Lækre madbrød med bacon, mozzarella og soltørrede tomater

DSC_4213Prøv lige at se nogle smukke brød man kan lave af en rest koldthævet dej.

Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget 😉

En dag var min store portion koldthævede dej ved at vokse ud over sine bredder i køleskabet. DSC_4233

Jeg laver en kæmpe portion koldthævet dej ca. en gang om ugen.Så har familien brød til morgenmad og madpakkebrød og et madbrød i ugens løb hvis det skulle være.

DSC_4192

På 4 dagen skal der røres lidt nyt mel i, ellers bliver dejen for tynd. Når ugen er slut er der en lille rest i bunden af dejfadet og den dejrest fungerer som surdej for den næste uges portion.

NOGEN gange er der bare for meget dej i det dejfad. Lad os sige det på en pæn måde : Hvis jeg skal opleve min mand blive i akut dårligt humør, så er det når den koldthævede dej vokser ud i køleskabet. Ok han skælder ikke ud, men han bliver meget stille og går faktisk uden brok af sig selv i gang med at gøre køleskabet rent. Frivilligt. Minutter senere kommer det tørt “Måske du skulle overveje en lidt mindre portion næste gang?”

Jep, jo og det gør jeg da! (intentionerne er der ihvertfald) eller også er det på det tidspunkt at man tager en portion fra til lækre madbrød eller frugtboller? 😉

DSC_4221

DSC_4242

Den koldthævede dej kan du nemlig snildt bruge til både søde frugtboller eller madbrød

Sådan gik det også denne gang. Jeg undgik skæve vrisne blikke fra min mand (og han slap for at gøre køleskabet rent! 😉  Til gengæld opnåede jeg anerkendelse og ros fra hele familien med dagens opfindelse : Lækre nemme madbrød med soltørret tomat, bacon, mozzarella, friske tomater og rosmarin.

DSC_4210

Og nu kommer vi til det svære. Nu skal jeg jo til at være nøjagtig. Hm,hm. Anføre hvor meget mel, vand o.lign. der er brugt….Jeg må med skam bekende, at det kan jeg ikke oplyse. Det var en feberredning. Jeg var nødt til at at “hastefjerne” en pæn klat dej fra ugens dejskål, så tja hvor meget dej var der egentlig og hvad bestod den af?

Ugens dejfad bliver lavet efter “de forhåndenværende melposers” princip: Lidt af det ene, lidt af det andet, lidt havregryn. Lige nøjagtigt så meget mel at grydeskeen kan stå selv i røreskålen. Tja, tjo det er jo ikke særligt nøjagtigt vel? Jeg håber alligevel at du kan finde inspiration her:

DSC_4234

Forsøg på en opskrift på de lækre nemme madbrød med mozzarella, bacon, soltørrede og friske tomater. 

 Lav en klump koldthævet dej og ibland :

1 pakke bacon klippet i små stykker.

½ pose soltørrede tomater klippet i små stykker.

1 kugle mozzarella skåret i små stykker

1 bakke cherrytomater til at stoppe ned i toppen.

Friske rosmarinkviste

Olie til pensling.DSC_4232

Fremgangsmåde: 

Alle ingredienser blandes i dejen.
DSC_4196

Der formes små dejklatter på en bageplade.
DSC_4199

Mozzarella stoppes ned i toppen.DSC_4206 Cherrytomater skæres i halve og lægges på toppen. 
DSC_4214 Der pensles med olie og der drysses med groft salt og rosmarin på toppen. DSC_4220Brødene er nu klar til en 225 grader varm ovn (varmluft). De skal bage ca. 15-20 minutter
DSC_4222Brødene bliver sprøde, lækre og bløde på samme tid. 
DSC_4237 Brødene kan sagtens spises alene som frokost/pizzaagtige brød eller de kan spises som tilbehør til en neutral suppe.

Brødene er rigtigt lækre i madpakken dagen efter gerne lige lunet lidt i en mikrobølgeovn, hvis man kan finde en sådan på sin vej.

Har du et kæmpe dejfad med en koldthævet dej, så brug gerne en pæn portion til disse lækre brød.

Du kan hurtigt lave en portion koldthævet dej alene til dette formål:

5 dl. vand

1 kg mel (gerne blandet groft og hvidt mel)

½ tsk salt

En lille klump gær

1 tsk honnikng

Hæver natten over i køleskab.

DSC_4238

Rigtig god fornøjelse! 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Piskeriset 11. juni 2013 af 18:35- Svar

    De ser i hvert fald sk*degode ud! Sådan et kunne jeg godt spise lige nu – hvis jeg ikke lige var på LCHF-kost disse dage 😉

    • Gitte Hansen 11. juni 2013 af 20:15- Svar

      Hej Piskeris. Uha ja det er strengt at vifte dig om næsen med det hvide brød, det kan jeg godt se 😉

      God fornøjelse med dit benspænd. Jeg følger det interesseret fra sidelinien. Er dog ikke selv parat til at gå den vej 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar