DSC_6677Uhm sikke lækre chokolademuffins med nektariner og chokolade Marsbar du skal høre om i dag. Marsbar og nektariner? Kan man det? Er hun helt frisk, hende Bagenørden?

Ja da, lynende frisk og jeg har nydt den skønneste fridag. Selvfølgelig skal der da kage til, på sådan en fridag, der dumper ned fra oven? Hvorfor jeg fandt på at bruge Marsbar kan du læse mere om nedenfor. 🙂DSC_6631Der er kun plusord at sige om de lækre chokolademuffins med nektariner og chokolade-marsbar: De er smukke, de er fedtfattige, de smager så LÆKKERT, de er ekstremt hurtige at lave, og du kan lave dem, også selvom du har glemt at købe æg. 😉

Der er kun brugt 50 gram smør til disse muffins og det er ikke meget til 16 kager. Tykmælk er tricket her, et virkelig godt fif til brød og kager. 
DSC_6656

Jeg iler med opskriften her, og den er nem. Jeg har brugt opskriften på disse chokolademuffins  som grundopskrift og peppet dem op med en Marsbar og nektariner.DSC_6652Har du ikke lige nektariner på lager, så kan du bruge anden frisk frugt eller friske bær – det kunne være et hit med f.eks. æbletern/pæretern, tern af blommer eller melon måske?

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
DSC_6699

Opskrift på chokolademuffins med nektariner og chokolade-marsbar:

Chokolademuffins med nektariner og Marsbar

Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
Svampede chokolademuffins med nektariner og chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram mel
  • 50 gram kakao usødet
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 gram sukker
  • 3,5 dl. yoghurt/tykmælk/A38/ylette/creme fraiche jeg brugte A38
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 Marsbar kan erstattes af anden chokolade eller udelades
  • 4 nektariner kan erstattes af anden frugt/andre bær
  • Evt. 1 spsk. flormelis til drys.

Sådan gør du

  • Rør sukker og vaniljesukker i surmælksproduktet.
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
  • Tilsæt smeltet smør.
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
  • Bland natron, mel og kakao og rør det i dejen.
  • Hak Marsbaren groft og 2 af nektarinerne (gem 2 til pynt)..
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
  • Bland chokolade og nektariner i dejen.
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
  • Fyld dejen i smurte muffinsforme, gerne af silicone.
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
  • Skær 2 nektariner i skiver og pynt muffins'ene med et par skiver nektarin på toppen.
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
  • Bag chokolademuffinsene v. 175 grader i ca 15-20 min. Tjek undervejs om de har fået nok
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
  • Lad muffins'ene afkøle og drys evt. med et drys flormelis før servering
    Chokolademuffins med nektariner og Marsbar

Noter

Nektariner kan udelades eller erstattes af anden frugt/andre bær
Muffins'ene er fryseegnede. De kan også bages som en hel kage, men så skal bagetiden forlænges. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Svammpede og lækre chokolademuffins med nektariner og Marsbar

DSC_6679

Uhm sikke nogle lækre svampede chokolademuffins! Nektariner er lækre i kager og det er Marsbar altså også 🙂

Har du ikke lige Marsbar på lager, så kan al anden chokolade sagtens bruges men det kan også sagtens udelades.

DSC_6623Hvorfor lige Mars-bar?

Min datter er vildt cool. På mange måder. Hun er f.eks. stoppet med at spise sukker, fra den ene dag til den anden, og har helt fravænnet sig sin sukkertrang. Hun har derfor doneret sin 10 stks Marsbarpakke til Bagenørden, én pakke hun endda fik i fødselsdagsgave. Hvor er hun da bare sej!

Jeg skyndte mig straks at sige ja tak til Marsbarrene. Dem kan jeg da sagtens trylle nogle lækre kager af 🙂DSC_6628

Når nu datteren ikke  længere spiser chokolade, sødt og kager, køber jeg selvfølgelig endnu mere forskelligt frugt til hende. Jeg har købt 2 bakker nektariner f.eks. og det er mere end hun kan spise. Jeg stoppede nogle stykker i dagens kage, som et eksperiment. Det lykkedes og det gik endda rigtigt godt!

Nektariner er den smukkeste lækreste frugt, der giver smag, saftighed til kager og som samtidigt også pynter så fint.

DSC_6647

Det var både et hit at putte nektariner i dejen og bruge to til dekoration. 4 stk passede fint til denne portion. DSC_6654Fine små muffins, synes du ikke?DSC_6665 Lad kagerne køle lidt af i formene inden du forsigtigt løfter dem over på et kagefad.

Voila!

På næsten ingen tid har du nu et fad lækre svampede chokolademuffins.

Søde, syrlige, saftige og med en god chokoladesmag.DSC_6673 Jeg begyndte på kagerne da tordenskyer trak ind over os, og inden regnen begyndte at tromme, var kagerne klar. Hurtige nemme kager, så lav dem gerne hvis du pludselig får uventet besøg. Lok gerne dine børn med i køkkenet, disse muffins er oplagte “begynderkager”. Hjælp gerne ungerne lidt med nektarinerne og prøv at forhindre, at Marsbar’en bliver spist inden den kommer i dejen 😉

Da kagerne var i ovnen, bredte der sig lækre dufte i hele huset. Selv min mand, der ikke er vild med kage, var forventningsfuld. Min stakkels datter led en slem pine i den lækre duft. Strengt af moren at bage lækre kager, når hun har idømt sig selv sukkerafholdenhed!?

DSC_6690Der blev dækket kaffebord og fadet blev fyldt med kager. Jeg brugte det hurtige “flormelis-trick” – en spsk. drysses over kagerne med en lille si. Pludselig kan mørke kager, der ser lidt triste ud, få et nyt og lysere liv. Det trick kan du bruge til næsten alle kager, og det giver en god effekt og en sød pudret smag også 😉DSC_6671
DSC_6708

En dejlig anderledes torsdag blev det. Lidt weekend-agtig og så alligevel ikke. Jeg skal på arbejde i morgen, imens familien holder fri. Det er ok. Jeg har indstillet mig på det og så glæder jeg mig over en lang weekend – igen.

Jeg er rigtig glad for mit arbejde, men hvor er det da skønt med alle disse lange friweekender her om foråret, hvor man nyder lyset og udendørslivet allermest.

God pinse til dig -håber du nyder livet og får lækkert mad, kager og kærlighed i rigelige mængder <3


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.