Laksefrikadeller og livstegn fra bagenørden

DSC_9246

 Laksefrikadeller og livstegn fra bagenørden.

Der er liv! Der er glade dage! Der er begejstring, udmattelse, god energi. Al overskudstiden arbejdes væk og det er en fest og en fryd. Det har været en fantastisk arbejduge med masse udfordringer, bestået bibliotekar-mandomssprøve, gode kollegadiskussioner og søde lånere på biblioteket. Jeg er glad for mit nye arbejde, virkelig glad, selvom jeg får hjemve når jeg møder gamle kolleger og et stykke af mig har lyst til at følge “med hjem”. Det er vist helt som det skal være, efter 3 uger på min nye arbejdsplads. 😉

Og maden? Hvad gør vi så lige med den? Tja, tjo. Jeg kan sige så meget, som at det er svært at få lov til at komme til kødgryderne her i huset for tiden.

Tirsdag lavede min datter mad. Svensk pølseret. Uhm. Onsdag ville min søn lave mad: Kæmpe burgere. Så lækkert at de store børn gider kokkere, når nu moren har travlt med at arbejde sig ind på sit nye job!.

Billede: Datteren laver mad den ene dag, sønnen dagen efter. Monsterburger med kæmpebøf og bacon, og salat. Det er okay at have store børn, der laver mad til deres forældre. Payback time ;-)

I dag fik moren lov til at komme til kødgryderne igen og sikke en menu hun svingede sig op til. Prøv lige at se en rodet tallerken:DSC_9251

Laksefiskefrikadeller af færdigrørt fiskefars. Bagte cocktailtomater (fordi vi lige havde en bøtte der skulle bruges). Agurkestave (fordi vi lige havde en agurk der skulle bruges), lidt oliestegte kartofler (fordi vi lige havde nogen der skulle bruges) og Jensens Bearnaisesauce fordi vi elsker den og fordi den lige nu er på tilbud til 10 kr i butikkerne.

Passer tingene sammen? Nøh slet ikke, men sådan må det nogle gange være, når man går ind for stop madspild og flere grøntsager i grøntsagsskuffen skriger efter at blive brugt.

Wow, det var svært at åbne pakken og forme de frikadeller. Perfekt udfordringsniveau for mig i  i dag! Fiskefrikadellerne og fiskefarsens kvalitet var ok, men smagsmæssigt var “dellerne” ret anonyme. Ville nok foretrække almindeligt fiskefars, hvis jeg skulle vælge. Her er det færdigrørt laksefars der er blevet brugt. Det er så nemt og perfekt for en travl familie med færdigrørt fiskefrikadellefars og man kan bestemt sige at det er hjemmelavet fastfood-agtigt mad i den sunde ende. 
DSC_9240

Hvordan lavede jeg så tomaterne?

DSC_9238

Jeg brugte alle tomaterne dem, også de ret runke. Til bagte tomater fordamper væden alligevel, så smid endelig ikke de runkne ud, medmindre de er mugne.

Jeg lavede en pose færdige pommes frites med skræl og lidt oliestegte kartofler (fordi vi lige havde dem). Det vil sige, at ovnen var i gang og det udnyttede jeg til at bage tomaterne.

Hvordan laver jeg bagte tomater?

Vask tomaterne. Dryp med olie, salt og hvidløgspeber og bag i 45 minutter v. 175 grader.

Tomaterne får en kraftigere smag hvis du langtidsbager dem, hurtigtbagte er også fine 🙂 Opskriften på langtidsbagte tomater finder du her
DSC_9256Sådan ser tomaterne ud efter bagning. Uhm! DSC_9245Fiskefrikadellerne formes og steges på pande i rigeligt smør. Du skal vende dem lidt før jeg, tror mine fik 10 minutter pr. side (åbenbart ved for høj temperatur kan du se? Hold lige lidt mere vågne øjne med dine. så de ikke brænder af 😉
DSC_9243Det ville have passet bedre med revne gulerødder til fiskefrikadellerne. Orkede bare ikke at skrælle og rive gulerødder, det er vist sandheden. Det smager ellers fantastisk med gulerodssalat til fiskefrikadeller.

Ok menu, lavet på ingen tid, men store køkkentryllerier var det ikke. Nu ved du der er liv i bagenørden og at vi får noget at spise selvom det ikke nødvendvis er guld i mund hver dag. Det er vist ikke virkeligheden i særligt mange familier 😉

God weekend til dig! Bibliotekaren har har arbejdet hele sidste weekend og har nu en ugentlig fridag imorgen fredag. Det bliver så fedt! Jeg skal læse bog og bage æblekage skal jeg! Lave intet fornuftigt! (det er ihvertfald planen! )

God weekend kan jeg sige nu, håber du får en god start på den.

2013-10-24 19.35.11

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Karen 25. oktober 2013 af 13:57- Svar

    Sikke en dejligt glad Bagenørd 🙂 Kan godt forstå, du elsker arbejdet på biblioteket – bare duften af bibliotek gør mig svimmel af fryd – alle de mange bøger, alle de mange oplevelser, alle de gode timer i bøgernes verden. Skønt. Og så smager rodsammenmad altså bare helt ok. Og er det rodet nok, må man få ketchup til – yes 🙂 God weekend til dig også.
    Karen

    • Gitte Hansen 25. oktober 2013 af 23:27- Svar

      Karen du er bare en af de aller aller sødeste! Sikke en skøn hilsen at få fra dig, sådan en træt og kvadret men glad dag. Ja på min blog finder man livets barske realiteter, råt for usødet. Der er plusdage og minusdage, overskudsmad og underskudsmad, men dog varmt mad de allerfleste dage alligevel.
      Ja en god klat ketchup redder mangt og meget 🙂
      Jeg er så glad for at have dig med her. Sådan en sød personlig hilsen luner mere end du aner. Dejligt også at vi er biblioteksfans begge to. Jeg ELSKER mit job og det er en gave at kunne berige lånerne med gode læseoplevelser. Hver dag 🙂
      God weekend til dig Karen og TAK
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar