DSC_7755

Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

DSC 7755 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Der er liv i bagenørden! Der bliver bagt og lavet mad i køkkenet igen. Ovnen er igang flere gange om dagen. Alt er som før!

Den sidste uge har været turbulent. Jeg har været kastet ud i en følelsesmæssig elevatortur af rang. Jeg har fået nyt job – JUBII! – med alt hvad der medfølger af mentale forberedelser, overvejelser, afklaringer, ansøgning, CV, samtale, opsigelse, farvel- og goddag-orienteringer, tårer, krammere og tillykker. 14 års kollega-relationer, jeg må indstille mig på snart skal skiftes ud med nye.

Jeg er ikke nogen hård hund, så ugen har været hård ved mig på godt og ondt! Jeg har været slået ud af kurs på den gode måde men også på den lidt chok-agtige måde. “Hvad skete der lige der?” Sult har jeg ikke følt. Mad har ikke smagt mig. Der har været kørt nødbemanding og alt i køkkenet været på vågeblus. Rugbrødsdage og en dag med pizza med pizzamanden. Helt udenfor nummer.

DSC 7739 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Nu har jeg haft nogle dage til at sunde mig. Jeg har fået sovet hele natten! Jeg har sovet middagslur. Jeg har læst i læsestolen. Jeg har lukket ned for faglige tanker, refleksioner og samtaleforberedelser. Jeg begynder at vende tilbage til mig gamle jeg igen. Bølgerne på det oprørte hav har lagt sig. Jeg er afklaret med den kommende måneds mange farveller og glæder jeg mig til at starte på mit nye job. Men tænker alligevel “Hvad skete der lige der?” Heldige mig icon wink Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Skøn lørdag. Den fik mig tilbage på sporet.

Jeg har bagt igen! Jeg har spist småkager igen! (opskrift på de lækre lakridscookies er på vej). Jeg har lavet, spist og nydt en lækker hjemmelavet lørdagsmenu igen. En overskudsagtig lækker menu bestående af oksesteg, kartofler, bearnaise og salat. Bagenørden er igang i køkkenet igen. Dejligt at have overskud til køkkentjans igen icon smile Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Langtidsstegt oksecuvette. 3 timer i ovnen på 90 grader varmluft. Først krydret og brunet på pande og siden stegt i aluminiumsfad. Kernetemperaturen skal være ca. 64 grader. Grill evt. stegen de sidste 10 minutter ved 200 grader, så ovrefladen bliver sprødstegt. Hviletid: 20 minutter.

DSC 7726 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler I bunden af stegefadet lagde jeg 10 fed pillede hvidløg, 8 små rødløg, 4 almindelige løg. Løg der er bagt/stegt sammen med en oksesteg bliver fantastisk lækre og stegen får løgsmag. Løg og steg i køn forening og smagsmæssigt et fint match. DSC 7729 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler Jeg afpudsede stegen og brunede den på en tør pande ved høj temperatur. Krydrede godt med salt og peber. DSC 7731 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Imens stegen hviler fyrer du op for temperaturen i ovnen (175 grader varmluft) og lader løgene stege færdige i stegeskyen. DSC 7736 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartoflerTil stegen stegte jeg råstegte kartofler på en pande. Vaskede kartofler i små tern stegt i olie, drysset med salt og vendt mange gange. 
DSC 7743 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

DSC 7757 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Sådan så den færdige steg ud efter hviletid. Skær tynde skiver og prøvesmag gerne de små endestykker. icon smile Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartoflerDSC 7753 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Jeg lavede en hurtig melonsalat. Ikke fordi det nødvendigvis passede særligt godt til, men mest fordi vi havde en halv melon og en halv fetablok der skulle bruges. Stop melonspild, stop madspild icon wink Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler Melonsalat bliver vi aldrig trætte af her i huset, og et stort fad blev spist.

DSC 7748 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartoflerSådan så den færdige menu ud. Bearnaisen snød jeg mig til. Jeg lavede den ikke selv, men købte en købebøtte fra Jensen “Jensens Bearnaisesauce” er vi blevet helt vilde med her i huset, men altså JA vi skal da vist snart prøve at lave den selv, den bearnaise?!

DSC 7772 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler Her ser du et close-up af de lækre søde bagte/stegte løg. De bagte hvidløgsfed bliver også fantastiske! Uhm! icon smile Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartoflerDSC 7775 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Er du dessertsulten efter måltidet snupper du bare lidt mere af den søde melonsalat. icon wink Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Velbekomme.
DSC 7745 700x464 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

 Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Om 

Bagenørdet bibliotekar med hang til mad- kage og brødeksperimenter, stop madspild, småkager og langsommelig mad i stegeso. Følg mine hverdagsrefleksioner og virtuelle billedfortælling i mit blogunivers.

  • googleplus Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler
  • facebook Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler
  • linkedin Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler
  • pinterest Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler
  • twitter Langtidsstegt oksesteg, bagte løg og stegte kartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>