Kylling i stegeso. Prøv en langtidsstegt kylling i Römertopf. En fantastisk helstegt kyllingesteg.

Römertopfen har gjort det igen! Den har tryllet en lækker saftig mør kylling ud af det blå. Helt uden de store armbevægelser fra kokkens side. Er det ikke fantastisk?

Ja faktisk kunne kokken sidde med tæppe og te på terrassen og læse en halv bog, imens aftensmaden lavede sig selv. Ikke dårligt!Kylling i stegeso - langtidsstegt i RömertopfI dag får du opskriften på en lækker langtidsstegt kylling.

Kyllingen lagde jeg på en bund af løg, kartofler og gulerødder og dryppede med  den gode dressing med honning, sennep, timian og olie.

Dressingen er jeg totalt vild med og jeg har efterhånden brugt den til en masse lækre retter.  F.eks. disse bagte rodfrugter, marinerede koteletter , marineret svinemørbrad

Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Du kan bruge den gode sennepsmarinade med timian og/honningmarinade til kyllingen.

Du kan også bare nøjes med salt/peber eller en anden marinade måske?

En lækker barbecuemarinade måske? Få et par gode tips her.

Barbecue marinade - BBQ sauce opskrift
Nem og lækker BBQ marinade til kød og grill
Se opskriften her
Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn
Kyllingeopskriften du får i dag, er rigtig nem. Det smarte er, at alt bliver færdigt i ét og samme fad og giver god smag til hinanden.

En langtidsstegt kylling bliver ekstra saftig og lækker.  Genialt, at både kartofler og tilbehør bliver færdigt, imens kyllingen bliver stegt.Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Mør, saftig og lækker marineret kylling langtidsstegt i stegeso med kartofler og gulerødder – få opskriften her

Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Mør og langtidsstegt kylling i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Ret: Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kylling og kartoffelfad:

  • 1 kylling gerne en stor kylling 1400-1600 gram
  • 1 kg kartofler ca. 12 vaskede eller skrællede kartofler
  • 4 løg - gerne rødløg
  • 6-800 gram gulerødder ca. 8-10 stk. Kan erstattes med andre rodfrugter

Sennepsdressing med timian:

  • 2 spsk sennep - dijon- eller sød fransk sennep
  • 4 spsk olie raps- eller solsikkeolie
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 spsk timian - tørret eller frisk
  • 1 spsk akaciehonning eller alm. honning. 1 tsk sukker kan også bruges
  • Salt/peber rigeligt

Sådan gør du

  • Start med at fylde Römertopfen med vand og lad den trække i vand i minimum et kvartér. Sæt den nederste del i vasken og fyld den med vand. Sænk den anden del ned oveni.
  • Skræl/vask kartofler og fordel dem i stegesoen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Skræl gulerødder og løg. Halvér og fyld dem i stegesoen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Bland dressingen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Dryp halvdelen af dressingen over kartoffelfadet og vend godt rundt.
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Placér kyllingen ovenpå kartofler/gulerødder og løg og dryp resten af dressingen over kyllingen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Sæt stegesoen i en kold ovn v. 150 grader varmluft i ca. 3½- 4 timer eller 2½ time v. 175 grader varmluft. Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din kylling er og hvor godt din ovn varmer, så tjek kylling og kartofler undervejs.  Vores kylling vejede 1600 gram.
  • Tjek kyllingen til sidst og mærk efter om den - og kartoflerne - virker møre. Lad den gerne få de sidste 10-15 minutter uden låg v. 175 grader varmluft, så kyllingeskindet kan blive sprødt og lækkert
  • Når kyllingen og kartoflerne er møre, så tag kyllingen ud og lad kartoflerne stege alene uden låg, imens du parterer kyllingen.
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Partér kyllingen og servér retten gerne med aioli eller creme fraiche dressing til
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Noter

Du kan bruge en stegeso af glas eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen
Du kan bruge andre grøntsager/rodfrugter til retten
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din kylling er og hvor godt din ovn varmer, så tjek kylling og kartofler undervejs.  Vores kylling vejede 1600 gram.
Du kan forkorte tilberedningstiden ved at skrue temperaturen op på 175 grader. Anslået tilberedningstid ca. 2-2½ timer, afhængigt af hvor stor din kylling er.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kylling i stegeso - langtidsstegt i RömertopfLangtidsstegt helstegt kylling i stegeso – nem opskrift på lækker simremad

Jeg elsker bare at lave mad i min stegeso!

Har du ikke en Römertopf, så kan du sagtens bruge en stegeso af glas eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen. Bare spring på opskriften alligevel.

Du kan nemlig sagtens bruge en stegeso af glas eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen.Kylling i stegeso langtidsstegt i RömertopfHvis du synes tilberedningstiden er for lang, så kan du sagtens forkorte tiden i ovnen ved at skrue temperaturen op på 175 grader.

Jeg vil tro, at du så vil kunne nøjes med ca. 2 timers tilberedningstid, afhængigt af hvor stor din kylling er.Kylling i stegeso langtidsstegt i Römertopf

Retten vil smage skønt med lækker aioli eller creme dressing til. Du får lige nogle opskrifter på den lækre dip her.

Opskrifter på lækkert dip-tilbehør, får du lige her:

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Creme fraiche dressing - nem og lækker opskrift
En nem og lækker basisopskrift på Creme fraiche dressing
Se opskriften her
Creme fraiche dressing - nem lækker opskrift

Kylling i stegeso langtidsstegt i Römertopf
Det er genialt at bruge stegesoen til gode retter med kylling. Få flere lækre opskrifter på retter med kylling i Römertopf her:

1.

Kylling i stegeso med kartofler & tomat
En mør og lækker ret med kylling, kartofler, tomat, hvidløg og rosmarin
Se opskriften her
Kylling i Römertopf med kartofler & tomat - god ret til stegeso

2.

Kylling i stegeso med øl - Römertopf opskrift
Saftig stegeso kylling i øl
Se opskriften her

3.

Coq au vin blanc i stegeso - kylling i hvidvin
Saftig kylling i Römertopf i sky af hvidvin
Se opskriften her
Coq au vin blanc - kylling i hvidvin

4.

Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
Stegesoen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
Se opskriften her
Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn

5.

Kylling i cola i stegeso eller gryde - opskrift
Lækker mør og saftig kylling i cola med lækker barbecuesovs
Se opskriften her
Kylling i cola i stegeso eller gryde - opskrift

Nu er det tid til at slænge sig på terrassen, på sofaen, tage en tur i skoven, bage en kage, gøre huset rent eller hvad du nu skulle finde på.

Det er virkelig smart, at man kan nyde livet imens ovnen – og stegesoen – laver aftensmad til én. Genialt!2013-10-18 13.15.26

Jeg burde have ordnet haven, men nød livet og solen på terrassen i stedet for. Fantastisk vejr!

Vi nød fridagen og nåede også en skøn tur i skoven. Se lige et fantastisk farveflor. En enkelt solskinsdag og ugers usle tunge regnvejrsdage er glemt.2013-10-18 12.33.23Da vi kom hjem igen, duftede huset af lækkert mad der simrede i ovnen.

1 time før kyllingen var færdig, skrællede jeg rødbeder og vendte dem i flydende honning og rød balsamico.

De kom også en tur i ovnen, det var smart, nu da ovnen alligevel var igang.

Har du smagt bagte rødbeder? Hvis ikke, så gør det straks. De smager lækkert og kan spises som slik. Med en kold creme fraiche-dressing til vil jeg kunne spise et helt kilo selv tror jeg. Uden problemer!

Tjek opskriften ud her:

Rødbeder i ovn med honning - bagte rødbeder
Lækre ovnbagte rødbeder med honning og balsamico
Se opskriften her
Rødbeder - opskrift på bagte rødbeder med balsamico

Jeg parterede kyllingen og lagde den på mit smukkeste fad. Lækker saftig kylling og jeg bilder mig ind den smager bedre, på mit smukke fad 🙂Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Rødbederne blev også lækre, men jeg glemte at få taget et billede, men de klædte virkelig kyllingeretten.

Rigtig lækkert simremad og en genial efterårsret.

Efterår er hygge, smukke farver, kagebag, indendørssysler og simremad i Römertopfen. Ok mon ikke vi klarer den så?

God fornøjelse med din kyllingeret i stegesoen.


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.