Lækre sprøde flapjacks eller müslibars med smør og farin – havregrynsbidder

DSC_2216 flapjacks / müslibars

Hvad siger du til lækre sprøde flapjacks – eller müslibars?

Ved du ikke hvad flapjacks er? Nå men hvad siger du så til lækre sprøde sukkerristede müslibars/energibars?

Ja? Så vil du også være vil med flapjacks.

Flapjacks er en blanding af kage, slik og et sødt mættende mellemmåltid. Du kan putte alverdens ting i dine flapjacks: Tørret frugt, nødder, kerner, chokolade. Du kan blande chokomüsli med havregryn eller lave dem med havregryn alene.

Flapjacks er  nemme og lynhurtige at lave, hvis du er lækkersulten eller vil byde dine uventede gæster på lidt sødt. DSC_2254

Grundopskriften på flapjacks kommer her, og der kan suppleres med kerner/nødder/tørret frugt efter smag og behag.:

Ud af denne opskrift bliver der 25-30 flapjacks.

125 gram smør

125 gram farin

3 spsk. sirup

175 gram havregryn

175 müsli (jeg brugte chokomüsli)

Evt.: 100 gram græskar-/solsikkekerner.

DSC_2213

Sådan laver du flapjacks/müslibars:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt smør og farin i en gryde.

DSC_2184

Tilsæt müsli og havregrynDSC_2182

Tilsæt sirup og rør godt. Tilsæt evt. flere nødder/kerner.DSC_2188Beklæd en bageform med bagepapir og fordel flapjacks-blandingen heri. Det er en tør og smuldrende “dej” men fortvivl ej, ovnbagningen vil få den til at hænge sammen. Tryk dejen godt ned i formen og bag kagen 15-20 minutter v. 175 grader.
DSC_2193

Lad “kagen” køle af i formen og skær den i smalle firkanter når den er helt afkølet. Brug en skarp savtakket kniv. DSC_2199

Jeg skal lege meget mere med flapjacksene og prøve at bage og smage en variant med græskarkerner, med chokolade, med abrikos, med tranebær….?

Uhm med denne grundopskrift er der rig lejlighed til at eksperimentere, og den er faktisk helt fin som den er. Følg den bare slavisk hvis du synes 😉

Flapjacks er søde lækkerbiskener der intet har med sunde mellemntider at gøre, tænker jeg. Masser af sukker, masser af smør og fedtholdige fibre i også

DSC_2219

Jeg tænker at man snyder sig selv hvis man tror der kan syndes hæmningsløst og konsekvensløst med disse?

Er man sulten og vil man tabe sig, skal man spise en rugbrød med magert pålæg. Jeg er ked af at sige det. Der er ikke nogen genveje. Det hjælper ihvertfald slet SLET ikke at spise sig mæt i flapjacks! De er bare slet ikke kalorielette

 Er du lækkersulten og elsker smør/sukkerristede havregrynskager, så nyd en flapjack med god samvittighed. I det mindste er denne energibar ikke fyldt med tilsætningsstoffer 😉

DSC_2255

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Karen 2. februar 2014 af 11:52- Svar

    Ja, som Saga sagde i Broen: Slankekur handler ikke om, hvad du ikke spiser – det handler om, hvad du spiser 🙂 Jeg kender Flapjacks som ‘kollegiekage’, fordi den kan laves hurtigt af noget, man altid har i huset. Jeg har lavet den og skåret den ud i bittesmå firkanter som ‘noget til kaffen’. Ideen med at putte tranebær og andet i, synes jeg er super! Det skal prøves.
    vh/Karen

    • Gitte Hansen 2. februar 2014 af 20:39- Svar

      Uha ja alle de fristelser. Nu har vi også også “flapjacks” i alskens afskygninger at kæmpe mod 😉
      Mange tak for din hilsen og tusind for din kollegie-historie. Skægt. Ja på et kollegium blev det tit til simple kager med få ingredienser, og kagerne forsvandt lynende hurtigt uanset indhold. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar