Langtidsstegt oksesteg. Uhm her får du opskriften på en lækker langtidsstegt oksescuvette.
Bagte løg smager virkelig godt og i dag lod jeg en masse løg tilberede sammen med oksestegen.
Den lækre oksesteg blev tilberedt med bagte løg og serveret med råstegte kartofler. Uhm en lækker menu.
Vi spiste også en dejlig melonsalat med feta til. Nedenfor får du opskrifter på det hele.
Der er liv i Bagenørden! Der bliver bagt og lavet mad i køkkenet. Ovnen er igang flere gange om dagen. Skønt – så har jeg det allerbedst.
Skøn lørdag! Jeg har bagt lækre lakridscookies. Jeg har lavet, spist og nydt en lækker hjemmelavet lørdagsmenu.
En overskudsagtig lækker menu bestående af oksesteg, kartofler, bearnaise og salat. Skønt at være igang i køkkenet i weekeenden!Menuen var nem og rigtig lækker. En skøn weekendmenu. Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Du får den lige her:
Langtidsstegt oksesteg med bagte løg & kartofler – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 Oksecuvette eller okseculotte - min vejede ca. 1½ kg
- Salt/peber
- Smør til stegning kan evt. udelades
- 10 fed hvidløg
- 8 rødløg
- 4 almindelige løg
Sådan gør du
- Rids firkanter i oksestegens fedtlag
- Afpuds og krydr stegen godt med salt og peber. Brun den på en tør pande. Først med fedtlaget nederst og vend den herefter. Tilsæt evt. lidt smør
- Læg stegen i et ildfast fad, gerne af støbejern eller aluminium. Skræl løg, hvidløg og rødløg og fordel dem i stegefadet.
- Sæt stegen i ovnen og tilbered den v. 90 grader varmluft (eller 125 grader alm. ovn) i ca. 3 timer, afhængigt af stegens størrelse. Brug stegetermometer.Kernetemperaturen skal være ca. 60-65 grader, afhængigt af hvor rød/gennemstegt du ønsker din oksesteg skal være. Vær obs på at temperaturen kan stige lidt i hviletiden
- Grill evt. stegen de sidste 10 minutter ved 200 grader, så overfladen bliver sprødstegt.
- Lad stegen hvile ca. 20 minutter.
- Imens stegen hviler, så skru op for ovnen og lad løgene bage færdige i stegeskyen imens.
- Skær stegen ud og server med de bagte løg, sprøde kartoffeltern, salat og f.eks. bearnaisesauce
Noter
Ved en centrumtemperatur på 58-63 grader er kødet rosa.
Ved en centrumtemperatur over 63-65 grader er kødet medium/gennemstegt.
Hvis kødet er mere end 65 grader, vil det nemt blive tørt. Vær obs på at temperaturen kan stige lidt i hviletiden Du kan bruge både oksecuvette og okseculotte til denne opskrift
Mør, saftig og lækker oksecuvette – den nemme opskrift kan også bruges til okseculotte / culottesteg
Oksecuvette eller okseculotte – min vejede ca. 1½ kg. Den var lidt stor, så tilpas tilberedningstiden efter hvor stor din oksesteg er.
Tilberedningstiden afhænger også meget af, hvor rød, rosa/medium stegt du ønsker din steg skal være.
Hvis du bruger stegetermometer og bruger denne rettesnor, så vil du være godt hjulpet
Kernetemperatur for oksesteg – oksecuvette og okseculotte:
- Med en kernetemperatur på 55-58 grader er kødet rødt
- Når kernetemperaturen er på 58-63 grader er kødet rosa.
- Ved en kernetemperatur på 63-65 grader er kødet medium/gennemstegt.
- Hvis kødet er mere end 65 grader, vil det nemt blive tørt.
Løg der bages/steges sammen med en oksesteg bliver fantastisk lækre og stegen får en dejlig løgsmag.
Lækre bagte løg og steg i køn forening og smagsmæssigt et fint match.
Til stegen stegte jeg råstegte kartoffeltern på en pande. Super nemt og så lækkert.
Opskriften på de lækre kartofler kan du se her:
Sådan så den færdige steg ud efter hviletid. Skær tynde skiver og prøvesmag gerne de små endestykker. 🙂
Jeg lavede en hurtig melonsalat med feta og basilikum.
Ikke fordi det nødvendigvis passede særligt godt til retten, men mest fordi vi havde en halv melon og en halv fetablok der skulle bruges.
Stop melonspild, stop madspild 😉
Melonsalat bliver vi aldrig trætte af her i huset, og et stort fad blev spist.
Opskriften på melonsalaten kan du se her:
Sådan så den færdige menu ud. Bearnaisesovsen snød jeg mig til, men lav den gerne selv, hvis du har tid og energi til det.
Her ser du et close-up af de lækre søde bagte/stegte løg. De bagte hvidløgsfed bliver også fantastiske! Uhm! 🙂
Er du dessertsulten efter måltidet snupper du bare lidt mere af den søde melonsalat. 😉
Velbekomme dig. Jeg er sikker på at retten bliver en succes hjemme hos jer. 🙂
Den sidste uge har ellers været turbulent. Jeg har været kastet ud i en følelsesmæssig elevatortur af rang.
Jeg har fået nyt job pr. 1.10.2013 – JUBII! – med alt hvad der medfølger af mentale forberedelser, overvejelser, afklaringer, ansøgning, CV, samtale, opsigelse, farvel- og goddag-orienteringer, tårer, krammere og tillykker.
14 års kollega-relationer, jeg må indstille mig på snart skal skiftes ud med nye.
Piv. Jeg er slet ikke nogen hård hund, så ugen har været hård ved mig på godt og ondt!
Indrømmet. Jeg har været slået lidt ud af kurs på den gode måde, men også på den lidt chok-agtige måde. “Hvad skete der lige der?” “Hvad har jeg gang i??”
Sult har jeg ikke følt. Mad har ikke smagt mig. Der har været kørt nødbemanding herhjemme og alt i køkkenet været på vågeblus. Rugbrødsdage og en dag med pizza fra pizzamanden. Helt udenfor nummer.
Nu har jeg haft nogle dage til at sunde mig. Jeg har fået sovet hele natten! Jeg har sovet middagslur. Jeg har læst i læsestolen.
Har mentalt lukket ned for faglige tanker, refleksioner og samtaleforberedelser.
Nu beg begynder jeg at vende tilbage til mig gamle jeg igen. Bølgerne på det oprørte hav har lagt sig.
Den kommende måneds mange farveller er jeg nu parat til og glæder jeg mig til at starte på mit nye job. Men tænker alligevel “Hvad skete der lige der?” Heldige mig. Hvor bliver det bare spændende. 🙂