Kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine

Langtidssimret kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine

Kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine

Søndag, sjaskvejr og simremad i gryden.

Søndagsmenuen i dag blev en langtidssimret kødsauce godt spækket med rigeligt vitaminholdige grøntsager; porrer, peberfrugt og aubergine. Faktisk blev der en kæmpe baljefuld kødsauce og jeg brugte kun ½ kilo kød, kødreduceret kødsauce?  Tja, skal vi sige at jeg brugte grøntsager som substitut? 😉

Kødsaucen simrede et par timer, og jeg skulle hilse og sige at det bliver den bestemt ikke ringere af. Kødsaucen blev – igen- lavet efter devisen:

Det forhåndenværende søms princip:

Åbn fryser. Find kød. Åbn køleskabet. Tøm grøntsagsskuffer. Tøm køkkenskabe.

DSC_9297

DSC_9302DSC_9299

Vi spiser gerne sundt og grønt men særligt i øjeblikket har især særligt sønnike fokus på “superfood – der hurtigt får brækkede knogler til at hele”.

Han har helt styr på, at han skal have rigelige mængder zink og magnesium og han har ALDRIG spist så meget broccoli før. Han savner i den grad at kunne komme på fisketur, og gør hvad han kan for hurtig knogle-heling (drikker to liter mælk i døgnet f.eks. – er der apropos nogen der har en malkeko vi kan låne en måneds tid?)  😉

I denne kødsauce er der plads til stor kreativitet – du kan bruge lige nøjagtig de grøntsager du har på lager og har du ingen på lager så køb gerne årstidens grønt.

DSC_9300

Her kommer opskriften på:

Langtidssimret kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine (til 4 personer i 2-3 dage):

Du skal bruge:

½ kilo hakket oksekød

2 store porrer

3 bouillonterninger

1 liter kogende vand

5 fed pressede hvidløg, 1 rød peber i tern, 1 aubergine i tern

1 glas syltet paprika (kan udelades), 2 dåser flåede tomater, 2 dåser tomatkoncentrat.

2½ dl. fløde

Smages til med: ketchup, salt/peber og 5-7 spsk. rød balsamico, 5-7 spsk. tørret oregano.

Kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine

Sådan laver du: 

Langtidssimret kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine:

  • Svits oksekød med bouillonterninger og pressede hvidløg
  • Tilsæt fintsnittede porrer og rød peber når kødet har skiftet farve.
  • Tilsæt aubergine, flåede tomater, tomatkoncentrat og syltet paprika.
  • Tilsæt balsamico, oregano og salt og peber.
  • Tilsæt kogende vand og lad kødsaucen simre et par timer under låg.
  • Tilsæt fløde lige inden kødsaucen evt. jævnes –  måske den er kogt så meget ind at det ikke behøves?
  • Inden servering smages der til og jeg minder igen om at ketchup er fantastisk godt at smage til med. Tilsæt evt. mere krydderi/balsamico. Hvis du synes retten er for syrlig, kan der tilsættes et par spsk. sukker.
  • Kog fuldkornspasta og servér.
  • Riv gerne lidt ost på din pasta og kødsauce, det smager godt!
  • Servér gerne en skive lækkert brød med hvidløgssmør til, det smager også godt!
  • Grøntsager behøves strengt taget ikke som tilbehør, da der er rigeligt i retten, men du bestemmer 😉
To timer senere:
  • Kødsaucen jævnes og smages til.

En kæmpe soldaterstor gryde blev det til. Så er der mad nok til i morgen også. JAA, det kan vi godt li’! 🙂

En gryde “super-food”. Sønnike udbrød efter flere portioner: “Det er dælme i orden, det her”. Det må vist siges at være en kompliment? 🙂

Kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine

Du kan udelade de syltede peberfrugter, da de giver en lidt syrlig karakterisk smag. Den kan vi godt lide, kan du mon?

Normalt plejer vi jo at bruge 1 kilo kød når vi laver kødsauce til to dage, men dagens variant var betydeligt sundere med rigeligt grøntsager i stedet.Ingen beklagelser til trods, selvom vi nu også godt kan lide en kødsauce med rigeligt kød.

Men hov hvad er det vi kan høre? Er det et stk. armknogle der er ved at gro sammen?? 😉

Kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergineI dag bagte jeg det obligatoriske søndagsbrød. Et fuldkornsbrød lavet af en oppeppet Finaxblanding tilsat rigeligt hørfrø og fuldkornshvedekerner.

Der var gods i det brød. Vi nød brødet med friskrørt hvidløgssmør på: 3 fed pressede hvidløg rørt med Lurpak-smør.

Hvidløgssmør smager jo fantastisk til lasagne, kødsauce, moussaka o.lign. Skønt med brød til maden. Perfekt også med brød til at “tørre” tallerkenen ren med også 😉
DSC_9331En aktiv søndag fik ende. En søndag med forkælelse af en søn der hænger lidt med næbbet og savner sine sædvanlige udendørsbeskæftigelser. Moren prøver desperat at lokke sønnike til at læse en bog, han keder sig jo gudsjammerligt, men næh. Cykleture og fisketure er det eneste der du’r og hvor er det altså svært med en brækket arm!

Gid han kunne blive fanget af en spændende bog, det ville jo være en realistisk beskæftigelse. Jeg ELSKER når timerne forsvinder godt begravet i en god bog, gid jeg kunne lokke sønnike med ind i det univers.

Øv også. Vi håber der er godt nyt til scanningen som forhåbentligt bliver klaret i morgen. Wish us luck.

Håber du har haft den skønneste søndag. 🙂

P.S.: I de kommende dage kommende dage kommer du til at høre om blommemarmelade, lynbagt æblekage, æblemarmelade, cookies med nougatcreme-fyld og meget mere.  Der er 1000 opskrifter på lager.  Kig forbi. Du er altid velkommen 🙂

Mere inspiration

4 tanker om "Langtidssimret kødsauce med porrer, peberfrugt og aubergine"

  1. Det er jo ingen sag med simremad når man er på barsel – faktisk praktisk 😉 snitteriet klarer minihakkeren – alt skal have samme str når man er 7 år …. Glemte at sige at MASSER af fint revet grana ost i sugoen også er mega lækkert 😉 knus

    1. Hej Lærke
      Godt med maskiner i køkkenet, der kan give en hjælpende hånd når man selv har hænderne fulde. 🙂 Ja ost i kødsauce er altid godt, meget ost. Der er MANGE ting vi kan blive enige om jo 🙂
      God barsel fortsat og god fornøjelse i køkkenet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Præcis samme måde vi laver kødsauce på – så strækker økokødet fint 😉 Jeg hakker gulerødder, løg, persillerod etc. i atomer – så er der ingen børn der stiller spørgsmålstegn… Masser af frisk basilikum også 😉 Men det vigtigste, som du også skriver, er at det skal simre i timevis for at bliver helt optimalt…
    Mht mælk til sønnike – vores lokale superbrugs har ½ pris på Thise mælk resten af året!!! Så er vi nede på 5,5 for verdens bedste mælk 🙂 Ved dog ikke om det gælder alle ‘brugser’ ….

    1. Hej Lærke
      Tusind tak for dine gode fifs, måske man skulle køre til Sjelle og tanke mælk så? Ja kødsaucen er en god måde at få en masse grøntsager i ungerne på. Jeg glemte jo helt min friske basilikum der så fint står og strutter. Den skulle jeg da have stoppen i kødsaucen også. Tak for gode fifs. Flot du orker simreretter og grønt der skal snittes og hakkes med 3 små piger i huset. Håber du laver en stor portion så I har til to dage 🙂
      Knus Lærke – håber alt vel hos jer
      Kh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *