Lækre smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

  • Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Jaaa – det lykkedes!

Bagenørden kan ikke få armene ned! En portion vellykkede kærnemælkshorn blev serveret for familien i dag og ikke et øje var tørt! Bagenørden, der jo SLET ikke er begejstret for udrullede deje, tog endelig udfordringen op. Kærnemælkshornene blev rullet ud og kagerullen blev luftet. JAAA! 🙂

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Som du nok kan regne ud, kommer der nu en nem, enkel og skudsikker opskrift. Sådan er det når jeg endelig kaster mig over de udrullede deje. Det skal ikke være avanceret og det skal helst lykkes i første forsøg, for den store tålmodighed, når klistrede udrullede deje driller, har jeg ikke. Slet ikke.Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougatJeg har tænkt MANGE gange, at jeg er fuld af benovelse over deltagerne i Den Store Bagedyst – så dygtige de er, og alle de sindssygt svære udfordringer de klarer uden at råbe, skrige, svede eller skride. Jeg ville aldrig have kunnet klare det, ikke uden at udvandre storsvedende og/eller storskrigende. 😉

I dag gjorde jeg. Jeg lavede nogle LÆKRE og SMUKKE kærnemælkshorn. Fodfejl kan du sagtens finde, men led ikke efter dem vel? Lidt remonce løb ud, men ikke det hele. En sand succes i min bage-verden, når ikke alt remoncen løber ud. 🙂Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougatHer kommer opskriften på smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat:

Lækre smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat
 
Lækre smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 24 stk.
Det skal du bruge:
  • 50 gram gær
  • 100 gram smør
  • 1½ dl. kærnemælk
  • 50 gram sukker
  • 2 æg
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • Et knivspids salt
  • 450 gram mel
  • Remonce:
  • 150 gram revet marcipan
  • 50 gram smør
  • 100 gram nougat
  • Pensling og drys:
  • Kærnemælk, to håndfulde grofthakkede mandler og lidt perlesukker.
Sådan gør du:
  1. Lun smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Bland smør med kærnemælken og tilsæt gæren, når væsken er lunken/fingervarmt.
  3. Tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker.
  4. Tilsæt mel lidt af gangen. Der skal kun lige akkurat så meget mel i, at dejen slipper dejfad og fingre. Gem lidt mel til udrulningen.
  5. Stil dejen til hævning et lunt sted en halv time.
  6. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  7. Lav remoncen:
  8. Blødgør smørret i mikrobølgeovnen og rør op med revet marcipan.
  9. Del dejen i tre dele og rul den i cirkler. Del cirklen i 8 stykker. Læg en tsk. remonce og et stykke nougat på hvert dejstykke.
  10. Rul hornene fra det brede stykke og ind mod spidsen.
  11. Tryk dejen lidt sammen så remoncen ikke løber ud.
  12. Pensl kærnemælkshornene og drys med mandler og perlesukker.
  13. Bag kærnemælkshornene 15 minutter v. 150 grader varmluft, de er færdige når de er gyldne og sprøde.

 

DSC_0135

 

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

De kærnemælkshorn er SÅ lækre og selvom beskrivelsen ovenfor ser lang og besværlig ud, så skal tag ikke fejl. Disse horn er faktisk nemme at lave, og når selv en Bagenørd der ellers ikke gider at rulle en dej ud, kan holde ud af lave dem, så kan du også. 🙂

Her ser du processen i billeder fra start til slut:

Piece of cake! 🙂

Når jeg kan, kan du også.

Et fad kærnemælkhorn venter på dig 🙂Smørbagte kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Pernille 9. april 2017 af 15:20- Svar

    Er lige ved at lave disse kærnemælkshorn, men da jeg er færdig med dejen, står jeg og glor på en pakke sukker… Der står der skal 50 gram i, men jeg kan ikke se nogen steder, at det står skrevet hvornår det skal i. Så deeetttt… 🙂

    • Gitte Hansen 9. april 2017 af 21:23- Svar

      Ups ja det var sørme da en smutter. Håber selv du fandt ud af det? Sukkeret skal bare tilsættes efter gæren er opløst, sammen med vanilje osv.
      Har rettet opskriften til, så andre ikke kommer i tvivl.
      Tak for dit vågne blik og beklager miséren – håber kærnemælkshornene smagte dig/jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. liselotte 22. februar 2015 af 10:22- Svar

    hejsa
    hvor gode er de dagen efter, jeg skal bruge nogen i morgen, men kan de nok bages i dag, og stadig være gode ?

    • Gitte Hansen 22. februar 2015 af 13:05- Svar

      De er allerbedst på dagen,men hold dem kort under vandhanen før du luner dem 3-4 minutter i ovnen, så vil de være som nybagte igen. Rigtig god fornøjelse Liselotte
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Anja Dam Jensen 30. oktober 2014 af 14:39- Svar

    Hejsa først tak for en super nem opskrift på noget som ellers kan virke så besværligt 🙂
    Og du kan købe den fine udrullefidus i Bahne har jeg lige haft stødt på den, så mon ikke de stadigvæk har det.

    • Gitte Hansen 30. oktober 2014 af 21:25- Svar

      Hej Anja
      Tak for det fif – måske andre her er på jagt efter den smarte udrullefidus?
      Ja med sådan en orker selv jeg at lave udrullede deje, og jeg er bare SLET ikke den tålmodige type.
      Tak for din hilsen og din gode feedback. God fornøjelse med dine kærnemælkshorn 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Jenny 22. oktober 2014 af 19:50- Svar

    Ha ha, jeg ville også smide kagerulleen hen af gulvet, og true kameramanden med bank, hvis jeg deltog i den store kagdyst 😉

    • Gitte Hansen 22. oktober 2014 af 20:22- Svar

      Fedt Jenny – så er vi to. Vi kunne godt lave et TV-show sammen. Vores HELT eget og ingen ville blive smidt hjem, vel?? 😉
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Pia Andersen 17. oktober 2014 af 20:06- Svar

    Lækre horn.. Jeg har lige lave en portion med marcipanfyld og en skefuld hjemmelavet blommemarmeade.. Dejlig lette og luftige horn, og fyldet blev inde i hornene. Godkendt af familien. God weekend

    • Gitte Hansen 17. oktober 2014 af 20:51- Svar

      Hej Pia
      Supergodt at høre – lyder så lækkert med blommemarmelade i. Det er jeg da nødt til at prøve også. Tror det vil være en god kontrast til alt det søde. Tak for det tip 🙂
      Tak fordi du tog dig tid til at skrive og dejligt du har fundet vejen forbi bloggen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Dagmar 15. oktober 2014 af 14:25- Svar

    Liebe Gitte,
    die sehen ja sehr verführerisch aus, möchte ich wohl auch mal naschen. Kommt sofort auf meine Nachbackliste, ich weiß noch nicht wann ich sie backen werde, aber ich will alle Rezepte ausprobieren… ich glaube es sind mittlerweile so um die 50 Stück,
    also ein bißchen Geduld bis du sie auf meinem Blog finden wirst.
    LG
    Dagmar

    • Gitte Hansen 17. oktober 2014 af 21:00- Svar

      Danke schön Dagmar. Dieses gebäck wird sehr lecker – du muss es probieren 🙂

      Viel grüsse
      Gitte

  7. Tina Steinhaugen 15. oktober 2014 af 10:51- Svar

    De ser SÅ lækre ud. Jeg har samme problem som dig med fyldet der render ud…

    • Gitte Hansen 17. oktober 2014 af 21:01- Svar

      Hej Tina
      Ja det er hulens også, med det fyld der løber ud. En sød bloglæser på bloggens FB side foreslog at blande 1 spsk mel i fyldet, det holder på fyldet. Det var da en supergod idé. Den må vi forsøge os med næste gang, ikke? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Mette 15. oktober 2014 af 09:52- Svar

    Hej Gitte,
    Tænkte på, hvad er det for en fin “ting” du ruller dejen ud på? Er det noget specielt man kan købe?
    Hilsen Mette

    • Gitte Hansen 17. oktober 2014 af 21:03- Svar

      Hej Mette
      Den “fine” ting er en silicone-udrullefidus jeg har fået i gave af mine forældre. Jeg tror faktisk det er en Tupperware-ting eller også har de købt den i Imerco? Det er vældigt smart, især hvis man, som vi, har træbordplade der dårligt tåler fedt.
      Håber det lykkes dig at finde en lignende udrulle-fidus 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar