Småkager med æggeblommer og nødder. I dag får du opskriften på nogle lækre sprøde småkager med æggeblommer.
Idag går der kage i den. Du skal nemlig høre om lækre sprøde cookies med ristede hasselnødder.
Kagerne er en lækker variant af disse lækre vaniljetoppe – én af mine yndlingsopskrifter på bloggen
Dagens variant er med ristede hasselnødder. Uhm hvor smagte de bare godt!
Mest fordi jeg lige havde lækre ristede hasselnødder i skabet. Perfekt – jeg havde nemlig også lige et bæger med 2 pasteuriserede æggeblommer til overs.
Småkagerne er perfekte at lave, hvis du lige har æggeblommer i overskud (de behøver ikke være pasteurisererede).
Måske du har lavet marengs eller andre kager med æggehvider? Hvis ikke, så start du bare med disse kager og så bag marengs bagefter. Få gode opskrifter med marengs her. 🙂
Her kommer opskriften på lækre sprøde småkager med nødder og æggeblommer:
Småkager med æggeblommer & nødder – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 2 æggeblommer 1 bæger pasteuriserede, hvis du har
- 100 gram flormelis 2 dl
- 2 tsk. vaniljesukker
- 60 gram smeltet smør
- 90 gram mel 1½
- ½ tsk. natron
- 50-75 gram grofthakkede hasselnødder eller mandler eller pecannødder
Sådan gør du
- Bland flormelis med vanillesukker.
- Smelt smørret 15 sekunder i mikroovnen og tilsæt sammen med æggeblommer
- Bland natron i melet og tilsæt også det. Dejen kan røres sammen med ske på 5 minutter.
- Når mel og natron kommer i, bliver dejen mere fast, men den kan stadig røres med ske.
- Hak hasselnødderne groft og tilsæt. Rør godt.
- Form små kugler og sæt dejkuglerne på bagepladen med god afstand. Der bliver ca. 30-40 kager og der kan være ca. 20 på en bageplade.
- Bag kagerne 10 minutter ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
- Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Kagerne hæver op og falder sammen undervejs og det skal de. Kagerne bliver helt knasende sprøde, når de er afkølet tilstrækkeligt.
Noter
Hvis du ikke har ristede hasselnødder på lager, kan du riste dine egne i ovnen i 5-10 minutter v. 150 grader.
Hinderne kan nulres af ved at gnide nødderne imod hinanden i et viskestykke.Nødder kan udelades, eller du kan bruge andre nødder/mandler til kagerne.
Nemme lækre småkager med hasselnødder og æggeblommer – knasende sprøde og SÅ gode.
Det må være den nemmeste småkagedej man kan lave. Dejen kan røres sammen med ske på 5 minutter.Du behøver ikke bruge pasteuriserede æggeblommer, men det er jo nemmest, for så har du ikke æggehvider i overskud. Det bliver den lifligste æggesnaps, som gerne må prøvesmages og skålen må jo gerne slikkes ren, hvis du har små køkkenhjælpere med 🙂
Jeg var så heldig at have en pose ristede Piemonte-hasselnødder på lager.
Hvis du ikke har ristede hasselnødder på lager, kan du riste dine egne i ovnen i 5-10 minutter.
Hinderne kan nulres af ved at gnide nødderne imod hinanden i et viskestykke.
Jamen sig mig, er det ikke bare verdens NEMMESTE cookies opskrift?
Fra tanke til færdig cookie går der 20 minutter. Wow – DET er svært at modstå, og så bliver disse cookies altså bare super lækre!
Småkagerne bliver helt knasende sprøde, når de er afkølet tilstrækkeligt. Sæt dem gerne på en bagerist efter 5 minutter.
Kagerne bliver meget sprøde, ja faktisk så er de ekstremt lækre og min favorit er altså hasselnødde-versionen.
Denne opskrift kan du roligt kaste dig ud i.
Erstat gerne hasselnødderne med andre nøddevarianter, mandler f.eks. eller måske du har andre gode nødde-ideer? 🙂
Få flere gode opskrifter på småkager med æggeblommer eller nødde småkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Brugte kun halvt så meget vanilie og kun halvanden dl flormelis.
Synes de så har den helt rigtige smag🙂🙂
Lækre småkager, jeg brugte chokolade i stedet for nødder, de blev super gode. Tak for opskrift
10 min ved 150 gr,???
Jeg bagte dem ved 180 gr i 12 min
WOW – det er dog de mest sprøde og lækre småkager jeg har prøvet og så så nem en opskrift! 🙂 Jeg er fan ! 🙂 Tusind tak for den – jeg brugte pecannødder og det var rigtig lækkert 🙂 Bliver helt klart nødt til at prøve den oriiginale vanillebvariant … og ja kun fantasien sætter vel grænser 🙂
Dejlig opskrift når man lige har æggeblommer til overs efter at have bagt marengs!
Småkagerne smager også dejligt med mandler.