Langtidsstegt skinke og langtidssimrede flødekartofler

DSC_9328

Hvad gør man, hvis man er en gal kogekone, der insisterer på at lave mad, selvom hun skal på aftenvagt? Den gale kone sætter da maden i ovnen til langtidssimren gør hun!

Sådan gik det til, at jeg mandag morgen stod i mit køkken og skrællede en balje kartofler og gjorde en skinke klar. Menuen var på plads klokken tidligt. Flødekartofler og skinke, klar til servering kl. 19.30., fluks efter bibliotekaren havde smidt den sidste låner ud og i rekordfart cyklet cyklen hjem til matriklen.

DSC_9325

Ja det er ganske vist. Flødekartofler og skinke langtidssimret ved 100 grader varmluft i 8 timer. Det kan man altså godt! I teorien kan du altså invitere gæster til aften og lade maden lave sig selv, også selvom du ikke er hjemme! 😉

Her kommer opskriften. Det er en STOR portion! Familien her kan godt lide når der er mad nok til flere/mange dage, til frokostbøtter, aftensmad osv. og der var RIGELIGT her…

Opskrift på flødekartofler med løg og porrer og røget skinke:

3 kg kartofler

3 løg i skiver.

6 fed hvidløg

Et bundt forårsløg (kan erstattes med porrer)

7,5 dl- 1 ltr.. fløde (jeg brugte Milda fløde light, det gik fint, men sønnike drømmer om flødekartofler lavet på piskefløde. Den stakkel der må nøjes.;-) Fløden skal dække kartoflerne mindst halvdelen af kartoflerne, gerne mere.

Salt/peber.

En stor skinke i net.

Ja nem nem opskrift og meget nemt at købe ind til retten også!

Sådan laver du langtidssimrede flødekartofler og langtidsstegt skinke:

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Jeg lavede 2 skåle. Den ene skål med flødekartofler med løg og hvidløg, den anden skål med hvidløg/forårsløg.

DSC_9326 Skær forårsløg i skiver og bland med kartoflerne i en af skålene. Tilsæt også 3 pressede fed hvidløg, drys med krydderier og tilsæt halvdel af fløden. DSC_9327Her skålen med løg. Pres også her 3 fed hvidløg og bland i. Drys med krydderier og hæld halvdelen af fløde ved. DSC_9331 Har du en osterest, du trænger til at få brugt, så riv/skær gerne lidt ost på toppen. Vi havde en rest Havarti. Fuldfed ost egner sig godt til flødekartofler! DSC_9333

Så er det bare om at fylde alle fade. To fade med kartofler. Et fad med skinke i net godt indpakket i stanniol. Det sidste fad? Ja hvad er mon det? Det er såmænd skrællede gulerødder med salt og ½ dl. vand i bunden, godt med stanniol på her også. Stanniolen skal dække fadene helt, ellers vil fløden/væden fordampe og det er bare SÅ ærgerligt.

Tak SKABER for en stor og rummelig varmluftovn!DSC_9342Ja du korser dig nok. Sig mig lige, kan du gætte hvor mange sultne munde der er i Bagenørdens familie? Hm, hm. Vi er kun 4 siger hun med musestemme, men hertil skal siges, at familien elsker flødekartofler, og det forklarer jo alt! 😉

8 timer ved 100 grader varmluft.

Da jeg kom hjem kl. 19.30 duftede der himmelsk. Der duftede jo helt forkert. Som om mor havde været hjemme ved kødgryderne hele dagen og det havde hun jo slet ikke?

Elsker, elsker, elsker simremad der man lave sig selv imens man har travlt med andre ting.

Her ser du skålen med flødekartofler med forårsløg. Uhm! Ja jeg synes klart bedst om denne skål, mens teenageungerne foretrak flødekartoflerne classic (surprise? Næh man skal helst ikke lave for meget om på traditionerne i min familie ;.-)
DSC_9353Hér flødekartoflerne med løg/hvidløg.

Måske kunne du, hvis du altså er hjemme, tage stanniolen af den sidste time? Fløden var meget tynd i det, men smagen helt i top. Sønnike er jo selvfølgelig overbevist om, at det er fordi vi brugte Milda fløde light (ville ikke give ham ret officielt, men rigtigt fløde er altså bedst. Tror sønnike er på sporet hér, så altså, brug gerne rigtigt fløde, men suk 1 liter indeholder jo en million kalorier?!)DSC_9356 Jeg var meget spændt på om skinken var “overkogt”, om den ville smuldre helt fra hinanden, men næh det gjorde den ikke. Det var jo selvfølgelige bare, som altid, rigtigt svært at få nettet af (skulle jo bare have pillet det af før tilberedningen, så gør lige det, ikke? De net er dælme irriterende!)DSC_9358 Lækker lækker mør saftig skinke. Den havde bestemt ikke taget skade af at få så mange timer i ovnen.

Så er der serveret.

Lækre flødekartofler, saftig skinke og gulerødder serveret efter en lang, sen og travl aftenvagt. Ikke dårligt! Hvad skal den gale kogekone mon finde på næste mandag?

Denne menu er en perfekt gæstemenu. Maden kan sagtens passe sig selv i ovnen imens du hygger om gæsterne, drikker te eller bæller velkomstdrink.. Synes du retten er lidt for ordinær til gæster, så kan du lave den imens familien tager på skovtur eller måske imens du er ude for at købe julegaver? (nej ikke for at piske en julestress-stemning op. Der er jo længe længe til!)

Skønt at komme hjem til et mad-duftende hus der tager imod én med varm mad og åbne arme 😉DSC_9359

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *