Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

DSC_7755

Der er liv i bagenørden! Der bliver bagt og lavet mad i køkkenet igen. Ovnen er igang flere gange om dagen. Alt er som før!

Den sidste uge har været turbulent. Jeg har været kastet ud i en følelsesmæssig elevatortur af rang. Jeg har fået nyt job – JUBII! – med alt hvad der medfølger af mentale forberedelser, overvejelser, afklaringer, ansøgning, CV, samtale, opsigelse, farvel- og goddag-orienteringer, tårer, krammere og tillykker. 14 års kollega-relationer, jeg må indstille mig på snart skal skiftes ud med nye.

Jeg er ikke nogen hård hund, så ugen har været hård ved mig på godt og ondt! Jeg har været slået ud af kurs på den gode måde men også på den lidt chok-agtige måde. “Hvad skete der lige der?” Sult har jeg ikke følt. Mad har ikke smagt mig. Der har været kørt nødbemanding og alt i køkkenet været på vågeblus. Rugbrødsdage og en dag med pizza med pizzamanden. Helt udenfor nummer.

DSC_7739

Nu har jeg haft nogle dage til at sunde mig. Jeg har fået sovet hele natten! Jeg har sovet middagslur. Jeg har læst i læsestolen. Jeg har lukket ned for faglige tanker, refleksioner og samtaleforberedelser. Jeg begynder at vende tilbage til mig gamle jeg igen. Bølgerne på det oprørte hav har lagt sig. Jeg er afklaret med den kommende måneds mange farveller og glæder jeg mig til at starte på mit nye job. Men tænker alligevel “Hvad skete der lige der?” Heldige mig 😉

Skøn lørdag. Den fik mig tilbage på sporet.

Jeg har bagt igen! Jeg har spist småkager igen! (opskrift på de lækre lakridscookies er på vej). Jeg har lavet, spist og nydt en lækker hjemmelavet lørdagsmenu igen. En overskudsagtig lækker menu bestående af oksesteg, kartofler, bearnaise og salat. Bagenørden er igang i køkkenet igen. Dejligt at have overskud til køkkentjans igen 🙂

Langtidsstegt oksecuvette. 3 timer i ovnen på 90 grader varmluft. Først krydret og brunet på pande og siden stegt i aluminiumsfad. Kernetemperaturen skal være ca. 64 grader. Grill evt. stegen de sidste 10 minutter ved 200 grader, så ovrefladen bliver sprødstegt. Hviletid: 20 minutter.

DSC_7726 I bunden af stegefadet lagde jeg 10 fed pillede hvidløg, 8 små rødløg, 4 almindelige løg. Løg der er bagt/stegt sammen med en oksesteg bliver fantastisk lækre og stegen får løgsmag. Løg og steg i køn forening og smagsmæssigt et fint match. DSC_7729 Jeg afpudsede stegen og brunede den på en tør pande ved høj temperatur. Krydrede godt med salt og peber. DSC_7731

Imens stegen hviler fyrer du op for temperaturen i ovnen (175 grader varmluft) og lader løgene stege færdige i stegeskyen. DSC_7736Til stegen stegte jeg råstegte kartofler på en pande. Vaskede kartofler i små tern stegt i olie, drysset med salt og vendt mange gange. 
DSC_7743

DSC_7757

Sådan så den færdige steg ud efter hviletid. Skær tynde skiver og prøvesmag gerne de små endestykker. 🙂DSC_7753

Jeg lavede en hurtig melonsalat. Ikke fordi det nødvendigvis passede særligt godt til, men mest fordi vi havde en halv melon og en halv fetablok der skulle bruges. Stop melonspild, stop madspild 😉 Melonsalat bliver vi aldrig trætte af her i huset, og et stort fad blev spist.

DSC_7748Sådan så den færdige menu ud. Bearnaisen snød jeg mig til. Jeg lavede den ikke selv, men købte en købebøtte fra Jensen “Jensens Bearnaisesauce” er vi blevet helt vilde med her i huset, men altså JA vi skal da vist snart prøve at lave den selv, den bearnaise?!

DSC_7772 Her ser du et close-up af de lækre søde bagte/stegte løg. De bagte hvidløgsfed bliver også fantastiske! Uhm! 🙂DSC_7775

Er du dessertsulten efter måltidet snupper du bare lidt mere af den søde melonsalat. 😉

Velbekomme.
DSC_7745

Mere inspiration

Læg en kommentar