Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce

Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce

Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauceHer i huset ynder vi jo at lave mad til flere dage. Kæmpe giga-portioner af vores livretter, så der er nemme serveringer på travle, energiforladte hverdage.

Tit bliver søndagen brugt til at trylle mere “overskuds-agtigt” mad, som f.eks. et kæmpe bjerg lasagne, fyldt med en masse gode grøntsager.

Har du energi, er det slet ikke et uoverskueligt projekt på en hverdag. Tænk på, at du slipper for køkkentjans på dag 2 og i det regnestykke, er det faktisk en nem lasagne.

Jeg havde travlt med kødgryderne, så fik ikke taget mange billeder af processen. Pyt med det – for i virkeligheden er det ganske nemt at lave lasagne jo: en lækker kødsauce, en lækker bechamelsauce og lasagneplader. Voila!  🙂

Håber du kan tilgive mig min foto-slendrian?Billedresultat for bagenørden porrerDu kan jo trylle en kødsauce efter helt eget valg til lasagnen, prøv f.eks.  denne bolognese med rigeligt kød og knap så mange grøntsager som den du skal høre om i dag. Dagens lasagne-opskrift er proppet med grøntsager, porrer, peberfrugt og gulerødder.

Jeg elsker nemlig når lasagnen er fyldt med smag og fibre og det er en genial måde at få proppet mange vitaminer i familien på.

Tricket bag en god lasagne er en god kødsauce, gerne tilsat en god sjat rødvin. Der hører også en god hjemmelavet bechamelsauce til. Der skal være rigeligt af den og saucen skal gerne være fyldt med en god ost. Så kan lasagnen ikke gå galt 🙂Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauceOpskriften nedenfor er til fri inspiration. Brug gerne de grøntsager du foretrækker, eller som du lige har på lager i dit køkken (eller i din køkkenhave).

Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8-10 pers.

Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce
Det skal du bruge:
  • Kødsauce:
  • 1 kg hakket oksekød
  • 3 oksebouillonterninger
  • 5 fed friskpresset hvidløg
  • 3 løg i tern
  • 1 stort bundt porrer skåret i tynde skiver
  • 5-7 revne gulerødder (du bestemmer mængden)
  • 2 peberfrugter skåret i små tern
  • Salt/hvidløgspeber
  • 3-4 spsk tørret oregano.
  • 3 små dåser tomatkoncentrat
  • 2 dåser flåede tomater
  • ½ liter kogende vand
  • Evt. en god sjat rødvin (2-3 dl)
  • 1-1½ pk. lasagneplader (gerne fuldkorn)
  • Bechamelsauce:
  • 50 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • Salt
  • 100 gram god parmesanost (gerne mere. Riv gerne selv parmesanen og køb ikke det færdige pulverdrys. Bare min anbefaling. Anden ost kan også sagtens bruges.)
  • Tilbehør: Grøn salat, creme fraichedressing, hvidløgsbrød
Sådan gør du:
  1. Kødsauce:
  2. Svits oksekødet sammen med bouillonterningerne og friskpresset hvidløg. Bouillonterningerne skal bare svitses med.
  3. Tilsæt salt og hvidløgspeber
  4. Klargør grøntsagerne imens kødet bruner
  5. Skær løgene i tern og svits dem klare sammen med kødet
  6. Snit porrerne og tilsæt
  7. Skræl og riv gulerødderne og tilsæt
  8. Tilsæt peberfrugt.
  9. Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater og kogende vand.
  10. Læg låget på gryden og lad kødsaucen simre imens du laver bechamelsaucen.
  11. Bechamelsauce.
  12. Smelt smørret og rør hvedemel i.
  13. Tilsæt mælken lidt efter lidt .
  14. Pisk godt.
  15. Tilsæt salt og muskatnød.
  16. Riv osten og tilsæt. Den kan også skæres i blokke.
  17. Tilsæt evt. ekstra mælk, hvis du synes saucen er for tyk
  18. Nu laves lasagnen:
  19. Find et stort ildfast fad, måske to? Min portion rakte til to fade..
  20. Læg kødsauce i bunden og et lag bechamelsauce ovenpå, herefter lasagneplader.
  21. Gentag.
  22. Afslut med et lag kødsauce og bechamel.
  23. Fadet skal kun fyldes max. ⅔, da lasagnen eller bobler ovenud.
  24. Bag lasagnen ca. 45-60 minutter v. 175 grader varmluft (tilberedningstiden afhænger af hvor stort/store dit/dine fad(e) er. Tildæk evt lasagnen med stanniol de sidste 20 minutter.
  25. Serveres rygende varm

En lækker, lækker lasagne som er alle anstrengelserne værd, selvom du måske lige nu synes, at to-do-listen ser uoverskueligt lang ud. I morgen har du køkkenfri, hvis du laver en stor portion i dag. Tænk lige på det. 😉

Billedresultat for bagenørden hvidløgsbrød

Lasagne smager skønt, hvis du serverer et lækkert hvidløgsbrød til. Det kan være den nemmeste version: en brødrest smurt med hvidløgssmør (se ovenfor) eller det kan være hurtige koldthævede boller smurt med hvidløgssmør. Du kan også bage et nybagt hvidløgsbrød til hvis du orker? Det er ikke så svært som det lyder 🙂Billedresultat for bagenørden hvidløgsbrødLasagne er guf og et hit hos både store og små. Den smager fortryllende lækkert, men eneste minus må vist være, at et stykke lasagne ikke er særligt fotogent? (eller også skal fotografen bare på et prof- madstyling-kursus? Måske var dette også en mulighed?;-)

Bon appetit. Dagens lasagneservering er klar til dig. 🙂
Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce

Mere inspiration

4 tanker om "Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce"

  1. Hej Gitte

    Er fortsat storfan af din blog. Hele familien brødfødes ofte af dine opskrifter – til to dage eller fryseren ;-).

    Mange hilsner fra
    Pia

    1. Hej Pia
      Ej hvor lyder det bare godt. Det glæder mig rigtigt meget. Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig – din hilsen blev jeg da super glad for 🙂
      Rigtig god appetit til jer – jeg håber jeg kan fortsætte med at inspirere dig/jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Absolut den bedste lasagne jeg/vi har smagt til dato. Tusind tak for en fantastisk blog og skønne, lækre opskrifter. Din side giver mig virkelig inspiration til, at prøve noget nyt og også nye retter. Keep up the good work ????

    1. Hej Trine
      Ej hvor det glæder mig Trine. Super dejligt at høre og så godt at du bare har lyst til at kaste ud i opskrifterne. Tusind tak for din tilbagemelding – den luner langt mere end du aner 🙂
      Rigtig god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *