Langtidsstegt skinke. Uhm. I dag får du opskriften på en lækker skinkesteg, der er stegt i mange timer i ovnen.Retten lavede jeg en formiddag, før aftenvagten på biblioteket kaldte.
Langtidsstegning er nemlig så perfekt, at maden kan simre i lang tid i ovnen og være klar, når man kommer sent hjem fra job.
Jeg fyldte ovnen med skinke og flødekartofler og maden var klar, da jeg kom hjem. Skønt!
Ja det er ganske vist. Flødekartofler og skinke langtidssimret ved 75 grader varmluft i 8 timer. Det kan man altså godt!
I teorien kan du altså invitere gæster til aften og lade maden lave sig selv, også selvom du ikke er hjemme i løbet af dagen! 😉
De flødekartofler jeg lavede til skinken var med Milda fløde og forårsløg. De var lidt mere fedtfattige end ellers og nedenfor får du opskriften. Jeg tipper dog også lige om lækre flødekartofler med piskefløde. Så kan du selv vælge, hvilken én du springer på. 🙂
Flødekartofler smager skønt til skinke og da begge ting kan tilberedes sammen i ovnen, er det en nem og genial menu.
Nedenfor får du opskriften på en langtidsstegt skinke.
Du kan også sagtens bruge opskriften til hamburgerryg eller en anden type skinkesteg, f.eks. herregårdsskinke ell. lign.
Størrelsen på skinken kan variere meget, så tilberedningstiden kan svinge.
Brug gerne et stegetermometer og gå efter en kernetemperatur på 65.70 grader. Måske du skal skrue lidt op for temperaturen undervejs.
En saftig og lækker skinke. Den kan du godt glæde dig til at smage 🙂
Langtidsstegt skinke i ovn – få en god opskrift på nem og saftig skinkesteg hér
Ingredienser
- 1 skinke min vejede 2 kg. Hamburgerryg eller f.eks. bayonneskinke eller herregårdsskinke kan bruges
- 5 dl vand supplér gerne med mere undervejs
Sådan gør du
- Fjern nettet fra skinken og læg den i et fad. Tildæk fadet med staniol. Retten kan også laves i stegeso
- Hæld vandet ved og sæt nu skinken i ovnen.Tilbered den i ca. 8 timer v. 85 grader varmluft eller 110 grader alm. ovn.
- Stegen er færdig, når den når en kernetemperatur på ca. 65-70 grader. Tjek den gerne undervejs og skru op/sænk temperaturen alt efter hvornår din menu skal være færdig. Lad gerne stegen stege uden stanniol det sidste kvartér.
- Lad skinken hvile lidt før servering
Noter
Saftig langtidsstegt skinkesteg, der laver sig selv i ovnen. Nemt og lækkert
Da jeg kom hjem kl. 19.30 duftede der himmelsk. Der duftede jo som om mor havde været hjemme ved kødgryderne hele dagen? 🙂
Elsker, elsker, elsker simremad der man lave sig selv imens man har travlt med andre ting. 🙂
Jeg var meget spændt på om skinken var “overkogt”, om den ville smuldre helt fra hinanden, men næh det gjorde den ikke. Den var saftig, lækker og helt perfekt.Skinken blev smagfuld og lækker af de mange timers tilberedningstid.
Så er der serveret.
Lækre flødekartofler, saftig skinke serveret efter en lang, sen og travl aftenvagt. Ikke dårligt! 🙂
Denne menu er en perfekt gæstemenu, for maden kan sagtens passe sig selv i ovnen imens du hygger om gæsterne.
Du kan også bare lave retten som nem weekendmad en dag I skal på tur? Så dejligt at komme hjem til aftensmad der står klar i ovnen.
Skønt at komme hjem til et mad-duftende hus der tager imod én med varm mad og åbne arme 😉Hvis du er hjemme, så tjek steg og kartofler undervejs og skru evt. lidt op for temperaturen eller sænk temperaturen.
Min opskrift er kun vejledende, da det afhænger af hvor stor din steg er og hvor meget du tilbereder i ovnen på samme tid.