Langtidssimret kyllingesuppe med nudler, grønt og kokosmælk

DSC_9457

Lækker lækker kyllingesuppe af langtidssimret kyllingefond.

Som de trofaste læsere vil vide, får vi her i huset fredagskylling. Hver fredag. Jeg prøver at variere kyllingen, så godt som jeg nu kan få lov til. Det lykkes ikke altid. Oftest insisterer mine børn på at vi tilbereder kyllingen “helt almindeligt”. Altså som en stegt grillkylling. Jeg køber tit en hel stor kyllling på 1600 gram, og det er altså en pæn stor kylling til en familie på 4. Tit er der nogle gode store stykker kylling til overs. Kold kylling til frokost dagen efter? Ja tak! Plukket kyllingekød med mayonnaise, karry og salt på et stykke brød. Uhm.

Nogle gange ryger reste-kylllingen i fryseren. Så bliver den taget op til kyllingetærte eller til en lækker kyllingesuppe på en suppe-dag.

I dag var en suppedag. Om efteråret har vi mange suppedage 🙂

Suppen blev tilberedt i bedste langtidssimrede stopmadspild-stil.

Jeg lagde kyllingestykkerne i en gryde og tilsatte 2 liter kogende vand og 3 hønseouillonterninger. Sådan simrede kyllingen i 3 timer. Jeg supplerede med lidt mere vand undervejs. 3 liter i alt sådan cirka.. Låget på og svag varme.

DSC_9427 Her kommer opskriften på kyllingesuppe med karry, grønt, nudler og kokosmælk:

3 løg i tern

8 gulerødder i tern

1 rød peberfrugt i tern

5 fed hvidløg

3 hønsebouillonterninger

3 liter kogende vand.

1 glas champignon

Kyllingerester eller 4 kyllingeschnitzler

2 små dåser kokosmælk.

1 bæger flødeost naturel light.

½ pakke nudler.

Salt.

2 spsk karry

Lidt smør til stegning.

Sådan laver du kyllingesuppe:

Lad kyllingen simre med rigeligt vand og bouillonterninger som beskrevet. Si suppen efter 2-3 timer og pluk kyllingekødet af. Gem for guds skyld kyllingefonden. Det er jo den der er basis i suppen. Sørg for at der ikke gemmer sig små kyllingeben.

DSC_9443 DSC_9446 Svits karry i lidt smør og tilsæt kyllingekød og hvidløg, hakkede løg, gulerødder og peberfrugter. DSC_9447 DSC_9454 Tilsæt kyllingefonden og lad suppen simre 15 minutter ca. DSC_9455 Tilsæt flødeost, kokosmælk og nudler og lad suppen småsimre 5 minutterDSC_9456 Smag suppen til med salt og peber. Uhm kombinationen af karry og kokosmælk er fantastisk. Har du ikke prøvet karrysuppe med kokosmælk, skulle du unde dig selv at prøve det. Kokosmælken afrunder smagen så fint. Flødeosten giver en lækker cremet smag.

Alle i familien kunne tydeligt smage, at denne suppe var lavet på en fond der havde simret i flere timer. Normalt plejer jeg bare at plukke kødet, svitse kyllingen og bruge bouillonterninger, men der var åbenbart stadigvæk rigtigt  meget saft, kraft og smag i de tiloversblevne kyllingestykker, og deres skind og ben. Det er ikke sidste gang jeg lader koger kyllingerester til fond.

Lækker lækker suppe, som du kan variere i det uendelige. Porrer og forårsløg egner sig også godt i karrysuppe, men køleskabet bød ikke lige på de ingredienser i dag og vi undgår helst at købe ind i weekenderne. Vi foretrækker to lange weekenddage, der ikke bliver spoleret af butiksstress, køren rundt, travlhed og vareudpakning. Så tænker jeg hellere kreativt og nøjes med de varer der er i køleskabet. Helt klart!

For min skyld kunne man godt afskaffe lukkeloven. Weekendtid er for mig hellig familie-tid. DSC_9457 Min lørdags frie tid blev brugt på at bage, bage, bage. Jeg bagte 2 rugbrød, pære- og æblecrumble og 3 kæmpestore franskbrød. Skønt med god tid til at bage efter en travl uge på jobbet og lange aftener med blog-drillerier. Blogproblemerne er løst nu, men desværre måtte app’en lade livet. Æv. Har finpudset lidt på mobil-versionen af bloggen, og jeg synes den er blevet bedre Skriv gerne din feedback. Tak for fin tålmodighed og forståelse. Sikke et blogcirkus i denne uge.

Lækkert lækkert franskbrød blev det og vi spiste næsten et helt til frokost. Vi sætter alle her i huset stor pris på hjemmebagt brød. Uhm. Perfekt til suppedagen, at der var lækre nybagte brød. Vi smurte med hvidløgssmør og dyppede i karrysuppen. Til lækker supper hører lækkert brød.

Jeg skriver mere om de lækre brød en anden dag, så hold øje her på bloggen.

DSC_9436Suppedag. Kyllingkarrysuppedag. Den luner. 🙂

DSC_9458

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Lærke 3. november 2013 af 20:56- Svar

    Ja grøn karry er lidt stærkere og har en anden sammensætning af krydderierne. Kan fås både som pasta og pulverform 😉 mon I har en thai-købmand i Randers 😉 er sublim sammen med kokosmælk….

    • Gitte Hansen 3. november 2013 af 22:12- Svar

      jo tror vi har en thai-biks i nabolaget. Tak for de gode råd 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lærke 3. november 2013 af 18:44- Svar

    Det med suppen er lige på kornet hos os, der kniber os i armen, når der indkøbes en økologisk kylling – en formue skal der til, men samvittigheden er en engels. Vi godtgør det med at spise kylling på traditionel vis først og så siden koge skroget und alles i laaaaang tid med urter. Kan så serveres på 2. dagen med grønt, resten af kødet, nudler, rejer hvis det er småt med kød etc.

    Må jeg i øvrigt anbefale grøn karry 😉 Min ultimative Thailand-yndlingsret.

    • Gitte Hansen 3. november 2013 af 20:20- Svar

      Supergode tips, som altid Lærke.

      Gode råvarer er nummer et og måske er kyllingen dyr, men hvis der er mad til to dage er det jo ikke galt.
      Grøn karry må jeg da vist prøve. Er det stærkere?`
      Godt vi kan udveksle madfifs og gode fiduser
      Ha’ det godt Lærke og hils i Århus 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar