Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebær

  • Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebær

Skulle cookie-trangen komme over dig en dag, så skulle du prøve disse lækre havregrynscookies. De er helt geniale, hvis du har travlt i dit køkken eller er lækkersulten, men er komplet energiforladt. Kagerne kan være klar på et kvartér, cirka. Tro mig, det passer 🙂

Jeg har skrevet om cookiesene før, for jeg har prøvet dem i mange afskygninger. Se f.eks. denne variant med Yankie-bar. Oh la la små lækkerbiskener <3 Det er Claus Meyer der har fostret den oprindelige opskrift, dog har jeg videreudviklet lidt på den og fordoblet sirup-mængden f.eks.

Siruppen gør cookies’ene “karamel-agtige” i smagen – og kagerne smager fortrinligt både med Yankie-bar, grofthakkede mandler, chokolade eller, som du skal høre om i dag, tørrede tranebær.

Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebær

Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebær
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebær
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: ca. 40 stk
Det skal du bruge:
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram havregryn
  • 125 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 3 spsk sirup
  • 1spsk vand
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 2 håndfulde tørrede tranebær (tørret abrikos, figner eller andet frugt kan også bruges.
  • Evt. grofthakkede mørk chokolade og grofthakkede mandler
Sådan gør du:
  1. Hæld alle ingredienser i en gryde og lad det varme langsomt op til smørret smelter og samler dejen. Voila. Det var faktisk det 🙂
  2. Sæt cookies'ene på en bageplade med 2 teskeer. Lav god afstand - der er plads til ca. 20 cookies pr. plade og der bliver ca. 40 cookies af denne portion (alt efter hvor store du laver dem)
  3. Sæt pladerne i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag dem ca. 8-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. P.g.a. natronpulveret hæver kagerne først op og falder derefter sammen. De er ved at være færdige, når de "falder sammen". Kagerne bliver først sprøde, når de er helt afkølede.
  4. Lad dem afkøle helt, før du putter dem i en dåse.
  5. Smager knasende godt

Disse cookies er virkelig de nemmeste i verden at bage og du kan putte lige nøjagtig de yndlingslækkerier i du foretrækker. Du bestemmer.
Cookies’ene er fyldt med havregryn, men alligevel at kalde dem for “havrekiks” ville jeg ikke. Der er rimeligt meget sukker og fedtstof i, så det ville nok være mere passende at kalde dem havregrynssmåkager. Fiberkiks lyder bedre for samvittigheden, men næh nej – det er kage du spiser. 😉

I sin bog “Meyers kager” kalder Claus Meyer kagerne “Grovsmåkager”. Wow – de lyder sunde. Skal vi ikke bare nuppe dén? 🙂Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebærKagerne er uden æg, så hvis du kender nogen der ikke tåler æg, er disse kager et godt bud. Kagerne kan hurtigt røres sammen, hvis du får uventede gæster, eller, helt uventet, skulle blive pludseligt lækkersulten. Det kan jo ske 🙂 ‘

Meget “anderledes” kager er det at bage, for dejen skal jo næsten bare “smelte sig selv sammen” uden du behøver røre en finger. Geniale kager! Ja tak til dem 🙂
DSC_0938

En-to-vupti-kager, kunne vi vist godt kalde dem og knasende små lækkerbiskener samtidigt også.

Jeg sender kagerne mine allerbedste anbefalinger. De smager SÅ lækkert og kan jo laves med lukkede øjne (næsten). Kagerne kom med til fødselsdagsfestivitas på Fyn i weekenden – og store som små nød dem med velbehag. Knas.

Et rigtigt godt bud på et hverdagssmåkagetip.

Tirsdagskagehilsner fra mig til dig 🙂
Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebær

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 10. september 2016 af 20:35- Svar

    Ja tak.
    Du har lige mindet mig om dem, geniale, cookie dåse tom, ingen æg – I rest my case <3

    • Gitte Hansen 11. september 2016 af 20:47- Svar

      Helt perfekt Jenny – håber du fik småkagedåsen godt fyldt op igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar