kan reduceres i sukkermængden. Kagen er knasende sprød og hård og man kan ikke spise særligt mange (alene p.g.a. det taber man sig jo!), medmindre altså at man dypper dem alle i kaffen, så kan der godt kværnes en del.

Lækre kakaobiscotti med hasselnødder - sukkerreducerde

Jeg har lavet biscotti i rigtigt mange afskygninger, og du kan se opskrifter på dem alle her – Oprindeligt er biscotti mandelkager og biscotti betyder “dobbelt-bagt”. Dvs. kagestængerne er bagt en gang – hvorefter de skæres i skiver – og bages igen. Dobbeltbagt altså. Det er jo disse kager bliver ekstra sprøde, det skal de være.

DSC_4936

Dagens variant er med hasselnødder, fordi vi ikke havde mandler i huset og også fordi de er hunde-hamrende dyre.

hasselnødderJeg eksperimenterede også med kunstigt sødemiddel. Min datter gjorde mig dog efterfølgende opmærksom på, at sødeevnen går tabt, i dette sødemiddel, når det varmes op til over 120 grader. Suk – ja jeg synes også kagerne manglede sukker, så måske du skulle prøve stevia i stedet? (eller rigtigt sukker?)

Lækre kakaobiscotti med hasselnødder - sukkerreducerde

Kagerne kan dog fint spises som de er og indeholder ikke mange kalorier kan jeg tænke mig? Måske du har diabetes og er tvunget til at vælge denne variant? Måske du er på kur, og bare trænger til lidt sødt? Et par sukkerreducerede biscotti vil fint kunne gøre det ud for et lidt sund(ere) kage-mellemmåltid.

Hvis du ikke vil undvære sukker i kagerne, kan du fint erstatte sødemidlet af rigtigt sukker. Du bestemmer.

Lækre kakaobiscotti med hasselnødder - sukkerreducerede

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 45 stk ca.

Lækre sprøde kakaobiscotti med hasselnødder - dagens version er sukkerreduceret og der er brugt kunstigt sødemiddel
Det skal du bruge:
  • 200 gram mel
  • 2 dl. sukker (kunstigt sødemiddel eller rigtigt sukker(
  • 4 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 5 spsk. kold stærk kaffe
  • 150 gram grofthakkede hasselnødder (eller mandler)
  • Evt.: 100 gram grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du:
  1. Dejen bliver hård og fast at røre, så brug gerne røremaskine.
  2. Bland de tørre ingredienser
  3. Tilsæt æg og kaffe
  4. Tilsæt grofthakkede hasselnødder
  5. Er dejen for tør, så tilsæt evt. et par spsk. kaffe ekstra
  6. Rør til dejen slipper skålen
  7. Form 3 lange "dej-pølser" og tryk dem flade.
  8. Læg dejstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  9. Bag dejstængerne 15 minutter v. 150 grader varmluft.
  10. Tag stængerne ud af ovnen og skær dem i 1½ cm skiver med en skarp kniv
  11. Sæt kagerne i ovnen igen og bag yderligere 5 minutter
  12. Lad kagerne tørre.
  13. Nyd til en kop kaffe eller te.

Det er rigtigt nemt at bage biscotti, især hvis du har en køkkenmaskine. Kagerne kan varieres i det uendelige, lyse, mørke, med/uden chokolade/tranebær/krydderier. Ja kun fantasien sætter grænser. Som sagt kan du finde MANGE forskellige opskrifter her

Som kaloriefattige kager fungerer de rigtigt fint, men smager altså også rigtigt fint med sukker (ja mit indre sukkermonster foretrækker sukkerudgaven – erkender jeg blankt – men de sukkerreducerede kan fint spises hvis du er på kur og desperat 😉

Sådan laver du bisotti – det er RIGTIGT nemt!

Totalt knase-kager og hermed er det altså afprøvet, at hasselnødder også fungerer fint i biscotti. Prop gerne dem i, i stedet for mandler, hvis det er dem du har i køkkenskabet.
Brug gerne en minihakker til at hakke nødderne (ellers bliver du meget nemt træt i armen – det gør du også, hvis du rører dejen med håndkraft! Brug gerne alle de maskiner du overhodet kan komme i nærheden af 😉DSC_4923
Kagerne kan holde sig i kagedåse meget længe. Pudsigt nok er der stadigvæk kager tilbage i min kagedåse? Jeg funderer lidt over, om der også ville have været det, hvis jeg havde bagt kagerne med rigtigt sukker?

Lækre kakaobiscotti med hasselnødder - sukkerreducerde

Ja lad os bare dette blive på tankeplanet….Svaret kender vi vist alle. NÅ men måske jeg skulle snuppe en sukkerfri kage og dyppe i min kaffe? Hvem ved om det vil lykkes mig at kvæle sukkermonstret i mit indre med den? 🙂

Rigtig god weekend til dig – med eller uden sukker 🙂 
Lækre kakaobiscotti med hasselnødder - sukkerreducerde

6 Kommentarer

  1. Jenny 5. juni 2015 af 19:00- Svar

    Je g hører alle kiloene 😉

  2. Jenny 3. juni 2015 af 22:16- Svar

    Hej Gitte

    Jeg havde mandler i dejen, og de gav en rigtig god smag og lidt sødme, næste gang kommer jeg nok mere sukker i. Rart at de ikke er sten hårde.

    Jenny

    • Gitte Hansen 4. juni 2015 af 22:35- Svar

      Hej Jenny
      God ide, med lidt ekstra sukker. Jeg har stadigvæk kager tilbage i bøtten, måske det er tegn på at der var lidt for lidt sukker i? Er lækkersulten lige nu, prøver med en sukkerfri biscotti – kan du høre kiloene rasle af?
      Ja det er lækre kager og ja dejligt også at de ikke er stenhårde 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Jenny 31. maj 2015 af 20:22- Svar

    Hej Gitte
    Jeg har bagt dem med halvt sukker halvt stevia, og de var heller ikke søde, så det er nok mængden generelt, der er til den lave side.

    • Gitte Hansen 31. maj 2015 af 21:23- Svar

      Hej Jenny
      Tak for din feedback – måske jeg lige skulle rette mængden lidt til så? Synes du ellers om kagerne? Jeg synes de smager fint – men kunne godt være sødere ja 🙂
      Tak fordi du tog dig tid til at skrive. Håber du har haft en rigtig god weekend 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar