Kokosmakroner med marcipan. Uhm her får du opskriften på lækre kokostoppe med marcipan.
Hvad siger du til lækre sprøde kager med marcipan?
Dagens marcipankager bliver kokosmakroner med marcipan. Skønt sådan lige at finde en lækker rulle Odense marcipan i køkkenskabet.
Vidste du, at kokosmakroner er de nemmeste småkager, du kan bage?
Fra tanke, til sprøde færdige kager går der kun 20 minutter. TYVE MINUTTER! Ja, det er ikke lyv.
Uha hvilken fristende tanke, at der så hurtigt kan være kage til eftermiddagsteen/aftenkaffen.
Nederst i dette indlæg, får du flere lækre opskrifter på kokosmakroner. Man kan nemlig lave kokosmakroner i mange afskygninger.
Prøv de lækre kokosmakroner i classic version, med smør og chokolade og hér en variant uden smør, altså endnu mere classic.
Marcipanen i dagens kokosmakroner, gør lige kagerne en tand mere delikate, faktisk lidt mere “konfektagtige” i konsistensen.
Sig mig, er der overhovedet nogen kager som marcipan ikke gør noget godt for? Nej vel?
Jeg iler med at bringe dagens opskrift på kokosmakroner med marcipan. Du får den lige her:
Her kommer opskriften på kokosmakroner med marcipan:
Kokosmakroner med marcipan – få en nem, lækker opskrift hér
Ingredienser
- 3 æg
- 175 gram revet marcipan eller mere. Marcipan kan også udelades
- 300 gram kokosmel
- 250 gram sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Brug røremaskine eller el-pisker.
- Tilsæt kokosmel. Rør godt. Riv marcipanen og tilsæt
- Sæt små kokostoppe på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og form små spidse trekanter
- Bag kokosmakronerne i ovnen i 7-10 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Hold skarpt øje med at de ikke bliver for mørke på toppen, pludselig går det stærkt.
- Lad kagerne hele køle af på bagepladen, før du evt. flytter dem over på en bagerist. De er porøse, når de er lune, men bliver sprøde efter afkøling.
Noter
Lækre kokostoppe med marcipan – i luksusversion. Dyp gerne bunden i smeltet chokolade
Sæt små kokostoppe på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og form små spidse trekanter. Det var faktisk dét! Nemt ikke?
Der bliver to plader kokosmakroner. Du kan sagtens bage to bageplader af gangen, hvis du bruger varmluft. Bruger du ikke varmluft, skal ovntemperaturen være 175 grader.
Jeg fyldte kagedåserne op og tog disse kager med på familiebesøg.
Kagerne vakte jubel og der var rigeligt kager nok til at mætte mange slikmunde.
Skal du huhej bruge en portion lækre og meget hurtige kager, kunne disse lækre kokosmakroner med marcipan være et godt bud.
Skal du lige pifte kokosmakronerne det sidste op, så prøv at dyppe/ eller pensle bunden med chokolade og lade dem tørre.
Uhm med sådan en marcipan kokosmakron med chokoladebund, så kommer man da vist ikke højere op på kokosmakron-himlen! 🙂
Rigtig god fornøjelse med dine kokosmakroner. Måske et kommende weekend projekt for dig?
Få flere lækre opskrifter på kokosmakroner her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Kæe Gitte ⭐️
Hvor var det sjovt at finde dig her og din superskønne blog som jeg har haft stor glæde af ❤️
Desuden har jeg jo været så beriget med at have dig som bibliotekar på mit pædagogstudie i årerne 2004 – 2008 ? og min datter ligeså senere
Du var og er et fantastisk menneske Gitte ❤️
Kram fra Dorthe
Jeg afprøvede dine luksus kokosmakroner i går…De var super nemme at lave og blev super gode. Jeg dyppede med i mørk chokolade <3 Manden sagde : De smager jo ligesom bagerens! Det har næsten været nødvendigt at sætte lås på kagedåsen.