Lækre sprøde smørbagte cookies med ristede hasselnødder

DSC_4967Lækre sprøde smørbagte cookies med ristede hasselnødder

Idag går der kage i den. Du skal høre om lækre sprøde cookies med ristede hasselnødder. Faktisk er det “bare” en vanilletop-variant, den lækre hurtige småkage du har hørt om en del gange efterhånden, senest i en variant med tranebær og lakrids og også i en ren vanillevariant med vanilleprikker.

Dagens variant er med ristede hasselnødder, mest fordi jeg lige havde lækre ristede hasselnødder i skabet og så havde jeg jo også lige et bæger pasteuriserede æggeblommer til overs. De æggeblommer brændte gjorde de. Der skal lige præcis bruges 2 æggeblommer til opskriften og ja hvad skulle man da ellers bruge to æggeblommer til??DSC_4956

Her kommer opskriften på lækre sprøde cookies med hasselnødder:

Du skal bruge:

2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede, hvis du har)

2 dl. flormelis

2 tsk. vanillesukker

60 gram smeltet smør

1½ dl. mel

½ tsk. natron.

50-75 gram grofthakkede hasselnødder (eller andre nøddevarianter)DSC_4964

Sådan laver du sprøde cookies med hasselnødder:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Bland flormelis med vanillesukker. Tilsæt æggeblommer og smeltet smør. Bland natron i melet og tilsæt også det. Dejen kan røres sammen med ske på 5 minutter. DSC_4952 DSC_4953Det bliver den lifligste æggesnaps, som gerne må prøvesmages og skålen må jo gerne slikkes ren 🙂
DSC_4954 Når mel og natron kommer i, bliver dejen mere fast, men den kan stadig røres med ske.DSC_4955På Sweetsmessen i Århus i efteråret købte jeg et par poser lækre ristede hassselnødder. Det smarte er jo at hinderne er nulret af. Hvis ikke du har ristede hasselnødder på lager, kan du riste dine egne i ovnen i 5-10 minutter. Hinderne kan nulres af ved at gnide nødderne imod hinanden i et viskestykke. Jeg har ikke prøvet det selv, men ladet mig fortælle, at det er sådan man gør. Har du mon gode dårlige/erfaringer?
DSC_4958 Hak hasselnødderne groft og tilsæt. Rør godt. Jamen sig mig, er det ikke bare verdens NEMMESTE cookies opskrift? Fra tanke til færdig cookie går der 20 minutter. Wow – DET er svært at modstå, og så bliver disse cookies altså bare SUPERlækre!DSC_4960Form små kugler og sæt dejkuglerne på bagepladen med god afstand. Der bliver ca. 30-40 kager.DSC_4965 Bag kagerne 10 minutter ved 150 grader varmluft.

Kagerne hæver op og falder sammen undervejs. Det er helt fint, det skal de. Kagerne bliver helt knasende sprøde, når de er afkølet tilstrækkeligt. Sæt dem gerne på en bagerist efter 5 minutter.

Kagerne bliver SUPERlækre og min favorit er altså hasselnødde-versionen. Den kan du roligt kaste dig ud i. Erstat gerne hasselnødderne med andre nøddevarianter, mandler f.eks. eller ja, har du andre gode ideer? 🙂

DSC_4966 Lækre sprøde cookies med hasselnødder

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Vivi 13. juli 2016 af 16:16- Svar

    Dejlig opskrift når man lige har æggeblommer til overs efter at have bagt marengs!
    Småkagerne smager også dejligt med mandler.

    • Gitte Hansen 13. juli 2016 af 22:11- Svar

      Hej Vivi
      Jamen det er jo da bare helt perfekt så 🙂 Jeg står tit med hvider til overs, og så bager jeg marengs 🙂 Win win 🙂
      Fint tip med mandlerne, jeg kan sagtens forestille mig at de blev lækre 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar