Amerikanske cookies med Nutella og mandler får du opskriften på her. Lækre sprøde småkager, der er bløde i midten.
Så er der lækre Nutella-cookies på kagetallerkenen. Nemme sprøde cookies som jeg serverede til weekendens surprise-party for mine søde niecer.
Jeg lavede et kæmpe kagebjerg; 50 cookies med tranebær og mandler og 50 af disse sprøde amerikanske cookies med Nutella og mandler. – halløj de var lækre.
I dag skal du høre om Nutella småkagerne. De kan sagtens laves med anden chokolade.
Dejen er rigtig nem at røre sammen. Perfekte kager også, hvis du lige skulle have æggeblommer i overskud?
Med bagetiden kan du nemt styre om dine cookies skal være bløde eller sprøde. Jo længere bagetid, jo sprødere kager.
Traditionelle amerikanske cookies er store bløde cookies. Bløde i midten og sprøde i kanten.
Jo større du laver kagerne, jo blødere bliver de også. Størrelsen bestemmer du selv.
Tit bruger jeg brun farin i amerikanske cookies, men i disse har jeg brugt flormelis.
Hvis du gerne vil have bage cookies med brun farin, så prøv disse bløde cookies eller disse chocolate chip cookies.
Få flere opskrifter på lækre cookies nederst i dette indlæg.
Allerførst får du dagens nemme opskrift Opskriften på cookies’ene er rigtig nem og du får den lige her:
Amerikanske cookies med Nutella – opskrift
Ingredienser
- 75 gram smør smeltet
- 115 gram flormelis ca. 2¼ dl
- 3 æggeblommer
- 2 tsk. vaniljesukker
- 180 gram hvedemel ca. 3 dl
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk natron
- 3 håndfulde mandler kan udelades eller erstattes af andre nødder
- 3 spsk. Nutella eller anden nøddecreme kan erstattes af 100 gram grofthakket chokolade. Kan også laves uden chokolade
Sådan gør du
- Smelt smør i mikroovn eller gryde. Pisk flormelis med vaniljesukker og æggeblommer. Tilsæt smeltet smør
- Bland natron og bagepulver med mel og rør det i dejen.
- Hak mandler groft og tilsæt
- Tilsæt Nutella eller anden chokolade
- Form små dejkugler og sæt dem på en bageplade med god afstand. Der kan være 25 kager pr. bageplade.
- Bag kagerne 7-8 min. ved 150 gr. varmluft (175 gr. alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er sprøde i kanten men stadig bløde i midten. Vil du have sprødere kager, så bag dem nogle minutter ekstra. Bagetiden afhænger af størrelsen på kagerne.
- Lad kagerne afkøle af på en bagerist. De bliver sprøde efter afkøling. Synes du de er for bløde, så kan de bages nogle minutter i ovnen igen.
Noter
Bagetiden afhænger af størrelsen på kagerne og om du ønsker sprøde/bløde cookies.
Mandler og Nutella kan udelades eller erstattes af grofthakket chokolade og andre nødder.Småkagerne kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Knasende sprøde lækre cookies med Nutella og mandler
Sprøde cookies med blød midte. Helt perfekte amerikanske cookies. Prøv du også dem, hvis du også lige skulle have æggeblommer i overskud en dag.
Du kan tro, at kagerne vakte jubel hos mine søde niecer.
Sådan laver du sprøde lækre cookies med mandler og Nutella – se billederne her:
Her kan du se kage-bage-processen i billeder fra start til slut:
Mandler er så lækre i cookies. De bagte mandler bliver ekstra søde og sprøde. Hak dem gerne groft, så der er noget at tygge på i kagerne.
Og hvorfor pludselig Nutella i kagerne?
Tjo, det er såmænd fordi mine teenagerne fra den ene dag til den anden er stoppet med at spise Nutella, pålægschokolade og andre søde sager, Mars-bar f.eks.
Jeg har søde bjerge i køkkenskabene i stakkevis, så derfor bages der med disse særligt søde sager for tiden. Prøv f.eks. disse cookies med Mars-bar 🙂
Nutella er godt, meget Nutella er meget godt. 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter med Nutella, så klik her.
Dejen til disse amerikanske cookies smager SÅ lækkert! Laver du hjemmelavet is, kan den fint bruges som cookie dough i isen a la Ben og Jerry cookie dough ice cream.
En papkasse blev pakket i stanniol og kagerne fyldte godt op. To forskellige slags. Lyse cookies med tranebær og mandler – uhm de er også gode. Der var rift om både de lyse og mørke cookies.
Bare spring på de lækre cookies. Du behøver jo ikke bage begge slags på samme tid. Måske du ikke lige har brug for 100 cookies som jeg. 🙂
Skal du kun bruge en lille portion, så kan du bage cookies i airfryer.
Sikke alle de cookies. Hep hep – Bagenørden holder bagetempoet oppe 🙂
Få flere cookies opskrifter ved at klikke her eller se med nedenfor.
Se flere opskrifter på cookies her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
9.
10.
Hej Gitte.
Lækker opskrift som jeg ser frem til at bage i denne weekend. Dog skifter jeg hvedemelet ud med alternative ‘mel’-sorter pga glutenintolerancen. Men i din opskrift er der 3 dl mel OG 3 dl Tipo? Er vi ude i 6 dl mel i alt?
Slurp.. Det er bare med at komme i gang