cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj

Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøjFor filan hvor har jeg haft travlt i dag! Jeg  har stormet rundt og arbejdet som en hyperaktiv. I morgen kommer venner og familie til tidlig fødselsdagstamtam og YES, så er der en anledning til at BAGE igen. MANGE kager. Fedt og det har jeg så gjort! 😉

Jeg havde fri i dag og jeg brugte fridagen på at holde “fri” i køkkenet. Så er jeg vist i mit rette element 😉 Der blev produceret mad, brød og kager i lange baner: Ølkage, rugbrød, mazarinkager med tyttebær, drømmekage med marcipan, nutellacookies med marcipan og så lige 10 liter spaghetti bolognese til skrub-af-mad.  Du kommer til at høre om det hele sådan lidt drypvis de næste uger, men vi starter da i dag for i dag, for nu skal du høre om disse små vindermuffins:

Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj

Små mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj.

Er du VIMMER hvor blev de gode! Det er en opskrift jeg selv har udviklet, så sejren er jo endnu større så. Det er samtidig også små stop madspilds-kager, for jeg fik brugt en rest makroner, en pose mandelmel, der havde gemt sig i bunden af køkkenskabet og resten af en bøtte vaniljeskyr. Stop madspilds-kager er de bedste! 🙂Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj

Her kommer opskriften på:

Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj

Portioner: 30 stk.

Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk. mandelessens
  • 2½ dl. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 gram mandelmel (mal evt. dine egne mandler)
  • 125 gram smeltet smør
  • 2 dl. vaniljeskyr (tykmælk/cremefraiche kan også bruges)
  • 125 gram knuste makroner (½ pose)
  • 100 gram groftrevet marcipan
  • Tyttebærsyltetøj (hindbærsyltetøj vil også være godt. Brug også gerne friske bær)
  • Pynt: Evt. hvide chokoladeknapper eller let flormelisdrys
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  3. Tilsæt mandelessens og smeltet smør
  4. Tilsæt vaniljeskyr (eller andet surmælksprodukt. P.S.: Vaniljeskyr er dog rigtigt GODT i kage!)
  5. Bland bagepulver med mel og rør det i dejen.
  6. Tilsæt mandelmel
  7. Tilsæt groftrevet marcipan og knuste makroner (makroner knuses nemmest i en pose, med en kagerulle eller med håndkraft)
  8. Fyld muffinsforme halvt op med dej. Gem ⅓ af dejen.
  9. Læg 1 tsk syltetøj ovenpå dejen og slut af med 1 spsk. dej øverst
  10. Bag de små mazarinkager ca. 17-20 minutter v. 175 grader varmluft.
  11. Pynt evt. kagerne med chokoladeknapper straks de er kommet ud af ovnen, så chokoladen smelter. Du kan også pynte med et fint drys flormelis i stedet eller et par friske hindbær måske?

DSC_1026Lyder det svært? Det håber jeg ikke. Jeg synes jo også ingredienslisten ser lidt lang ud? Sådan virker det ikke, når først bagningen går i gang. Det er nemme kager at bage.

Det bliver nogle FANTASTISKE små mazarinkager og wow – jeg tænker de vil smage endnu mere fantastisk med friske hindbær f.eks.?Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøjDe små mazarinkager smager så godt, at du fint kan servere dem som en fornem dessert når du får gæster. De vil passe godt til den fineste kagebuffet, som fornemme klassenstime-kager, som kollegakager og ja de vil skam også du’ til et fødselsdagsbord, som det jeg skal servere i morgen?

Pudsigt som denne kage ligner en vred mand, kan du se det? Han har da ikke grund til at være sur, når hans indre består af lutter søde sager;-)Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøjSmå underskønne kager og sæt gerne dit eget præg på dem. Friske bær, lidt chokolade i måske, et andet surmælksprodukt?

Kagerne bliver konfektagtige, marcipanagtige og mazarinagtige. De bliver svampede, fugtige, søde og syrlige. Tyttebærsyltetøj var genialt at putte i, til at komplementere det søde. Det var et forsøg og et komplet eksperiment, fordi jeg lige havde den slags syltetøj på lager. Men det lykkedes, og sikke et godt match!

Her kan du se hele bageprocessen i billeder, måske billederne gør det nemmere at forstå?

Fra start til slut, tog kagerne under 1 time at lave og der bliver MANGE kager!  Sikke et fad der nu står og venter på gæsternes ankomst i morgen. Håber gæsterne både er sultne og lækkersultne!

Gæsterne kommer til frokost og her skal vi spise slagterens gode slagterplanke – herefter kage/dessertbord og, hvis nogen kan spise mere, er der 10 liter bolognese til skrub-af-mad.

Det er sikkert som amen i kirken! Ingen gæster kommer til at gå sultne hjem 😉

Rigtig god weekend til dig. Håber du vil nyde den med mad, kage og kærlighed ad libitum <3Lækre mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj

By | 2017-01-27T22:38:18+00:00 november 21st, 2014|Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies, Dessert og sødt|0 Comments

Læg en kommentar