Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

DSC_2696

Her får du lige et tip om en søndagssteg med sprød svær

Næste gang du steger flæskesteg, skal du da prøve at langtidsstege den!

Kødet bliver fantastisk mørt og flæskesværen kan altså godt blive sprød alligevel! Tricket får du senere. Fordelen ved langtidsstegning er, at stegen bevarer saft og kraft uden at tørstege.

Min næste flæskesteg skal tilberedes i Römertopfen. Det er helt sikkert. Hvis bare låget bliver taget af det sidste kvarter, kan sværen sagtens nå at blive sprødstegt.

Denne flæskesteg er stegt almindeligt i ovn og den blev superlækker.
DSC_2697

Opskrift og fremgangsmåde: 

Rids og salt din flæskesteg. Sæt flæskestegen i en kold ovn på 100 grader varmluft i 3 timer, eller 125 grader varmluft i 2 timer. Hæld jævnligt vand ved, ½ liter af gangen.

DSC_2699

Når stegens kernetemperatur når 60 grader skruer du temperaturen op på 225 grader varmluft, nu ved grilleffekt. Nu skal sværen grille og boble op.

Hold godt øje med den! Det tager ca. 10-15 minutter. Pas på sværen ikke bliver brændt.

Når sværen er fin, skal stegen hvile i 20 minutter. Pak den underste del af stegen ind i stanniol.

Dæk IKKE sværen til, så bliver den blød!

DSC_2702

Imens stegen hviler, bager du sovsen op af stegeskyen. Kog fadet af, som stegen har stegt i, og hæld også denne stegesky med i sovsen. Jævn, farv med kulør og smag til med salt og rødkålssaft/ribsgele.

Lun rødkål eller spis hjemmelavet rødkålssalat til. Selvfølgelig skal der spises kogte hvide kartofler til!DSC_2703 Sådan et måltid er et sandt mormormad-måltid. Mør saftig steg, sprød svær og sovs. Rigeligt med sovs.

Velkommen til søndagssteg, sovs og kartofler og Velbekomme. 🙂

Fortsat god påske!

DSC_2704

Mere inspiration

14 tanker om "Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær"

  1. En svær skal altså ikke poppe op på den måde, de smager ikke ordentlig. 200 grader i 90 min, så er der flækesteg venner, svære er det ikke, jeg kan slet ikke se ideen i langtidstegt flæskesteg når der alligevel skal skrues højt op til sidst bare for at få en nogenlunde svær.

    1. Hej Jan
      Dejligt du lykkes med din flæskesteg hver gang og tak for dine fifs. Jeg synes flæskestegen bliver rigtig lækker af at blive langtidsstegt og jeg er også vild med flæskesvær der bobler op. Sådan er smag og behag jo så forskellig, heldigvis. 🙂 Bloggen er til fri inspiration og heldigvis er du jo helt selv herre i eget køkken 🙂
      Tak for dine gode råd – som jeg tænker andre sagtens kan bruge
      Med venlig hilsen
      Gitte

  2. Hej Martine
    Dejligt du synes om opskriften og tusind tak for din tilbagemelding. Du må hjertens gerne linke til min blog. Jeg var lige en smut forbi din blog – sikke da et fint sted du har dig dér. Tror du har fået dig en ny følger. Jeg vil bestemt kigge forbi fremover 🙂
    Jeg er smigret hvis flæskestegen kan stå mål med din svigermors – de svigermødre dér kan nemlig nogle tricks. Tak for dine historie og god fornøjelse i køkkenet og med bloggeriet fortsat 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

  3. Hej Gitte
    Et lille tip vedr. flæskesteg.
    Hvis du sætter den kolde og færdig ridsede steg under grillen i ca. 10 – 12 – 15 min. (til sværen bliver gylden) og så salter grundigt mellem sværene, hvorefter ovnen sættes så på 100 grader varmluft og derfra går frem efter din opskrift, så skal du bare se……. Flæskestegen har når den er færdigstegt den fineste sprøde og glatte flæskesvær.
    Skulle sværen alligevel mangle lidt i sprødhed mod enden af stegeperioden, (har ikke selv prøvet stegning af flæskesteg ved 100 grader) skal du bare hæve temperaturen til 225 grader de sidste 10 – 15 min. Men det alt afgørende er at tørre sværen ud inden man begynder den egentlige stegning, det er også meget nemmere og gnide salt ned mellem sværen på dette tidspunkt, hvilket også er med til at give sprød svær.
    Mange hilsner
    Poul-Erik

    1. Hej Poul-Erik
      Dagens superprof.-tips fra dig. Du er jo en super køkkenekspert der kan ryste de gode ideer ud af ærmet. Jeg anede ikke noget om den tørre steg og ville aldrig selv have kunnet tænke mig frem til at at stegen skulle grilles i starten? Men igen er det da bestemt noget jeg vil prøve. Jeg plejer jo bare at grille til sidst, men et superspændende fif!
      Tusind tak for din hilsen og dine gode ideer
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *