Lækre karameller med lakrids af kondenseret mælk

  • Lækre karameller med lakrids af kondenseret mælk

DSC_9849Det er vist ikke nogen hemmelighed længere. Man kan trylle de LÆKRESTE karameller af kondenseret mælk, på nemmeste vis. En stensikker succes hver gang.

Dagens karamelvariant er med lakrids – lækre bløde lakridskarameller der smager ustoppeligt godt.

Det er julegodtetid – men måske du har det lige som jeg? Trænger til lidt afveksling i marcipan/-chokoladeorgiet? Lakrids giver godt modspil og jeg ELSKER lakridskarameller, især de hjemmelavede!

Lav en portion og tag med i værtindegave – karamellerne vil vække jubel både hos store og små.Lækre karameller med lakrids af kondenseret mælkJeg har skrevet om flødekarameller lavet af kondenseret mælk flere gange de sidste uger, først om lækre flødekarameller med intens vaniljesmag og senest om flødekarameller med peanuts. Det er nemt at lave karameller med kondenseret mælk og du kan købe det i de allerfleste dagligvarebutikker . Dåsen ser sådan ud. Lækre karameller med lakrids af kondenseret mælk

Er du til lakrids, er det da lakridskaramellerne du skal prøve og her kommer opskriften:

Lækre karameller med lakrids af kondenseret mælk
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter
: Jul hos Bagenørden
Portioner: 60 stk.
Det skal du bruge:
  • 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk sirup (lys eller mørk)
  • 4 tsk lakridspulver
  • 1 spsk lakridssirup
  • Marven fra ½ vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
Sådan gør du:
  1. Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
  2. Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2.-3. minut
  3. Når karamelmassen begynder at slippe gryden, så afprøv gerne temperaturen med et bolchetermometer.Karamellerne skal være ca. 125 grader. Har du ikke et bolchetermometer, kan du fint nøjes med en karamelprøve. Læg lidt karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet i 1 minut. Stivner karamellen fint, og kan trilles til en kugle, er den færdig.
  4. Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal. Min form var ca. 20 x 30 cm.
  5. Lad karamellen køle i det fri eller i køleskab. Efter 30 minutter kan karamellen skæres ud i firkanter.
  6. Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud eller klip med en god saks.
  7. Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse. Opbevares på køl, hvis du foretrækker hårde karameller - eller ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/fudgeagtige karameller

Jeg brugte den lækre lakridssirup fra Johan Bülow og lakridspulveret var Urtekrams. Prøv dig frem med hvilke produkter du synes bedst om, og hvad der passer bedst til dig og din pengepung. Faktisk har vi prøvet en lakridspulver fra Søstrene Grene, der ikke kostede det store, og som alligevel var rigtig fin. Du bestemmer. 🙂DSC_9851

Det sværeste ved at lave karamellerne, er jo nok at finde ud af, hvornår massen har fået nok. Du skal ikke være så nervøs, blot have tålmodighed og ikke, i din iver, skrue for højt op for blusset. Når karamellen begynder at slippe gryden, skal du være ekstra opmærksom, for så er det tæt på, at karamellen har fået nok.

En-to-vupti er der hjemmelavede flødekarameller. Du kan snildt lave en portion, imens du alligevel er i gang med køkkenet. Måske du har andre gryder der skal holdes øje med?

Er du rigtig overskudsagtig, kan du vende karamellerne i chokolade, når de er helt kølet af. Det vil jo bare gøre dem endnu lækrere, men det behøves slet ikke. Du kan også drysse dem med lakridspulver, og opbevare dem i et glas, og så ryste det før brug. Du kan dog nemt risikere at lakridspulveret bliver opløst og karamellerne klistrer sammen.

Allerbedst er nok at pakke karamellerne ind. Sæt gerne din familie i sving med den opgave. Lokkemaden er, at der må prøvesmages undervejs 🙂

Rigtig god fornøjelse med karamellerne. Nu vil jeg slukke min PC og finde min gode bog frem. Tæppet, teen og familien venter. Juletræet stråler. Der er lys allevegne og i morgen venter den store dag.

Vi er klar. 2 ænder er klar og julemedisteren er kogt. Den lækre risengrød er kogt med 2 vaniljestænger og er helt klar til i morgen. En rigtig god opskrift på ris a la mande til mange, finder du lige her.

Må du få en rigtig fortryllende jul – glædelig, lykkelig og fyldt med fred og harmoni.  <3

Kærlige julehilsner fra Gitte 
Lækre karameller med lakrids af kondenseret mælk

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Lise 22. august 2016 af 22:34- Svar

    Hvor længe kan de holde sig? 🙂

    • Gitte Hansen 23. august 2016 af 06:53- Svar

      Hej Lise
      Jeg vil tro de kan holde sig et par uger på køl? Mine plejer at være spist længe inden, så jeg kan ikke svare dig helt præcist desværre 😉
      God fornøjelse med karamellerne
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Ulla Kjær Kristensen 25. december 2015 af 17:13- Svar

    Kære Gitte. Rigtig glædelig jul til dig og din familie. Tak for alle dine opskrifter indtil nu. Er ved at se dem igennem for at finde ud af hvad jeg skal lave til nytårsaften. Forret og dessert kommer gæsterne med. Så det er bare en lækker hovedret jeg er på udkig efter. Men den finder jeg nok. Har aldrig gået forgæves mellem alle dine opskrifter. Jule knus fra Ulla

    • Gitte Hansen 26. december 2015 af 10:48- Svar

      Hej Ulla
      Tusind tak for dine rosende ord. Jeg håber det lykkes dig at finde en hovedret på bloggen. Kig evt. i kategorien “Gæster og festlige retter”. Jeg har skrevet disse indlæg om bud på en nytårsmenu. Måske du kan finde inspiration her også? http://nogetiovnen.dk/?s=nyt%C3%A5rsmenu
      God fornøjelse til dig og rigtigt godt nytår 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar