Lækre muffins med krydderi og tyttebærsyltetøj

  • Lækre muffins med krydderi og tyttebærsyltetøj

Vi madbloggere har et forum hvor vi kan inspirere hinanden med lækre opskrifter. Heldigvis for det. Som blogger er man meget “lonely rider”, så skønt med selskab og inspiration fra “fagfæller”. I mit tilfælde andre mad/kage og bagenørder.

For et stykke tid siden delte Karen fra bloggen Dalsgaardskivholme.com denne opskrift på krydderikage med tyttebærsyltetøj. Lækre muffins med krydderi og tyttebærsyltetøjDen så da bare rigtig lækker ud – og lød jo så nem, at det ikke krævede lang betænkningstid.  Ej den måtte da bare prøves! 🙂

Javist man bruger julekrydderier, og jo det er januar, men jeg er altså den type, der godt kan lide krydderkage hele året rundt. Er du også? Hvis du kan lide ølkage, vil du elske denne kage. Så har du en god fornemmelse for smagen.

Denne kage er luftigere og lettere end ølkage, men den er akkurat lige så lækker og krydret i smagen. Tyttebærsyltetøjet gør kagen sød og luftig – genialt Karen med det syltetøj dér. Billedresultat for bagenørden tyttebærsyltetøjJeg har tilladt mig at ændre lidt i Karens opskrift. Jeg har suppleret op på kanelmængden (for jeg elsker kanel i kage), jeg har nedjusteret sukkermængden lidt men til gengæld tilsat mere syltetøj. Jeg brugte også  tykmælk i stedet for mælk, for det har jeg rigtigt gode kagebageerfaringer med.

Jeg lavede muffins, i stedet for én stor kage, men gør endelig som du lyster.

Kig endelig forbi Karens blog – den er hyggelig og inspirerende. Jeg læser med, med stor fornøjelse. Lækre muffins med krydderi og tyttebærsyltetøjHer kommer opskriften på de lækre kryddermuffins med tyttebærsyltetøj.

Lækre muffins med krydderi og tyttebærsyltetøj
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre kryddermuffins med tyttebærsyltetøj
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 14 stk.
Det skal du bruge:
  • 300 gram mel
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk st. ingefær
  • 2 tsk st. nellike
  • 2 tsk natron
  • 1 spsk st. kanel
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 dl tykmælk (ell. mælk/yoghurt/kærnemælk)
  • 4-5 spsk tyttebærsyltetøj
  • Drys: Sigtet flormelis eller glasur
Sådan gør du:
  1. Bland mel med natron, sukker og krydderier
  2. Tilsæt tykmælk (eller mælk ell. lign.)
  3. Dejen kan fint røres med ske
  4. Smelt smørret (gøres nemmest i mikrobølgeovnen) og tilsæt
  5. Tilsæt tyttebærsyltetøj
  6. Hæld dejen i muffinsforme eller endnu bedre, muffins af silicone.
  7. Hvis du laver en hel kage, kan du bruge en tærte- eller sandkageform
  8. Bag muffinsene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft.
  9. Muffinsene er færdige, når de ikke føles "svuppende" når du trykker ned midtpå. Alternativt prik med en gaffel i en af kagerne og se om der hænger dej ved.
  10. Lad gerne muffinsene køle lidt - men kan også nydes lune

Der bliver brugt mange lækre (jule)-krydderier i disse muffins, men som Karen også skriver, så kan kagen jo også være en anledning til at få brugt julens krydderi-overskudslagre, hvis man har et sådant?DSC_0192Verdens nemmeste muffins – der kan laves på ingen tid. Kagen røres blot med ske og der er ikke æg i dejen. Få enkle ingredienser.

Tænker der sagtens kan eksperimenteres mere med denne opskrift? Hvad med en lys sandkagevariant? Hvad med marmor-kage-muffins? Hvad med chokolademuffins?

Opskriften minder lidt om denne opskrift – verdens bedste chokolademuffins – og der kan sagtens eksperimenteres videre 🙂
DSC_0194

Nemme, svampede muffins. Kagerne vil være et hit en dag det skal gå stærkt, en dag du bliver hurtigt lækkersulten, eller en dag du får uventede gæster.

De vil også være fine hvis dine børn skal have hurtige kager med i skole/børnehave eller hvis I får fødselsdagsgæster.

Drys gerne kagerne med lidt flormelis før servering, det ligner jo næsten et snedækket landskab, som nu og vil pynte så fint. Kagerne behøver ikke være sødere og jeg tror faktisk glasur vil søde for meget?

Det er ikke sidste gang kagerne vil blive bagt i mit køkken. Det er helt sikkert. Tusind tak til Karen for inspirationen 🙂
Lækre muffins med krydderi og tyttebærsyltetøj

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Karen 19. januar 2016 af 11:24- Svar

    Hej Gitte,
    Opskriften på kagen har jeg fået fra min mor. Den har været standardkage i hele mit liv – vi er en tedrikkende familie, og krydderkage er fantastisk til en kop te en kold eftermiddag. Jeg har også lavet den med æblemos i stedet for tyttebær og med mere kanel, Det bliver en helt anden kage, men den er mindst lige så god. Med appelsinmarmelade og cacao bliver den helt anderledes igen. So many cakes, so little time 🙂 Tak for dine søde ord om bloggen! kh, Karen

    • Gitte Hansen 19. januar 2016 af 20:52- Svar

      Hej Karen
      Ej hvor lyder det lækkert! Jeg har æblemarmelade på lager og det skal bestemt bruges i endnu en Karen-Kage. Det er også en rigtigt god idé med appelsinmarmelade og kakao. Jeg funderer også over en kakao/espressovariant? Uhm – den glæder jeg mig til at smage!
      Tusind tak for dine ideer og inspiration – den er guld værd for mig.
      Fortsat pøj pøj med bloggeriet Karen
      Kærlige hilsner
      fra Gitte

Læg en kommentar