Kylling i stegeso. Prøv en langtidsstegt kylling i Römertopf. En fantastisk helstegt kyllingesteg.
Römertopfen har gjort det igen! Den har tryllet en lækker saftig mør kylling ud af det blå. Helt uden de store armbevægelser fra kokkens side. Er det ikke fantastisk?
Ja faktisk kunne kokken sidde med tæppe og te på terrassen og læse en halv bog, imens aftensmaden lavede sig selv. Ikke dårligt!I dag får du opskriften på en lækker langtidsstegt kylling.
Kyllingen lagde jeg på en bund af løg, kartofler og gulerødder og dryppede med den gode dressing med honning, sennep, timian og olie.
Dressingen er jeg totalt vild med og jeg har efterhånden brugt den til en masse lækre retter. F.eks. disse bagte rodfrugter, marinerede koteletter , marineret svinemørbrad
Du kan bruge den gode sennepsmarinade med timian og/honningmarinade til kyllingen.
Du kan også bare nøjes med salt/peber eller en anden marinade måske?
En lækker barbecuemarinade måske? Få et par gode tips her.
Kyllingeopskriften du får i dag, er rigtig nem. Det smarte er, at alt bliver færdigt i ét og samme fad og giver god smag til hinanden.
En langtidsstegt kylling bliver ekstra saftig og lækker. Genialt, at både kartofler og tilbehør bliver færdigt, imens kyllingen bliver stegt.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Mør, saftig og lækker marineret kylling langtidsstegt i stegeso med kartofler og gulerødder – få opskriften her
Ingredienser
Kylling og kartoffelfad:
- 1 kylling gerne en stor kylling 1400-1600 gram
- 1 kg kartofler ca. 12 vaskede eller skrællede kartofler
- 4 løg - gerne rødløg
- 6-800 gram gulerødder ca. 8-10 stk. Kan erstattes med andre rodfrugter
Sennepsdressing med timian:
- 2 spsk sennep - dijon- eller sød fransk sennep
- 4 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- 4-5 fed hvidløg
- 1 spsk timian - tørret eller frisk
- 1 spsk akaciehonning eller alm. honning. 1 tsk sukker kan også bruges
- Salt/peber rigeligt
Sådan gør du
- Start med at fylde Römertopfen med vand og lad den trække i vand i minimum et kvartér. Sæt den nederste del i vasken og fyld den med vand. Sænk den anden del ned oveni.
- Skræl/vask kartofler og fordel dem i stegesoen
- Skræl gulerødder og løg. Halvér og fyld dem i stegesoen
- Bland dressingen
- Dryp halvdelen af dressingen over kartoffelfadet og vend godt rundt.
- Placér kyllingen ovenpå kartofler/gulerødder og løg og dryp resten af dressingen over kyllingen
- Sæt stegesoen i en kold ovn v. 150 grader varmluft i ca. 3½- 4 timer eller 2½ time v. 175 grader varmluft. Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din kylling er og hvor godt din ovn varmer, så tjek kylling og kartofler undervejs. Vores kylling vejede 1600 gram.
- Tjek kyllingen til sidst og mærk efter om den - og kartoflerne - virker møre. Lad den gerne få de sidste 10-15 minutter uden låg v. 175 grader varmluft, så kyllingeskindet kan blive sprødt og lækkert
- Når kyllingen og kartoflerne er møre, så tag kyllingen ud og lad kartoflerne stege alene uden låg, imens du parterer kyllingen.
- Partér kyllingen og servér retten gerne med aioli eller creme fraiche dressing til
Noter
Du kan bruge andre grøntsager/rodfrugter til retten Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din kylling er og hvor godt din ovn varmer, så tjek kylling og kartofler undervejs. Vores kylling vejede 1600 gram. Du kan forkorte tilberedningstiden ved at skrue temperaturen op på 175 grader. Anslået tilberedningstid ca. 2-2½ timer, afhængigt af hvor stor din kylling er.
Langtidsstegt helstegt kylling i stegeso – nem opskrift på lækker simremad
Jeg elsker bare at lave mad i min stegeso!
Har du ikke en Römertopf, så kan du sagtens bruge en stegeso af glas eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen. Bare spring på opskriften alligevel.
Du kan nemlig sagtens bruge en stegeso af glas eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen.Hvis du synes tilberedningstiden er for lang, så kan du sagtens forkorte tiden i ovnen ved at skrue temperaturen op på 175 grader.
Jeg vil tro, at du så vil kunne nøjes med ca. 2 timers tilberedningstid, afhængigt af hvor stor din kylling er.
Retten vil smage skønt med lækker aioli eller creme dressing til. Du får lige nogle opskrifter på den lækre dip her.
Opskrifter på lækkert dip-tilbehør, får du lige her:
Det er genialt at bruge stegesoen til gode retter med kylling. Få flere lækre opskrifter på retter med kylling i Römertopf her:
1.
2.
3.
4.
5.
Nu er det tid til at slænge sig på terrassen, på sofaen, tage en tur i skoven, bage en kage, gøre huset rent eller hvad du nu skulle finde på.
Det er virkelig smart, at man kan nyde livet imens ovnen – og stegesoen – laver aftensmad til én. Genialt!
Jeg burde have ordnet haven, men nød livet og solen på terrassen i stedet for. Fantastisk vejr!
Vi nød fridagen og nåede også en skøn tur i skoven. Se lige et fantastisk farveflor. En enkelt solskinsdag og ugers usle tunge regnvejrsdage er glemt.Da vi kom hjem igen, duftede huset af lækkert mad der simrede i ovnen.
1 time før kyllingen var færdig, skrællede jeg rødbeder og vendte dem i flydende honning og rød balsamico.
De kom også en tur i ovnen, det var smart, nu da ovnen alligevel var igang.
Har du smagt bagte rødbeder? Hvis ikke, så gør det straks. De smager lækkert og kan spises som slik. Med en kold creme fraiche-dressing til vil jeg kunne spise et helt kilo selv tror jeg. Uden problemer!
Tjek opskriften ud her:
Jeg parterede kyllingen og lagde den på mit smukkeste fad. Lækker saftig kylling og jeg bilder mig ind den smager bedre, på mit smukke fad 🙂
Rødbederne blev også lækre, men jeg glemte at få taget et billede, men de klædte virkelig kyllingeretten.
Rigtig lækkert simremad og en genial efterårsret.
Efterår er hygge, smukke farver, kagebag, indendørssysler og simremad i Römertopfen. Ok mon ikke vi klarer den så?
God fornøjelse med din kyllingeret i stegesoen.
Har prøvet kalkunlår med honning, uhm hvor lækkert
Umm, det ser lækkert ud.
Jeg er ved at lave madplan og tænker denne opskrift skal på planen 🙂 tænkte bare på om der skal salt/peber i?