Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn

  • Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovnEn sen travl torsdag og vi var lækkersultne alle mand. Der var billige mandler i butikken (eller billige – *host*- tæt på samme vægtpris som luxuskaffe, bøf tatar, slagtergourmet-pålæg?).

NÅ men vi har altså fedtafgifter i Danmark, ærgerligt nok også på mandler og nødder. Jeg vælger at se det positive i det. Hvis mandlerne kostede det halve ville jeg veje 200 kilo? Jeg ville helt klart spise mig en mavepukkel til i brændte mandler eller i saltede snackmandler… Man kan vel sige, at jeg ved at betale fedtafgift betaler en sum for ikke at blive ALT for fed?! Eller? 😉

Nå men i dag tryllede vi hurtigt 200 gram nyindkøbte mandler om til en ny portion saltmandler på ingen tid. Det var en perfekt snackforret som vi kunne spise med noget bedre samvittighed end de julesmåkager vi ellers i storsult kunne have fundet på at kaste os over. 🙂Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovnFra start til slut kan der laves mandler på max. 10 minutter alt inklusiv. Det er hurtigt at trylle snackmandler og hurtigt at forkæle f.eks. gæster med en snackforret. Det er også hurtigere at lave saltmandler end at køre på tanken og hente chips til familien. Med saltmandler får du altså også en snack af MEGET højere kvalitet.

Saltmandler er en anbefalelsesværdig snack – så kan jeg ikke sige det mere skarpt 🙂

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn
Her kommer den nemme opskrift på lynhurtige lækre saltmandler lavet i mikrobølgeovn:

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 200 gram mandler
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Hæld mandlerne i en glasskål eller en dyb tallerken der kan tåle mikrobølgeovn
  2. Vend mandlerne godt med olie og salt
  3. Sæt mandlerne i mikroovnen i 1½ minut v. høj effekt
  4. Tag mandlerne ud og rør godt.
  5. Sæt mandlerne i mikrobølgeovnen 1 minut igen
  6. Rør rundt.
  7. Sæt mandlerne i mikrobølgeovnen 1 minut igen
  8. Lad mandlerne tørre på køkkenrulle. Prøvesmag en enkelt. Er mandlerne for bløde, så giv dem et minut ekstra.
  9. Nydes straks efter afkøling.

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovnAltså min lille søde mandelkeramik-skål blev fyldt MANGE gange og tømt lige så mange gange.

Hvor bliver de dog lækre, de saltmandler!
Jeg har senest eksperimenteret med saltede paprikamandler og jeg har rigtigt svært ved at sige hvilken variant der er bedst. Jeg stemmer for dem begge! 🙂DSC_1502Jeg håber ikke du har smidt din mikrobølgeovn ud?

Nogen tror man kun kan bruge den til at varme kaffemælk og lave popcorn i, men næh nej, du kan altså også bruge den til at lave de lækreste snackmandler 🙂

P.S.: 35 kroner for 300 gram mandler. Har du gjort et billigere mandelkup et sted? Tip gerne mig og de andre bloglæsere i så fald. Det er jo en halvdyr mandel-gudespise vi har fået kastet os over hér 🙂

Mere inspiration

9 Kommentarer

  1. Peter 6. december 2017 af 17:01- Svar

    Saltmandler er lækre, men man desværre skal passe på med ristede mandler, og i mikroovnen har man tilmed ingen kontrol over, hvor varme de bliver. Når mandler varmes op, kan der dannes kræftfremkaldende akrylamid. Se nærmere her: https://www.dr.dk/mad/artikel/ristede-mandler-er-mere-usunde-end-andre-noedder

    • Gitte Hansen 7. december 2017 af 21:53- Svar

      Hej Peter
      God pointe! Det var jeg faktisk slet ikke klar over. Måske en god grund til ikke at gå amok i saltmandler.
      Tak for orienteringen
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Dorthe 4. november 2017 af 08:35- Svar

    Hej, Har selv en variation med knust hvidløg, spiskommen, paprika, vand og salt 👍
    Grænsekioskerne Tyskland er min leverandør: 2 kg kr. 129,- lige nu ☺️

    • Gitte Hansen 4. november 2017 af 20:20- Svar

      Hej Dorthe
      Uhm – hvor lyder da godt nok også som en vildt lækker variant! Heldige dig, hvis du bor tæt på grænsen. I mandelsammenhæng er det altså bare et hit 🙂
      Tak for tippet til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Lene 12. april 2017 af 18:15- Svar

    Kan man gemme dem til dagen efter?

    • Gitte Hansen 12. april 2017 af 20:59- Svar

      Hej Lene
      Sagtens – men ofte bliver de spist med det samme. Vi har sjældent haft saltmandler til overs 😉
      Opbevar saltmandlerne i en beholder med tætsluttende låg, gerne med lidt køkkenrulle i bunden, til at opsuge fedtet. Mandlerne kan fint holde sig i op til en uge, vil jeg tro 🙂
      Håber ellers de smagte dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Ole 12. oktober 2016 af 22:58- Svar

    Mandler ligger omkring 10 kr. per 100 Gram i Danmark…

    I Tyskland får jeg dem nogle gange til 40 kr per 500 Gram…

    Jeg har hørt at man vidst kan bestille dem hjem fra Sverige, til en pris af 35 kr. per 500 Gram 🙂

    • Gitte Hansen 13. oktober 2016 af 19:56- Svar

      Hej Ole
      Det var fileme da et godt tip. Den svenske forbindelse må jeg da vist hellere forske lidt i 🙂 Tak
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar