Langtidsbagte tomater – små søde og smagfulde.

ÅRH manner hvor var det en god dag idag! Solen skinnede og jeg havde fri. En helt lang dag med god tid til at nyde livet, solen, hjemmet, læse, dovne, bage, høre musik, fløjte og være glad. Bare nyde.

Tiltrængt. Selvom det lige har været ferie, var denne fredag et velkomment åndehul.

Og hold da op, hvor Noget i Ovnen fik noget i ovnen på denne fridag! Sådan går det jo gerne. En “fridag” bliver hurtigt omkonverteret til en “Store Bagedag”. Jeg ved ikke lige hvordan det sker? Hver gang?

Der blev bagt store bløde sigtemelsboller, et gigantisk stort franskbrød med sesam også lavet af sigtemelsdej og to store bageplader med de lækreste pizzasnegle med pestoflødeost, soltørrede tomater og bacon. Penslet med peberolie og drysset med chili-gratineringsost.

Alle disse ting fik jeg lavet af den samme grunddej. 

Indlæg og opskrift finder du lige her.

Sådan en dag hvor der tilbringes mange timer i køkkenet er det oplagt at lave simreretterne, der ellers, på en almindelig dag, vil tage alt for meget tid og ovn-energi. Ovnen kørte det meste af eftermiddagen alligevel, og man kunne da ligeså godt bruge ovnens varme og eftervarme til noget, ikke?

Jeg prøvede for første gang i mit liv at lave langtidsbagte tomater. Det er vist sådan nogen der hedder semi-dried tomater, er det ikke?

Opskrift på små søde smagfulde langtidsbagte tomater:

500 gram cocktailtomater

2 tsk. tørret oregano, timian eller rosmarin. Jeg brugte rpsmarin

2 tsk sukker eller honning

Hvidløgsolie (olie med 2 pressede hvidløgsfed i).

God olivenolie dryppes over.

Hvidløgspeber (eller almindeligt peber), salt.

Fremgangsmåde. : 

Små cocktailtomater skæres halvt over. Lægges i et tærtefad, dryppes med hvidløgsolie, 2 tsk. balsamico dryppes over, sukker og krydderier drysses på.

Hvidløgsolie. Hvis du ikke har en hvidløgsolie, så lav din egen hvidløgsdyp.

Rosmarin, olie, sukker og krydderier drysses på.

Tomaterne sættes i ovnen på 125 grader varmluft i et par timer. Mindst. Tomaterne skrumper ind til det halve og får en helt særlig kraftfuld smag. En helt særlig sødme. Sukkereret trækker tomatsmagen særligt frem.

Smager helt som de olierede tomater man kan købe på glas, men dette er altså måden man kan lave dem selv på. Smager fantastiske! Som snack-forret, som lækkerbisken, til en pindemad med mozzarellakugler. Drysset på frisk pasta. Osv. Osv. Spiser man ikke dem alle på en gang, kan man putte dem på glas og hælde olie over. Men tro mig. Man vil spise alle på en gang 🙂

Sådan ser de færdige langtidsbagte semi-dried tomater ud.

Er du så heldig at have en masser tomater til overs fra dit drivhus eller er du bare kommet billigt til tomater et sted, så prøv at kast dig ud i tomatprojektet. Det kan ikke gå galt. ( jo måske alligevel lidt, hvis du lader din tomater bage med sammen men andre madvarer, ved højere temperatur. Så risikerer du at de brænder af. Mine var lidt tæt på. Pyh. Fik dem reddet i sidste øjeblik).

Tomaterne spiste vi idag til de lækreste pizzasnegle. De var helt sprøde og fik en fantastisk olieret sprød smagfuld overflade, måske p.g.a. den italienske peberolie jeg penslede med? God olie må man ikke spare på, på en pizza. Kommer nærmere ind på peberolien i mit indlæg. Så hold øje de næste dage 🙂

Enkelt måltid. Pizzasnegle og semi-dried tomater. Var man mere sulten var der 30 pizzasnegle at gå om bord i. 😉

Nu har vi rester til pizza-frokost imorgen og et par poser til fryseren. Elsker at finde poser i fryseren med glemte lækkerier 🙂

 

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. Kirstine 13. august 2017 af 15:54- Svar

  Læser meget din madblog! Tak for dig 😊. Hvor længe kan tomaterne holde ? Vinteren over?

  • Gitte Hansen 14. august 2017 af 20:46- Svar

   Hej Kirstine

   Så dejligt du læser med her. Det glæder mig.
   Uha – må indrømme, at jeg ikke har prøvet at gemme tomaterne så længe, men jeg tænker, at hvis de er dækket af olie og opbevares på køl, så måske? Glas og låg skal selvfølgelig være 100% rene.
   God fornøjelse med projektet og tusind tak for din søde hilsen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Alice Nørgaard Andersen 5. juli 2017 af 16:28- Svar

  Bruger din side rigtig meget. Tusind tak for rigtig rigtig mange super gode opskrifter på både retter til aftensmad og kager.
  Eneste anke er, at jeg bliver lækkersulten hver gang jeg ser din side 😀😀👍👍

  • Gitte Hansen 6. juli 2017 af 10:50- Svar

   Hej Alice
   Tusind tak for din søde besked. Den gjorde mig virkelig glad. Det var vel nok sødt af dig at skrive. <3 Så dejligt, at du kan finde inspiration i bloggen. Det glæder mig. 🙂
   Lækkersulten må du da se at få gjort noget ved. Det er der heldigvis råd for og der er hjælp at hente på bloggen 🙂
   Rigtig god sommer til dig <3
   Kærlig hilsen
   Gitte

 3. hjørdis keizer 16. maj 2016 af 17:53- Svar

  Hejsa jeg kunne vildt godt tænke mig opskriften på pizza-sneglene også. Har du den tilgængelig ? mvh Hjørdis

 4. […] Som små lækre mellemretter kunne man lave små søde bagte tomater. De kan nippes til under middagen som “avec”. […]

 5. […] får en kraftigere smag hvis du langtidsbager dem. Opskriften på langtidsbagte tomater finder du her Sådan ser tomaterne ud efter bagning. Uhm! Fiskefrikadellerne formes og steges på […]

Læg en kommentar