Uhm sikke lækre chokolademuffins med nektariner og chokolade Marsbar du skal høre om i dag. Marsbar og nektariner? Kan man det? Er hun helt frisk, hende Bagenørden?
Ja da, lynende frisk og jeg har nydt den skønneste fridag. Selvfølgelig skal der da kage til, på sådan en fridag, der dumper ned fra oven? Hvorfor jeg fandt på at bruge Marsbar kan du læse mere om nedenfor. 🙂Der er kun plusord at sige om de lækre chokolademuffins med nektariner og chokolade-marsbar: De er smukke, de er fedtfattige, de smager så LÆKKERT, de er ekstremt hurtige at lave, og du kan lave dem, også selvom du har glemt at købe æg. 😉
Der er kun brugt 50 gram smør til disse muffins og det er ikke meget til 16 kager. Tykmælk er tricket her, et virkelig godt fif til brød og kager.
Jeg iler med opskriften her, og den er nem. Jeg har brugt opskriften på disse chokolademuffins som grundopskrift og peppet dem op med en Marsbar og nektariner.Har du ikke lige nektariner på lager, så kan du bruge anden frisk frugt eller friske bær – det kunne være et hit med f.eks. æbletern/pæretern, tern af blommer eller melon måske?
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Opskrift på chokolademuffins med nektariner og chokolade-marsbar:
Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
Ingredienser
- 250 gram mel
- 50 gram kakao usødet
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- 3,5 dl. yoghurt/tykmælk/A38/ylette/creme fraiche jeg brugte A38
- 50 gram smeltet smør
- 1 Marsbar kan erstattes af anden chokolade eller udelades
- 4 nektariner kan erstattes af anden frugt/andre bær
- Evt. 1 spsk. flormelis til drys.
Sådan gør du
- Rør sukker og vaniljesukker i surmælksproduktet.
- Tilsæt smeltet smør.
- Bland natron, mel og kakao og rør det i dejen.
- Hak Marsbaren groft og 2 af nektarinerne (gem 2 til pynt)..
- Bland chokolade og nektariner i dejen.
- Fyld dejen i smurte muffinsforme, gerne af silicone.
- Skær 2 nektariner i skiver og pynt muffins'ene med et par skiver nektarin på toppen.
- Bag chokolademuffinsene v. 175 grader i ca 15-20 min. Tjek undervejs om de har fået nok
- Lad muffins'ene afkøle og drys evt. med et drys flormelis før servering
Noter
Svammpede og lækre chokolademuffins med nektariner og Marsbar
Uhm sikke nogle lækre svampede chokolademuffins! Nektariner er lækre i kager og det er Marsbar altså også 🙂
Har du ikke lige Marsbar på lager, så kan al anden chokolade sagtens bruges men det kan også sagtens udelades.
Min datter er vildt cool. På mange måder. Hun er f.eks. stoppet med at spise sukker, fra den ene dag til den anden, og har helt fravænnet sig sin sukkertrang. Hun har derfor doneret sin 10 stks Marsbarpakke til Bagenørden, én pakke hun endda fik i fødselsdagsgave. Hvor er hun da bare sej!
Jeg skyndte mig straks at sige ja tak til Marsbarrene. Dem kan jeg da sagtens trylle nogle lækre kager af 🙂
Når nu datteren ikke længere spiser chokolade, sødt og kager, køber jeg selvfølgelig endnu mere forskelligt frugt til hende. Jeg har købt 2 bakker nektariner f.eks. og det er mere end hun kan spise. Jeg stoppede nogle stykker i dagens kage, som et eksperiment. Det lykkedes og det gik endda rigtigt godt!
Nektariner er den smukkeste lækreste frugt, der giver smag, saftighed til kager og som samtidigt også pynter så fint.
Det var både et hit at putte nektariner i dejen og bruge to til dekoration. 4 stk passede fint til denne portion. Fine små muffins, synes du ikke? Lad kagerne køle lidt af i formene inden du forsigtigt løfter dem over på et kagefad.
Voila!
På næsten ingen tid har du nu et fad lækre svampede chokolademuffins.
Søde, syrlige, saftige og med en god chokoladesmag. Jeg begyndte på kagerne da tordenskyer trak ind over os, og inden regnen begyndte at tromme, var kagerne klar. Hurtige nemme kager, så lav dem gerne hvis du pludselig får uventet besøg. Lok gerne dine børn med i køkkenet, disse muffins er oplagte “begynderkager”. Hjælp gerne ungerne lidt med nektarinerne og prøv at forhindre, at Marsbar’en bliver spist inden den kommer i dejen 😉
Da kagerne var i ovnen, bredte der sig lækre dufte i hele huset. Selv min mand, der ikke er vild med kage, var forventningsfuld. Min stakkels datter led en slem pine i den lækre duft. Strengt af moren at bage lækre kager, når hun har idømt sig selv sukkerafholdenhed!?
Der blev dækket kaffebord og fadet blev fyldt med kager. Jeg brugte det hurtige “flormelis-trick” – en spsk. drysses over kagerne med en lille si. Pludselig kan mørke kager, der ser lidt triste ud, få et nyt og lysere liv. Det trick kan du bruge til næsten alle kager, og det giver en god effekt og en sød pudret smag også 😉
En dejlig anderledes torsdag blev det. Lidt weekend-agtig og så alligevel ikke. Jeg skal på arbejde i morgen, imens familien holder fri. Det er ok. Jeg har indstillet mig på det og så glæder jeg mig over en lang weekend – igen.
Jeg er rigtig glad for mit arbejde, men hvor er det da skønt med alle disse lange friweekender her om foråret, hvor man nyder lyset og udendørslivet allermest.
God pinse til dig -håber du nyder livet og får lækkert mad, kager og kærlighed i rigelige mængder <3