Lækre sprøde chokoladesnitter med farin og perlesukker

  • Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukker

Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukkerLækre, sprøde, knasende, søde, julede, sukrede…..chokoladesnitter med farin og perlesukker.

Det er den SØDE juletid vi går i møde og julekagebagesæsonen blev i Bagenørdens køkken skudt igang med en portion lækre chokoladesnitter:

Chokoladesnitter er:

  • rasende hurtige at bage
  • knasende sprøde at spise.
  • genvej til popularitet både hér og dér.
  • oplagte som fyld i kollegakagedåsen, værteindegaven, kagefadet til teenagerne, eller som nabosmagsprøver?
  • søde fristelser til eftermiddagskaffen, der kan nydes hver dag lige ind til der ikke er flere….

Du kan nemt nå at bage MANGE portioner af disse chokoladesnitter før jul, men strengt taget er de jo nødvendigvis heller ikke (kun) julekager? De vil absolut smage lige så godt i januar, februar, marts….og lige til du ikke gider spise dem længere. Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukker

Jeg tænker at vi sagtens kan eksperimentere med opskriften og lave en lidt mere “julet” variant med julekrydderier f.eks.? Man kunne også lave en variant uden kakao, men så istedet drysse med kanel og sukker, så de bliver jødekage-agtige? Ja det skal prøves. Kun fantasien sætter grænser.

I går tippede jeg jer om, på bloggens Facebook-side, at der var gang i julebageriet hjemme i Bagenørdens julestue. Jeg ved derfor nu, at der sidder flere derhjemme og tripper efter opskriften på chokoladesnitterne. Billederne må åbenbart have set lækre ud. Flere har ivrigt skrevet *opskrift, opskrift, opskrift*. Ok comming right up 🙂

Hvis du også vil følge med i livets gang i Bagenørdens køkken, kan du – også – følge med på Facebook. Der er livlig udveksling af ideer dér, små afstemninger, Kalle-videoer, dagens nye opskrift og andet godt. Følg med, det kunne være så hyggeligt  🙂

Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukker

Her kommer opskriften på de lækre chokoladesnitter:

Lækre sprøde chokoladesnitter med farin og perlesukker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre sprøde chokoladesnitter med farin og perlesukker
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 50-60 stk
Det skal du bruge:
  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl. sukker
  • 1 dl brun farin
  • 3 spsk sirup
  • 200 gram mel
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk natron
  • Et knivspids salt
  • Drys: Perlesukker
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker, farin og vaniljesukker rigtigt godt med smørret. Brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
  2. Tilsæt sirup
  3. Bland mel med salt, kakao og natron og rør det i dejen. Pisk ikke længere end højest nødvendigt.
  4. Del dejen i 3 portioner. Den bliver blød og klæbrig, men kan alligevel godt trilles til 30-40 cm lange stænger. Tilsæt evt. et par spsk. ekstra mel til fingre og bordplade, hvis dejen hænger for meget i.
  5. Læg stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Pres stængerne flade med håndroden
  7. Pensl med vand og drys med perlesukker
  8. Bag stængerne ca. 12-15 minutter v. 175 grader varmluft.
  9. Det er lidt svært at se hvornår kagerne har fået nok. Tag evt. pladen ud et par gange undervejs og tjek om kanten er sprød. Kagerne bliver først sprøde når de helt afkølede.
  10. Skær stængerne i skrå snitter med en skarp tid, imens de stadigvæk er varme.
  11. Lad snitterne køle helt af i et par timer, før de kan puttes i en tætsluttende kagedåse.
  12. P.S.: Er dine snitter alligevel blevet for bløde, kan de sagtens bages "om" igen - 5-7 minutter v. 175 grader varmluft. Voila.

DSC_9440Det er nemt at lave chokoladesnitter. Det er hurtigt at lave chokoladesnitter. Ingredienserne har du – næsten – med garanti i køkkenskabene. Dejen smager i sig selv fantastisk. Kan serveres til jul, til fest, til fødselsdag eller hver gang når der skal bringes kageglæde eller serveres kagejubel.Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukkerEr der overhovedet noget ikke-positivt at sige om disse kager? Næh. Det skulle da lige være……..kalorierne (men dem er vi jo enige om først at snakke om til januar, ikke?) 😉

Julekagebagesæsonen 2015 er nu hermed skudt i gang. En skøn lang bagemåned vi har forude. 🙂

Herhjemme har vi allerede 3 fyldt kagedåser, og ligeså på jobbet. Pudsigt nok, så er der allerede gået mus i dåserne? Mystisk, for der er jo låg på? 🙂

Lige nu kæmper jeg en hård (og uovervindelig) kamp med mig selv om ikke liiiiige at “lege gå i (småkage)dåsen”. Det gælder om at få dåserne fjernet fra rækkevidde – ikke noget med et kagefad i stuen hver aften. Alt skulle løfte låget af dåsen og gå HELT UD i køkkenet hver gang efter en småkage, er adfærdsregulerende – bare lidt. Hvis man nu kan sige nej til sig selv, måske hver anden gang, får man så ikke en belønning?  Hvem sagde kage?? 🙂

Min strategi denne julebagesæson er at bage mange små portioner. Ikke dobbelt-portioner, næh hellere bage noget forskelligt og/eller lidt oftere. Indtil nu er der bagt brunkager, pebernødder, chokoladesnitter og fedtebrød. Der blev også kogt de lækreste vaniljefløde-karameller i går og dem skal du nok komme til at høre meget mere til.

DSC_9448

De er nemlig VERDENS BEDSTE FLØDEKARAMELLER – OG MIN STØRSTE KARAMELSUCCES TIL DATO!
Kig med på bloggen i morgen eller i overmorgen. Der satser jeg på at der serveres nye karamellækkerier til dig 🙂

Jeg starter med at byde dig bloggens første julesmåkage 2015 : chokoladesnitter med perlesukker. Velbekomme – og må du få den allerskønneste julekagebagemåned. 🙂

Hører meget gerne fra dig, hvis du har en yndlingsopskrift du gerne vil dele. En der er gået i arv, en der er obligatorisk hjemme hos dig i julen, en hvor det bare ikke KAN blive jul, før disse kager er bagt.

Inspirer gerne mig og dine medlæsere her nedenfor 🙂Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukker

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Marianne Jensen 1. oktober 2016 af 14:20- Svar

    Har lige bagt en portion. Jeg er bange for, at de er stærkt vanedannende. Supergode og bliver ikke kun til julesmåkager. Tak for mange gode opskrifter.

    • Gitte Hansen 2. oktober 2016 af 11:09- Svar

      Hvor lyder det bare skønt Marianne! Det glæder mig. Ja vi kan nå at bage mange portioner inden jul og her i huset er det bestemt heller ikke kun en julesmåkage. Dejligt du synes om kagerne og tusind tak for din tilbagemelding 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Laila 27. november 2015 af 15:43- Svar

    Hejsa, bagte de her skønne småkager til vores bedste forældre dag i dagplejen, de vakte voldsom begejstring blandt både børn og voksne, så jeg har delt linket med mine kolleger så de kunne dele det videre??
    Nemme og lækre, så tak for opskriften, skal vist også prøve dine Black friday cookies, håber vægten holder med alle de lækkerier??

    • Gitte Hansen 27. november 2015 af 22:55- Svar

      Hej Laila
      Hvor det glæder mig – og tusind tak for din feedback. Ja jeg har også oplevet at chokoladesnitterne er blevet voldsomt populære på ingen tid. Skulle man mon søge patent? Glæder mig til i denne weekend at afprøve en variant med appelsinsmag, tror du ikke det ville være lækkert?
      Ja vægten – uha – jeg prøver at skære lidt ned på madmængderne til døgnets øvrige måltider, i denne tid. Der skal være plads til julekager! 🙂
      Dejligt du tog dig tid til at skrive. Det var rigtigt sødt af dig. Dejligt at vide at du har glædet dagplejebørn – det er da det allerbedste 🙂
      Rigtig god weekend til dig og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Susie 25. november 2015 af 06:03- Svar

    De blev helt perfekte med ægget – og er på magisk vis næsten forsvundet !?! De hjalp ikke på feberen, men en del på humøret… 🙂

    • Gitte Hansen 25. november 2015 af 07:40- Svar

      Lyder helt perfekt. Tak for æg-tippet. Godt fundet på. God bedring derhjemme. Dejligt kager kunne hjælpe bare lidt ☺
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Susie 24. november 2015 af 11:49- Svar

    Hej Bagenørd 🙂

    Min febersyge dreng og jeg er ved at bage disse – men synes at dejen var en noget tør fornøjelse… Vi har tilsat et æg – og venter nu spændt på resultatet. Duften fejler i hvert fald ingenting! 🙂

    Bedste hilsner
    Susie

    • Gitte Hansen 24. november 2015 af 20:44- Svar

      Hej Susie
      Så dejligt at du vil prøve at forkæle din febersyge søn. Jeg håber I blev tilfredse med chokoladesnitterne?`
      Det smør jeg brugte var meget blødt, måske det kan være derfor min dej hang bedre sammen? Hvis du en anden gang synes den er for tør, kan du sagtens tilsætte en ekstra spsk. sirup
      Håber kagerne smagte jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar