Langtidsstegt oksesteg. Uhm her får du opskriften på en lækker langtidsstegt oksescuvette.

Bagte løg smager virkelig godt og i dag lod jeg en masse løg tilberede sammen med oksestegen.

Den lækre oksesteg blev tilberedt med bagte løg og serveret med råstegte kartofler. Uhm en lækker menu.

Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler

Vi spiste også en dejlig melonsalat med feta til. Nedenfor får du opskrifter på det hele.

Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartoflerDer er liv i Bagenørden! Der bliver bagt og lavet mad i køkkenet. Ovnen er igang flere gange om dagen. Skønt – så har jeg det allerbedst.

Skøn lørdag!  Jeg har bagt lækre lakridscookies.  Jeg har lavet, spist og nydt en lækker hjemmelavet lørdagsmenu.

En overskudsagtig lækker menu bestående af oksesteg, kartofler, bearnaise og salat. Skønt at være igang i køkkenet i weekeenden!Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartoflerMenuen var nem og rigtig lækker. En skøn weekendmenu. Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Du får den lige her:

Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler – få en god nem opskrift her

Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler
Langtidsstegt oksesteg med bagte lød og kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 50 minutter
Ret: Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 Oksecuvette eller okseculotte - min vejede ca. 1½ kg
  • Salt/peber
  • Smør til stegning kan evt. udelades
  • 10 fed hvidløg
  • 8 rødløg
  • 4 almindelige løg

Sådan gør du

  • Rids firkanter i oksestegens fedtlag
    Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler
  • Afpuds og krydr stegen godt med salt og peber. Brun den på en tør pande. Først med fedtlaget nederst og vend den herefter. Tilsæt evt. lidt smør
  • Læg stegen i et ildfast fad, gerne af støbejern eller aluminium. Skræl løg, hvidløg og rødløg og fordel dem i stegefadet.
    Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler
  • Sæt stegen i ovnen og tilbered den v. 90 grader varmluft (eller 125 grader alm. ovn) i ca. 3 timer, afhængigt af stegens størrelse.
    Brug stegetermometer.Kernetemperaturen skal være ca. 60-65 grader, afhængigt af hvor rød/gennemstegt du ønsker din oksesteg skal være. Vær obs på at temperaturen kan stige lidt i hviletiden
    Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler
  • Grill evt. stegen de sidste 10 minutter ved 200 grader, så overfladen bliver sprødstegt.
  • Lad stegen hvile ca. 20 minutter.
    Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler
  • Imens stegen hviler, så skru op for ovnen og lad løgene bage færdige i stegeskyen imens.
    Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler
  • Skær stegen ud og server med de bagte løg, sprøde kartoffeltern, salat og f.eks. bearnaisesauce
    Oksesteg med råstegte kartoffeltern og melonsalat

Noter

Kernetemperatur for oksecuvette og okseculotte:
Ved en kernetemperatur på 55-58 grader er kødet rødt
Ved en centrumtemperatur på 58-63 grader er kødet  rosa.
Ved en centrumtemperatur over 63-65 grader er kødet medium/gennemstegt.
Hvis kødet er mere end 65 grader, vil det nemt blive tørt.
Vær obs på at temperaturen kan stige lidt i hviletiden
Du kan bruge både oksecuvette og okseculotte til denne opskrift
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mør, saftig og lækker oksecuvette  – den nemme opskrift kan også bruges til okseculotte / culottesteg

Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartoflerOksecuvette eller okseculotte – min vejede ca. 1½ kg. Den var lidt stor, så tilpas tilberedningstiden efter hvor stor din oksesteg er.

Tilberedningstiden afhænger også meget af, hvor rød, rosa/medium stegt du ønsker din steg skal være.

Hvis du bruger stegetermometer og bruger denne rettesnor, så vil du være godt hjulpet

Kernetemperatur for oksesteg –  oksecuvette og okseculotte:

  • Med en kernetemperatur på 55-58 grader er kødet rødt
  • Når kernetemperaturen er på 58-63 grader er kødet  rosa.
  • Ved en kernetemperatur på 63-65 grader er kødet medium/gennemstegt.
  • Hvis kødet er mere end 65 grader, vil det nemt blive tørt.

Løg der bages/steges sammen med en oksesteg bliver fantastisk lækre og stegen får en dejlig løgsmag.Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler

Lækre bagte løg og steg i køn forening og smagsmæssigt et fint match. Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler

Til stegen stegte jeg råstegte kartoffeltern på en pande. Super nemt og så lækkert. Kartoffeltern på pande - råstegte kartofler i tern

Opskriften på de lækre kartofler kan du se her:

Kartoffeltern på pande - råstegte kartofler i tern
Nemme råstegte kartofler i tern
Se opskriften her
Kartoffeltern på pande - råstegte kartofler i tern

Sådan så den færdige steg ud efter hviletid. Skær tynde skiver og prøvesmag gerne de små endestykker. 🙂

Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler

 Jeg lavede en hurtig melonsalat med feta og basilikum.

Ikke fordi det nødvendigvis passede særligt godt til retten, men mest fordi vi havde en halv melon og en halv fetablok der skulle bruges.

Stop melonspild, stop madspild 😉Melonsalat med feta

Melonsalat bliver vi aldrig trætte af her i huset, og et stort fad blev spist.

Opskriften på melonsalaten kan du se her:
Vandmelonsalat med feta & basilikum opskrift
Nem og lækker vandmelonsalat med feta og basilkum
Se opskriften her
Melonsalat med feta og basilikum

Sådan så den færdige menu ud. Bearnaisesovsen snød jeg mig til, men lav den gerne selv, hvis du har tid og energi til det.
Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler Her ser du et close-up af de lækre søde bagte/stegte løg. De bagte hvidløgsfed bliver også fantastiske! Uhm! 🙂

Er du dessertsulten efter måltidet snupper du bare lidt mere af den søde melonsalat. 😉

Velbekomme dig. Jeg er sikker på at retten bliver en succes hjemme hos jer. 🙂Melonsalat med feta og basilikum

Den sidste uge har ellers været turbulent. Jeg har været kastet ud i en følelsesmæssig elevatortur af rang.

Jeg har fået nyt job pr. 1.10.2013 – JUBII! – med alt hvad der medfølger af mentale forberedelser, overvejelser, afklaringer, ansøgning, CV, samtale, opsigelse, farvel- og goddag-orienteringer, tårer, krammere og tillykker.

14 års kollega-relationer, jeg må indstille mig på snart skal skiftes ud med nye.

Piv. Jeg er slet ikke nogen hård hund, så ugen har været hård ved mig på godt og ondt!

Indrømmet. Jeg har været slået lidt ud af kurs på den gode måde, men også på den lidt chok-agtige måde. “Hvad skete der lige der?” “Hvad har jeg gang i??”

Sult har jeg ikke følt. Mad har ikke smagt mig. Der har været kørt nødbemanding herhjemme og alt i køkkenet været på vågeblus. Rugbrødsdage og en dag med pizza fra pizzamanden. Helt udenfor nummer.

Nu har jeg haft nogle dage til at sunde mig. Jeg har fået sovet hele natten! Jeg har sovet middagslur. Jeg har læst i læsestolen.

Har mentalt lukket ned for faglige tanker, refleksioner og samtaleforberedelser.

Nu beg begynder jeg at vende tilbage til mig gamle jeg igen. Bølgerne på det oprørte hav har lagt sig.

Den kommende måneds mange farveller er jeg nu parat til og glæder jeg mig til at starte på mit nye job. Men tænker alligevel “Hvad skete der lige der?” Heldige mig. Hvor bliver det bare spændende. 🙂